1. השם הרשמי שלה הוא אוריאו. גוגל הכריזה על כך באמצעות בובה שיצאה מתוך קפסולה עגולה בזמן ליקוי החמה אמש בארה"ב אמש (ב'). השם הזה ממשיך את סדרת שמות הממתקים האלפביתיים של גוגל, שהתחילה מ-Cupcake (לפניה היו Alpha ו-Beta, כמו בכל תוכנה אחרת) וכללה את Donut (אנדרואיד 1.5), Eclair (אנדרואיד 1.6), Froyo (אנדרואיד 2.0), Gingerbread (אנדרואיד 2.3), Honeycomb (אנדרואיד 3.0), Ice-Cream Sandwitch (אנדרואיד 4.0), Jelly-Bean (אנדרואיד 4.1), Kit-Kat (אנדרואיד 4.4), Lollipop (אנדרואיד 5), Marshmallow (אנדרואיד 6) ו-Nougat (אנדרואיד 7). רוב השמות היו של דברי מתיקה גנריים, מלבד קיטקט, שהיה פרי שיתוף פעולה מסחרי בין גוגל לנסטלה. כעת, נראה שגוגל הלכה שוב על שיתוף פעולה מסחרי, אם כי לא ידוע במה הוא יתבטא (בפעם הקודמת נערכה הגרלה של מכשירי אנדרואיד בין רוכשי קיטקט בארה"ב).
2. מהירות - גוגל מבטיחה שהגרסה החדשה תעבוד מהר יותר. היא תידלק מהר יותר (בחצי מהזמן בחלק מהמכשירים), תרוץ חלק יותר בזכות הגבלה על פעילותן של אפליקציות ברקע שתעזור להאיץ את אלו שעל המסך, וגם תאפשר להפעיל אפליקציות מהר יותר, בזכות תוכנית Instant Apps שמורידה רק את החלקים הנחוצים של אפליקציות מהחנות לפני ההפעלה שלהן, במקום להמתין להתקנה מלאה.
3. סוללה - המכשיר שלכם אמור לשרוד בעזרת אנדרואיד אוריאו יותר שעות. זאת בזכות ההגבלה שכבר הזכרנו על פעילותן של אפליקציות ברקע. כך, לדוגמה, אפליקציות כאלו לא יוכלו לגשת לאינטרנט באופן רציף, אלא רק ב"פעימות" (משך זמן מוגבל ואחריו הפסקה), וגם ה-GPS יתעדכן לעתים רחוקות יותר אם אתם לא נמצאים באותו רגע בתוך אפליקציית ניווט.
4. סדר בהתראות - הגרסה החדשה נותנת הרבה יותר דרכים לדעת מה חדש: קודם כל, כל אפליקציה תוכל להציג על האייקון שלה סימן מיוחד כאשר מחכות לכן בה התראות; לחיצה ארוכה על אייקון אפליקציה תפתח רק את ההתראות שלה, בלי כל אלו שמסביב; כמו כן, וילון ההתראות הכללי יסודר לפי קטגוריות, ויאפשר לבקש מהתראות להופיע שוב מאוחר יותר (על ידי גרירה הצידה), אם אז יהיה נוח לכם יותר להיכנס אליהן.
5. הטקסט שאתם צריכים - חלק מחיינו עדיין מבוססים על הזנת טקסט או העברה שלו בין אפליקציות. הגרסה החדשה של אנדרואיד אמורה לחסוך לנו את רוב ההתעסקות הזו בעזרת זכירת שמות משתמש וסיסמאות, כך שהם יוזנו אוטומטית גם במסכי הכניסה של אפליקציות ולא רק בדפדפן הכרום; ויכולת בחירת טקסט חכמה, שמבינה ביטויים וצירופי נתונים כמו מספרי טלפון וכתובות ובוחרת אותם במלואם, ללא צורך להרחיב או לצמצם את הבחירה בעזרת גרירת הסמנים על המסך.
6. שתי אפליקציות יחד - אחד החידושים היותר משמעותיים הוא "תמונה בתוך תמונה" - יכולת "לנעוץ" אפליקציה אחת בחלון קטן בפינת המסך בזמן שעל שאר המסך מוצגת אפליקציה אחרת.
7. אבטחה - גוגל סורקת אפליקציות שרצות על הגרסה החדשה של מערכת ההפעלה ומזהה דפוסי התנהגות חשודים. אם היא מחליטה שאפליקציה מסוימת זדונית - היא יכולה להסיר אותה מכל המכשירים עליה היא מותקנת.
8. היא אמנם יצאה, אבל אל תצפו לקבל אותה כל כך מהר - החברה אמנם הכריזה על סיום הפיתוח ושחרור קוד המקור של אנדרואיד אוריאו, אבל עד שהיא תגיע למכשירים ייקח קצת זמן. כרגע נמצאת התוכנה בבדיקה על ידי מפעילות סלולר וצפויה להגיע "בקרוב" למכשירי פיקסל ששחררה גוגל בשנה שעברה, כמו גם נקסוס 5x ונקסוס 6p ששוחררו לפני כשנתיים. מאוחר יותר צפויות יצרניות מכשירים נוספות - ביניהן סמסונג, LG, וואווי, סוני, HTC ונוקיה - לעדכן את מכשיריהן לגרסה החדשה, וכמובן גם להוציא מכשירים חדשים שיריצו אותה מהרגע הראשון.