עם ההתקדמות לדור החמישי בישראל ובמדינות רבות בעולם, גם היצרניות המובילות אט אט משיקות מכשירים חדשים עם יכולות 5G. בשבוע שעבר השיקה שיאומי בישראל את מכשיר הדגל שלה, ה-Mi 10T פרו, וכרגיל אצל שיאומי – מקבלים הרבה מאוד בשביל מעט מאוד כסף.

העיצוב

כשמוציאים את ה-Mi 10T פרו מהקופסה, בהחלט לא אומרים "וואו". ביד אנחנו מגלים מכשיר יחסית קטן מידות, בטח לעומת מסך ה-6.67 אינץ' עליו נרחיב בהמשך, אבל עבה מהרגיל. גב המכשיר ממשיך את הקו של מכשירי הדגל הקודמים של שיאומי: מתכתי, מבריק ומגנט לטביעות אצבעות. הפעם נוספה לו גם מגרעת בולטת למצלמה, שקצת מזכירה את העיצוב של הסמסונג נוט 20 - ולא בקטע טוב.

בקדמת המכשיר לא תמצאו מגרעת למצלמה: החיישן משולב בתוך המסך בצורה טובה, ולצדו נורת חיווי קטנה וכמעט לא מורגשת. בצדו הימני של המכשיר תמצאו את כפתורי ההדלקה והשמע, וצד שמאל נטול כפתורים. המשמעות: שקע ההטענה, הרמקול ומגירת הסים דחוסים בחלקו התחתון של המכשיר. דווקא איחוד מעניין של השלושה, שיוצר קווים נקיים יחסית. 

Xiaomi Mi 10T Pro (צילום: אור אליעז, NEXTER)
גב המכשיר מבריק, המצלמות שואבות השראה מסמסונג | צילום: אור אליעז, NEXTER

המסך

תכונה אמביוולנטית של המכשיר. מצד אחד, מדובר במסך 6.67 אינץ' עם צבעים לא רעים בכלל ועם קצב ריענון מטורף של 144 הרץ – שבשילוב החומרה המעולה של המכשיר גורם להכול לרוץ מהר מאוד מאוד. כשתחזיקו את ה-Mi 10T פרו ביד יהיה לכם קשה מאוד לחזור לאחור – התפריטים והעבודה של המכשיר היא כנראה המהירה ביותר שתפגשו. מצד שני, לא מדובר במסך אמולד כמו שאנחנו רגילים לראות באייפונים או במכשירי הגלקסי החדשים, וזה מורגש באיכות הצבעים שהמסך מפיק.

קצב הריענון מעולה כשאנחנו מנווטים בתפריט, אבל מעט מאוד אפליקציות (רובן הן משחקים) התומכות במהירויות ריענון גבוהות שכאלה, מה שגורם לתכונה להיות שמישה רק לפעמים, והרזולוציה של המסך נעצרת ב-1080P בלבד.  אי אפשר לנצל את מהירות ההעברה הגבוהה של הדור החמישי כדי לראות סרטים באיכות 4K, וחבל.

המערכת

אולי אחד המכשירים החזקים ביותר הקיימים בשוק כיום. ה-Mi 10T פרו כולל את המעבד היקר והיוקרתי ביותר בשוק היום, הסנאפדרגון 865, שצוותו אליו 8 ג'יגה בייט של זיכרון עבודה ועוד 256 ג'יגה בייט של זיכרון אחסון. התוצאה, בשילוב המסך בעל הרענון הגבוה והדור החמישי, הוא מכשיר מהיר מאוד שנותן ביצועים מרשימים במשחקים ובעבודה מאומצת. הבדיקה באפליקציית Geekbench, שמודדת את מהירות המכשיר, שברה את הרף: השיאומי קיבל 3,349 נקודות, הציון הגבוה ביותר עד כה שעוקף מכשירים אחרים עם אותו מעבד בדיוק, כמו הוואן פלוס 8 פרו. 

Xiaomi Mi 10T (צילום: Xiaomi)
המעבד חזק מאוד והביצועים עוצמתיים, אך המכשיר עבה מהרגיל | צילום: Xiaomi

המצלמה

ל-Mi 10T פרו מצלמה עם נתונים מרשימים מאוד על הנייר – 4 חיישנים כשהגדול ביניהם בן 108 מגה פיקסל. עם זאת, תמונות הסטילס שהוא מפיק יוצאות קצת מרוחות, בעיקר בתאורה נמוכה – כמו רבים ממכשיריה של שיאומי. הווידאו טוב בהרבה, ומצלם עד איכות 8K – למרות שהמסך יכול להציג רק פי 8 פחות מזה. מקדימה מצלמת 20 מגה פיקסל המנפיקה גם היא תוצאות בהירות מדי לטעמי.

סיכום

ה-Mi 10T פרו נותן תמורה מעולה למחיר: 2,400 שקלים עבור הגרסה עם הזיכרון המוגדל אותה סקרנו, עם מעבד סופר חזק, מסך ברענון גבוה וקישוריות דור חמישי כמובן, שתהפוך לרלוונטית יותר ויותר בשנה הקרובה. עם זאת, על החסרונות ניתן למנות גם את הרזולוציה הנמוכה של המסך, ואת סט הצילום הלא מבריק במיוחד של שיאומי.

יחד עם זאת, נראה שמדיניות התמחור והתעדוף של שיאומי עובדת: לפי חברת המחקר Counterpoint Research, ברבעון השלישי של שנת 2020 היא עקפה את אפל והתברגה במקום הרביעי בהיקף המסירות. הנוסחה של שיאומי מתאימה למי שמחפש ביצועים ויכולות של מכשיר דגל בחצי מהמחיר של מכשיר דגל. אם הדור חמישי חשוב לכם הרבה יותר מהמצלמה, המכשיר של שיאומי הוא ללא ספק הקנייה הכי טובה שתוכלו לעשות כיום.

ציון: 8 מתוך 10