מודאגים מהאפשרות שילדיכם בני העשרה פעילים מינית? נראה שיש לדאגה הזו מקום, בעיקר אם ילדיכם מסמסים מעל 100 פעמים ביום. זאת משום שעל פי מחקר חדש, שהינו הראשון המשמעותי לחקירת ה"סקסטינג", מספר הסמסים שילדיכם כותבים ביום יכול להעיד האם הם מקיימים יחסי מין, מדווח הדיילי מייל. כמו כן, המחקר טוען שהסיכויים שצעירים העוסקים בהודעות בעלות אופי מיני מקיימים יחסי מין בפועל גבוהים פי שישה משל אלה שמסמסים הודעות רגילות מעל 100 פעמים ביממה.
"שיחה על 'סקסטינג' צריכה להתרחש ברגע שבו ילד מקבל טלפון נייד"
המחקר, שפורסם בגיליון יולי של מגזין Pediatrics, מצא שצעירים ששלחו "סקסטים" - הודעות בעלות פן מיני, כגון תמונות עירום - הינם בסבירות גבוהה פי ארבעה לדווח על היותם פעילים מינית. אלה שקיבלו "סקסטים" נטו גם לשלוח הודעות מסוג זה פי 23 מאלו שלא קיבלו הודעות כאלה. בנוסף, בני נוער שסימסו מעל 100 פעמים ביום היו בסבירות גבוהה פי שניים לקבל "סקסט" ופי 4.5 לשלוח "סקסט" מאלו שהתכתבו פחות מכך.
כמו כן, מצא המחקר כי נוער המשתייך לאוכלוסיית הלהט"ב (לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים) נוטים לשלוח הודעות "סקסט" פי 9 מאחרים. אולם, בניגוד למחקרי עבר על תלמידי תיכון, לא נמצאה ראיה לכך שבני נוער להט"בים זו קיימו יחסי מין בפועל יותר מאחרים.
"הממצאים הללו מצביעים על הצורך העז שמחנכים בריאותיים, רופאי ילדים והורים צריכים ללמוד את הדרכים הטובות ביותר לתקשר עם צעירים מתבגרים לגבי 'סקסטינג' בהקשר להתנהגות מינית", אומר אריק רייס מ-USC, שניהל את המחקר. "שיחה על 'סקסטינג' צריכה להתרחש ברגע שבו ילד מקבל טלפון נייד".
"סימוס מופרז ללא פיקוח וללא הגבלה ככל הנראה מאפשר סקסטינג"
נתוני עבר מצביעים על קשר ישיר בין היוודעות מינית מוקדמת והתנהגות מינית מסוכנת, כולל הריונות של צעירות, יחסי מין תחת השפעת סמים ואלכוהול, חווית מין מאולץ וסיכונים גבוהים לחלות במחלות המועברות בקיום יחסים. המחקר תשאל באופן אנונימי 1,300 תלמידים בין הגילאים 10-15. התלמידים מלוס אנג'לס תושאלו כחלק מהמחקר שנערך על ידי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן והתנהגויות סיכון של נוער.
החוקרים גילו שאפילו כששולטים על התנהגות ה"סקסטינג", סביר מאד שצעירים ששולחים מעל 100 הודעות טקסט ביום יהיו פעילים מינית. הקשר הדרמטי בין תלמידים ששולחים הודעות "סקסט" ופעילות מינית מצביע על הצורך לחקור לעומק את הנושא ולבדוק את מערכת היחסים שבין השימוש בטכנולוגיה והתנהגות מינית במתבגרים צעירים, טוענים במחקר.
"התוצאות שלנו מראות שסימוס מופרז ללא פיקוח וללא הגבלה ככל הנראה מאפשר סקסטינג", אומר רייס. "הורים אולי צריכים לפקח באופן גלוי על הניידים של ילדיהם המתבגרים הצעירים, לבדוק עם מי הם בקשר ואולי להגביל את כמות הסמסים שהם מורשים לשלוח בחודש". החוקרים הגדירו את המילה "סקסט" במחקר בתור תוכן או תמונות בעלות רמיזות מיניות.