בחו"ל כותבים שהוא מכשיר האנדרואיד הטוב בעולם, וגם באתרים ישראלים אחרים נשפכו עליו מחמאות – נקסוס 6P, המכשיר הסיני הגאה הראשון בסדרת הסמארטפונים של גוגל, נמכר בישראל כבר חודש. בילינו איתו את רוב התקופה הזו כדי לבדוק האם גשם התארים מוצדק.

עיצוב

בים הסמארטפונים שמסביב, אין ספק שנקסוס 6P הוא אחד הנועזים: בניגוד מוחלט למגמה של השנתיים האחרונות (שאותה, אגב, הובילה יצרנית המכשיר הזה עצמה שאף לעגה למתחרותיה על המצלמות הבולטות), בחרה וואווי לעצב אותו בצורה שמבליטה את אזור המצלמה, ואף יוצרת את התחושה כאילו מדובר בתוספת מאוחרת לעיצוב שהיה אמור להיות מלבני, דק ושטוח.

נקסוס 6P, Nexus 6P (צילום: יאיר מור, NEXTER)
עיצוב נועז. נקסוס 6P | צילום: יאיר מור, NEXTER

מלבד הבליטה הכהה בעלת חיפוי הזכוכית והצד הקדמי העשוי גם הוא זכוכית, עשוי גוף המכשיר מתכת. הוא מרגיש עמיד וחזק מאוד, אם כי כמה בוחנים ברחבי העולם טוענים שהוא דווקא מתכופף יחסית בקלות.

דופנו השמאלית של המכשיר חלקה כמעט לגמרי, מלבד חריר קטן לסיכה שפותחת את מגירת ה-SIM, שלטעמנו אינה בנויה מספיק טוב ועלולה להוביל לשבירה של הכרטיס. בדופן הימנית נמצאים כל הכפתורים הפיזיים – כפתורי עוצמת השמע וכפתור הדלקה/כיבוי/נעילה/פתיחה. הכפתורים רכים מדי, ופעמים רבות נלחצו לנו בכיסים וגרמו למכשיר לבצע פעולות שונות, החל משינוי עוצמת השמע ועד לפתיחת הנעילה ושליחת הודעות מביכות לחברים. בדופן העליונה נמצא שקע האוזניות ובדופן התחתונה שקע USB Type-C הסימטרי שניתן לחבר בלי לבדוק איזה צד פונה לאיזה כיוון.

הצד הקדמי חלק, מלבד שתי שבכות סימטריות המסתירות את האפרכסת, המיקרופונים והרמקולים, ומצלמה קדמית.

חשוב לציין שבנוסף לכל זה, מדובר בסמארטפון עצום בגודלו. אין סיכוי להשתמש בו ביד אחד בלי להזדקק לתרגילי אקרובטיקה מסוכנים (כמו לאחוז במכשיר בקצות האצבעות ווכריות היד באופן שהוא עלול להחליק וליפול), וכשהכנסנו אותו לכיס חולצה בלט מנגנון הצילום החוצה בצורה שיכלוה היתה להפוך אותו בכיף למצלמה (לא כל כך) נסתרת. או סתם לגרום לו ליפול מהכיס בעת התכופפות.

ממשק

כראוי למכשיר נקסוס, 6P מגיע עם גרסה נקייה לחלוטין של אנדרואיד בגרסתה העדכנית ביותר, 6.0. כל מי שהשתמש במכשיר אנדרואיד שיצא או התעדכן בשנתיים האחרונות ירגיש כאן בבית, בתוספת כמה שדרוגים כמו שליטה על ההרשאות השונות של האפליקציות, שיפור לשליטה בעוצמת הקול ובמצב שקט וחיפוש אוטומטי של מידע הקשור באפליקציה בה אתם נמצאים.

