ידוע שאפל לא מהססת להעתיק רעיונות של אחרים, בתוספת מעט מאבקת הקסם שגורמת לכל דבר להיראות יותר טוב כשמעליו מתנוסס לוגו התפוח. אבל אתמול היא ירדה נמוך במיוחד והציגה גרסה חדשה למערכת ההפעלה שלה שכאילו נועדה להזמין את משתמשי האנדרואיד (וה-Windows, אבל זה כבר עניין אחר) לצחוק על משתמשי אייפון ואייפד על כך שהם מקבלים באיחור ניכר את מה שבמכשירים מבוססי גוגל יש כבר מזמן.

אז מה כבר יש באנדרואיד שלכם, שהאייפוניסטים ייאלצו לחכות לו עוד חודשים? הנה רשימת התכונות ואיך משתמשים בהן:

תזכורות ללא הזמנה

השיפור המורגש ביותר ב-iOS 9 צפוי להיות הגרסה החדשה של סירי, שתהפוך סופית ממנוע חיפוש מבוסס דיבור לעוזרת אישית פעילה, בזכות היכולת להציע לכם מידע גם בלי שביקשתם אותו במפורש. כך, לדוגמה, אם ביומן שלכם מופיעה פגישה בצד השני של העיר, תודיע לכם סירי בשעה המומלצת ליציאה על בסיס מצב פקקי התנועה.

שירות Google Now מגיע לדפדפן הכרום (צילום: גוגל)
כרטיסי גוגל נאו | צילום: גוגל

באנדרואיד הדבר קיים כבר מאז גרסה 4.1, שיצאה ב-2012, תחת השם Google Now. הגרסה של גוגל פחות טובה בחלק של הדיבור (אם כי בניגוד לסירי מבינה עברית), אבל ממצוינת בחלק של ההצעות: היא מציעה לכם תחזית וטיפים איך להתלבש בבוקר (תל אביבים: אנחנו יודעים שאצלכם זה תמיד קצר, אבל יש לנו קוראים גם בהרי יהודה והגולן), עדכונים על מצב התנועה בשעה בה אתם נוהגים לצאת מהבית לעבודה וחזרה ועוד.

אם יש לכם מכשיר אנדרואיד מהשנתיים האחרונות, גוגל נאו כנראה כבר פועל ומציג לכם כרטיסי מידע בווילון ההתראות ובמסך הנעילה. אם לא, הפעילו אותו על ידי לחיצה ארוכה על כפתור הבית -> לחיצה על כפתור התפריט לצד לוגו גוגל -> "הגדרות" -> כרטיסים של Google Now", הדלקת המתג "הצג כרטיסים" והסכמה לתנאי השימוש (שאומרים, כרגיל, שלגוגל יש גישה לכל המידע שלכם). ניתן גם לבחור אילו סוגי כרטיסים יוצגו, אבל לרוב השירות מתוחכם מספיק כדי ללמוד לבד מה אתם רוצים.

ריבוי משימות במסך מפוצל

שינוי דרמטי אחר, שצפוי להגיע בינתיים רק למשתמשי אייפד, הוא היכולת לחלק את המסך בין שתי אפליקציות, לעבוד עליהן כמעט בו-זמנית (ואולי לא רק כמעט - החברה הדגימה איך שתי אפליקציות מגיבות למגע בו-זמנית) ולשנות את יחס שטח המסך ביניהן (שווה בשווה, שני-שליש לעומת שליש וכדומה).

אמנם, גוגל עצמה לא מאפשרת לפצל מסך בין שתי אפליקציות באנדרואיד, אך אם יש לכם את אחד הסמארטפונים או הטאבלטים הנפוצים בישראל - אלה של סמסונג ו-LG - היכולת הזו, שהחלה ב"חלונות" ב-2012, זמינה לכם.

