כשבאים ושואלים אותי "אהוד, איזה טלפון לקנות?", ההמלצה שלי (שכבר הדפסתי על חולצה, כי זו תשובה קבועה) היא לקנות את הדגם האחרון שיצא ממה שכבר יש לך, בהנחה שאתה מרוצה. המציאות וחברות הטכנולוגיה מאלצים אותנו להוציא מדי שנתיים-שלוש אלפי שקלים על מכשיר שעבד מצוין כשקנינו אותו. משהו שאנחנו לא עושים כמעט עם אף מוצר אחר.
כך או כך, אני מחריג את LG מהכלל הזה. הסמארטפונים של LG טובים מאוד, וכך גם ה-G7 (יש בשם גם את המילה ThinQ, אם מתעקשים) שמציג יתרונות בדברים שעוד אעמוד עליהם. אבל LG נוטה לעשות מהלכים "אמיצים" ופשוט לשנות עיצוב ממכשיר למכשיר כך שהקפיצה דגם קדימה (שלא לדבר על 2-3 דגמים קדימה) היא כמו לעבור למשהו אחר לגמרי - מה שקורה פחות בסמסונג, אפל ובמכשירים סיניים.
הנה דוגמה: ב-G6 סורק טביעת האצבע היה גם כפתור ההדלקה; ב-G7 אי אפשר ללחוץ עליו, וכפתור ההדלקה והכיבוי חזר הצידה. אליו נוסף, מתחת לכפתורי עצמת השמע, גם כפתור מהיר להפעלת הסייען של גוגל - וזה כפתור מעצבן ומיותר גם ב-LG וגם בחברות אחרות שהוסיפו אותו, כי לוחצים עליו בטעות, בדיוק כמו כפתור השיחות הקוליות בוואטסאפ. לקהל פה בארץ הוא אפילו יותר מיותר, נוכח העובדה שעדיין אין סייען בעברית. זה עניין קטן, אבל ב-LG ממשיכים לחטוא בו, אני משער, בעקבות פידבק של לקוחות שאינם אני וכן רוצים את השינויים הללו.
סורק טביעת האצבע קרוב מדי לעדשות המצלמה, אך ממוקם בדיוק באמצע, ומתאים גם לימנים וגם לשמאליים; הסמארטפון מחליק פחות מהיד מאשר מתחריו, למרות הגימור החלק, וצובר פחות טביעות אצבע - אולי כי לסקירה קיבלתי ספציפית את הדגם השחור.
ניטים בשמש ועצמה ברמקול
עכשיו אגיד דברים טובים על ה-G7: המסך שלו בהיר, ואפשר אפילו לתת בוסט, בשתי גרירות אצבע על המסך, שיהפוך אותו לבהיר יותר. במספרים זה 1,000nit, ואפשר בוודאות להגיד שיותר קל להביט בו בשמש מאשר בסמארטפונים אחרים, ושאין בו יותר השתקפויות מהם. קחו בחשבון - הפעלה ממושכת של זה שותה את הסוללה בקשית.
המסך גם חד מאוד, אך עם זאת, הצבעים שלו, בכל מצב בהירות, קצת אנמיים ובהירים מדי. זה ניכר מאוד כשצופים בסרטים באיכות גבוהה. אמרתי את זה לחבר שגם סוקר את המכשיר, והוא אמר שאם אקח מהם את האנמיות, זה כמו לקחת את האותיות L ו-G.
יש ב-G7 איזה קונץ פטנט במבנה שלו, שיוצר תיבת תהודה ומאפשר להשמיע מהרמקול הפנימי של המכשיר צלילים חזקים יותר ממה שהיה אפשר בעבר ב-LG, ובכלל בסמארטפון. אז שמעו (הא הא!), זה הישג - השאלה אם הוא שימושי מעבר ללהפריע לאנשים באוטובוס, ובשביל לחסוך רמקול חיצוני איכותי - זה כבר עניין של מה שאתם עושים עם הטלפון שלכם. כן אגיד שבחלק מהשירים ששמעתי בעוצמה הגבוהה ביותר היה דיסטורט (עיוות של הצליל), והרמקול גורם לטלפון ממש לרטוט. כאשר מנמיכים חזרה, או אם מאזינים באוזניות, התופעות האלה נעלמות ושומעים סבבה. אז מה עשינו בזה בעצם, חוץ מלהוסיף אלמנט פרסומי? התשובה היא שלא עשינו כלום.
פסקה חיובית טובה שאין בה "אבל"
ה-G7 מצלם נהדר בחושך או בתאורה נמוכה, עד כמה שהפיזיקה מאפשרת לו (כלומר: עדיין יש גרעון שהוא לחלוטין נסבל). החיישן מצליח לבלוע כל אלומת אור קטנה מהסביבה ולהגביר אותה כך שנוכל לראות משהו. זה משהו מאוד שימושי למי שהטלפון הוא המצלמה העיקרית שלו ושונא להשתמש בפלאש.
גם באור יום, המצלמה שלו טובה מאוד. ויש כמובן שתי עדשות - צרה ורחבה, כמו כמעט כל מצלמה של מכשיר דגל היום. ב-G7 יש מצלמה עם בינה מלאכותית - מה שזה אומר בפועל הוא שמופיעות כל מיני מילים אקראיות על המסך, ואיכשהו הן עוזרות למצלמה לבחור את ההגדרות הטובות ביותר לצילום (שכמובן אפשר גם לכוון ידנית בכל מקרה). כך או כך, כשצופים בתמונות במסך אחר (פחות אנמי) אפשר ליהנות מהן.
אז לקנות?
קצת טכני ומייד בסיום מסקנות - ה-G7 כולל את מעבד סנאפדרגון 845, שיש גם למכשירי דגל מתחרים; יש בו אחסון של 64 גיגה (מתוכם רק 51 פנויים בגלל מערכת הפעלה וכו') וזיכרון פנימי של 4 גיגה; גודלו של המסך הוא 6.1 אינץ' ( 1440X3120 פיקסלים) שתופס 82.9% משטח המכשיר.
יש בו מגרעת שאפשר לבטל - כלומר להציג סביבה רק נתונים על סוללה והתראות, בלי ששאר המסך יימתח אליה. או שאתם אוהבים או שלא - בשלב הזה די נמאס לדון במגרעות בעד ונגד. הסוללה מספיקה ליום שלם של עבודה, מתוכם נטו כ-4-5 שעות מסך.
המחיר הרשמי של ה-G7 הוא 3,000 שקלים, ואפשר למצוא אותו בפחות מזה. מי יהנה ממנו? חובבי LG שלא מתעצבנים משינויים. אנשים שמחפשים מצלמה טובה במכשיר דגל, שמע איכותי (באוזניות) ומאוכזבים מהמתחרים. גם מי שצריך לעבוד רוב היום באור השמש הבהיר, ימצא פה תשובה לצרכים שלו (אבל שיקח בכיס סוללה חיצונית).