לא צריך להיות ראש אגף מבצעים במטכ"ל, או סוכן מושתל בכור בבושהר, כדי לרצות מדי פעם לנהל שיחות חשובות וסודיות, מבלי לחשוש שהתוכן שלהן יהיה גלוי לכולם. אז נכון, כפי שהוכיחו לנו ההדלפות של סנואדן, שום דבר לא באמת מאובטח וסודי ב-100%, אבל אפליקציה חדשה לאייפון מאפשרת לנו לנהל שיחות מוצפנות, ולפחות להקשות מאוד את החיים על המצותתים הפוטנציאליים.
שיחות מוצפנות עם ממשק נוח
אפליקציית Signal של Open Whisper Systems היא אפליקציית אייפון חדשה המשמשת לשיחות, תוך כדי הצפנתן בפרוטוקול ZRTP. ההצפנה נעשית על המכשיר שלכם, כך שגם החברה תתקשה לפענח את השיחות, אם תרצה בכך. בנוסף, החברה לא מנהלת רישום וכמובן לא שומרת לוגים של השיחות, כך שמשתמש חיצוני רק יוכל לראות שהשתמשתם בשירות ולא את היעד או אורך השיחה. לאחר ההתקנה, וכמו אפליקציות מסרים ושיחות אחרות, גם Signal תסתנכרן בצורה אוטומטית עם אנשי הקשר המאוחסנים על הטלפון, כדי שהמשתמש יידע מי מהם כבר התקין אותה וזמין לשיחה.
כתבות נוספות ב-Geektime:
מהפכה במטבח: ספריי שמכין עוגות תוך פחות מדקה
איך זה שעוד לא נמצא פתרון מדעי למנהרות?
מפתחי האפליקציה שמו דגש הן על איכות השיחה והן על ממשק המשתמש, שיהיה פשוט וקל לתפעול, בניגוד לאפליקציות שיחות מוצפנות אחרות כמו Pidgin או Silent Circle. כמו אפליקציות אחרות של החברה, גם Signal נכתבה כקוד פתוח והיא זמינה גם ב-GitHub. החברה מזמינה משתמשים להעיר ולמצוא באגים, כדי לשפר את השירות כשהיא אפילו מקצה אחוז מסויים מההכנסות שלה לשם כך.
רוצים לדבר עם אנדרואיד פרנואידי?
אחד היתרונות הגדולים של האפליקציה הוא שהיא אינה מגבילה אתכם לאנשי קשר בעלי אייפון בלבד. אם למקור שלכם בכור האיראני יש סמארטפון שמריץ אנדרואיד, הוא מוזמן להתקין את אפליקציית ה-RedPhone של אותה חברה, אפליקציה המקבילה ל-Signal ותאפשר לכם לנהל שיחה מוצפנת, ללא בעיות תאימות.
החברה מתכננת שילוב ואיחוד של השירותים השונים שלה, תחת המותג Signal. בין השאר היא תטמיע בקרוב באפליקציית האייפון את האפשרות למשלוח וקבלה של הודעות טקסט מוצפנות (שכרגע זמינה רק באפליקציית האנדרואיד TextSecure שלה). לאחר מכן, יאוחדו אפליקציות האנדרואיד של החברה לאפליקציה אחת תחת השם Signal ובמקביל תשיק החברה תוסף לדפדפנים, שיאפשר לנהל שיחות מוצפנות גם מהמחשבים האישיים.
אם גם אתכם, כמו שאותנו, עניין מה הם מקורות ההכנסות של המפתחים, ובכן, רוב המימון מגיע מתרומות של משתמשים וכן מתמיכה של Shuttleworth, קרן ללא מטרת רווח, שתומכת בפרויקטים חינוכיים וקוד פתוח.
האפליקציה חינמית וזמינה להורדה באפסטור.
אהבתם? אתם מוזמנים לתרום למפתחים (בביטקוין כמובן).
הכתבה פורסמה במקור ב-Geektime