במכשירי סמסונג, ודאו שמצב "חלונות מרובים" מופעל על ידי כניסה להגדרות -> קול ותצוגה -> חלונות מרובים" והפעלת המתג. עתה, בכל פעם שברצונכם לעבוד על מסך מפוצל לחצו לחיצה ארוכה על כפתור החזרה (השטח שמימין לכפתור הבית). מהסרגל שייפתח בחרו את האפליקציה שתיפתח בחצי העליון ולאחר מכן את האפליקציה שתיפתח בחצי התחתון.

במכשירי LG מסדרה G (כלומר: G2, G3 ו-G4 החדש) לוחצים על כפתור הריבוע בתחתית המסך, המוביל לרשימת האפליקציות האחרונות, בוחרים ב"חלון כפול" וגוררים אייקון של אפליקציה אחת מרשימת הנתמכות לחצי העליון של המסך ואייקון של אפליקציה אחרת לחצי התחתון. אם אפשרות "מסך כפול" לא מופיעה לכם, היכנסו להגדרות והפעילו את מתג "מסך כפול" שבלשונית "כללי". התוצאה בצילום המסך משמאל.

חיסכון בסוללה

אחת מנקודות התורפה העיקריות של האייפון היא חיי הסוללה הקצרים שלו לעומת אנדרואידים. אפל מבטיחה שבגרסה הבאה יהיה מצב שיסייע להאריך את חיי הסוללה ב-3 שעות מעבר לשעה נוספת שהיא טוענת כי השיגה במערכת עצמה.

חיסכון בסוללה בסמסונג גלקסי S3
מצב חיסכון בסוללה בגלקסי, גרסת 2013

אם יש לכם אנדרואיד, זה בטח נשמע לכם כמו חדשות ישנות. הרי אין כמעט מכשיר אנדרואיד ב-3 השנים האחרונות שלא הגיע עם מצב חיסכון בסוללה. בגרסת האנדרואיד העדכנית (לוליפופ 5.0) גוגל אפילו שילבה מצב כזה במערכת עצמה וחסכה ליצרניות את הצורך לעשות זאת בעצמן.

כדי להפעיל מצב חיסכון בסוללה היכנסו לתפריט ההגדרות באנדרואיד שלכם וחפשו את אייקון הסוללה. בכל מכשיר יופיע לצידו (או בתפריט המשנה שלו) ניסוח אחר שמשמעו מצב חיסכון בסוללה, אך כולם עושים פחות או יותר אותו דבר. בגלקסי 5 ו-6 קיים גם מצב מיוחד לחיסכון מירבי שהופך את המכשיר למעין כסילופון, באמצעות כיבוי הקישוריות והפיכת המסך לשחור-לבן, שבמסכים של סמסונג חוסך הרבה מצריכת האנרגיה של המכשיר.

ניווט בתחבורה ציבורית

אפליקציית המפות של אפל, שכבר זכתה להירשם כאחד המיזמים הפחות מוצלחים שלה, מנסה להתגבר על טראומות העבר ולהפוך למתחרה ראויה לאפליקציית המפות של גוגל, שזמינה בכל מכשיר אנדרואיד. כחלק מזה, היא תכלול ניווט בתחבורה ציבורית, שיכלול מיקומי תחנות, לו"זים, תכנון מסלולים והוראות הליכה.

moovit
זמינה לכולם כבר מאז 2012. Moovit

כאן, בניגוד לתכונות האחרות, אפל אמנם מאחרת, אך המשתמשים שלה דווקא לא: אפליקציית המפות של גוגל כוללת הוראות ניווט גם בגרסת האייפון, שלא לדבר על כך שאפליקציית Moovit הישראלית מציעה ניווט בתחבורה הציבורית מאז 2012.

באפליקציה של גוגל, כל מה שצריך לעשות כדי לקבל הוראות ניווט בתחבורה ציבורית הוא לחפש את כתובת היעד שלכם, ללחוץ על אייקון המכונית ובמסך שייפתח לבחור באייקון האוטובוס.

באפליקציית מוביט ניתן לחפש את כתובת היעד מהמסך הראשי ולקבל מייד מסלולי אוטובוסים ורכבות.