נקסוס 6P, Nexus 6P (צילום: יאיר מור, NEXTER)
בהצלחה בניסיון להגיע באגודל מצד לצד. נקסוס 6P | צילום: יאיר מור, NEXTER

חומרה וביצועים

אם פעם המטרה של מכשירי נקסוס היתה להוכיח שאנדרואיד יכולה לעבוד היטב על מכשירים לא יקרים, 6P הוא סטייה מהחזון המקורי. מחירו בארה"ב הוא הגבוה בתולדות הסדרה (אם מתעלמים מסטייה אחרת בדמות נקסוס 6 של מוטורולה, שעלה בזמנו אף יותר) – 500 דולר לדגם הבסיס, והמפרט בהתאם:

הוא כולל מעבד מתומן ליבות של קואלקום – 4 ליבות במהירות 2 גיגה-הרץ ו-4 נוספות במהירות 1.55 גיגה-הרץ וזיכרון עבודה (RAM) בנפח 3 גיגה-בייט, מסך בגודל 5.7 אינצ' וברזולוציית 2K, מצלמות עם חיישני סוני של 12.3 מגה-פיקסל מאחור ו-8 מגה-פיקסל מלפנים, קורא טביעות אצבע הממוקם באחורי המכשיר וסוללה בקיבולת 3,450 מיליאמפר/שעה.

השימוש במכשיר, לאחר התרגלות קלה לגודל המפלצתי שלו, חלק ומהנה. הוא מגיב למגע במהירות עצומה, אפליקציות נפתחות ומבצעות משימות ללא עיכובים והאנימציות חלקות וללא קפיאות.

קורא טביעות האצבע הוא מהטובים שניסינו. הוא מזהה את האצבע במהירות, לפעמים עוד לפני שהספקנו להבין האם היא מונחת עליו או לידו, ומזהה רק את האצבעות הנכונות, בלי טעויות מיותרות. רק המיקום שלו מפריע לנו קצת – אמנם יש היגיון במיקומו מעט מעל מרכז הגב, מקום שבו האצבע מטיילת בעת האחיזה במכשיר באופן כמעט אוטומטי, אך פחות נוח להרים את המכשיר מהשולחן בכל פעם שרוצים לפתוח את הנעילה.

צילום

המצלמה של המכשיר היא אחת הבשורות המשמעותיות שלו. עד כה, מכשירי נקסוס צוידו במצלמות בינוניות במקרה הטוב, משום שעיקר מטרתם היתה להריץ את אנדרואיד בלי יותר מדי שכלולים. 6P פורץ גם את הגדר הזו, ומפיק תמונות מצוינות. מעבר לכך, הוא עושה זאת מהר. מאוד. אנחנו מתכוונים לזה. עוד לפני שהאצבע עוזבת את המסך התמונה כבר שמורה.

נקסוס 6P, Nexus 6P (צילום: יאיר מור, NEXTER)
צילום בנקסוס 6P באור פלואורוסנטים | צילום: יאיר מור, NEXTER

נקסוס 6P, Nexus 6P (צילום: יאיר מור, NEXTER)
צילום בנקסוס 6P באור יום | צילום: יאיר מור, NEXTER

תמונות שצולמו באור יום נראות מצוין, עם צבעים מאוזנים וכמעט מושלמים. אבל זו לא חוכמה ב-2016. תמונות שצולמו בתאורה מלאכותית או בחושך הן האתגר האמיתי – וגם אותו צולח הסמארטפון הזה ללא קושי, עם תמונות ברורות וחדות בצבעים נאמנים למציאות.

חיי סוללה

בשימוש רגיל, שכולל כמה שיחות והודעות, האזנה למוזיקה באוזניות בלוטות' במשך כשעתיים וגלישה של לפחות שעתיים באפליקציות כמו הדפדפן ופייסבוק – נקסוס 6P שורד כמעט 24 שעות רצופות. שימוש מעט כבד יותר עדיין ישאיר אתכם עם מספיק אנרגיה ליום עבודה ארוך ורק שימוש כבד יאלץ אתכם להטעין את המכשיר לפני סוף היום – אך אל דאגה, 6P מגיע עם מטען מהיר, שנותן כשעתיים של שימוש אחרי טעינה של כרבע שעה.

סיכום

האם זה באמת מכשיר האנדרואיד הטוב בעולם, כפי שטוענים רבים? לדעתנו אי אפשר לטעון זאת, ולו בגלל הגודל, שהופך אותו למכשיר נישה. אך עבור אלה שחושבים שגדול יותר הוא טוב יותר, אכן מדובר במתחרה רציני מול סדרט הנוט של סמסונג ו-V10 החדש של LG, במאות שקלים פחות.