שתי יממות שלמות וקצת יותר מזה - זה מה שהצלחתי להוציא מה-G5 החדש של LG. הניתוק הראשון מהמטען היה ביום שלישי ב-7 בבוקר. במהלך היום הוא שרד יפה קבוצות חופרות בוואטסאפ, גלישה לפייסבוק ובאפליקציות חדשות, וקצת יוטיוב. רק ברביעי ב-10 בבוקר הייתי צריך להחליף ללסוללה השנייה שהגיעה עם המכשיר (שתיהן בקיבולת 2,800 מיליאמפר/שעה). ברביעי-חמישי הגברתי את השימוש וכבר ניסיתי את משקפי התלת-מימד והמצלמה (עוד עליהם בהמשך). בשעות הבוקר המאוחרות של יום חמישי הייתי כבר על אדי סוללה. אגב, הסוללה השנייה שמגיעה עם המכשיר סגורה ב"ארון" קטן, שבאמצעותו אפשר גם להטעין אותה, והוא גם משמש כסוללה חיצונית לסמארטפון אם לא רוצים לעצור את העבודה באמצע ולהחליף סוללה.

LG G5 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
LG G5 | צילום: אהוד קינן, NEXTER

מודול המצלמה, מעין קובייה שאפשר להוסיף לסמארטפון במקום התחתית, סייע בעוד כשעתיים של שימוש (יש בו 1,200 מיליאמפר/שעה) ומשך את הסוללה עוד קצת עד לשעות אחרי הצהריים. הוא לא משפר בכלל את איכות התמונות. הוא כן אמור לסייע להפוך את ה-G5 לדומה יותר למצלמה דיגיטלית. בצורה הזו המכשיר מגושם יותר, אבל יש איפה להחזיק אותו בצורה יציבה, ויש כפתורים פיזיים לצילום ולזום דיגיטלי (שהוא לא באמת זום, רק מגדיל את התצוגה של התמונה). אם זה מגיע חינם עם הסמארטפון זה נחמד לכל היותר, אבל לא הכרחי ובטח לא משהו שהייתי משלם עליו בנפרד. כרגע נראה שהמודולים (יש גם מודול לסאונד שאותו לא ניסיתי), הם יותר הוכחת היתכנות - "הנה אפשר להרחיב את הסמארטפון", ובהמשך ייצאו דברים שימושיים יותר.

עיצוב מתכתי בגוף אחיד (ודי קליל) - זה מה ש-LG מכוונת אליו. הסוללה נשלפת מלמטה במקום מהגב, ולשם אפשר לחבר את המודולים. צריך להפעיל מעט כוח בשביל להוציא את הסוללה, כי יש חשש שהיא תישבר. זה משהו שלוקח זמן להתרגל אליו, אבל בהחל אפשרי. מה שקצת מבאס הוא מיקום הכפתורים - LG הזיזה בדגמים הקודמים את כל הכפתורים לאחור, ועכשיו, בפשרה על גוף המתכת האחיד - השאירה רק את כפתור הכיבוי מאחור, יחד עם סורק טביעת האצבע המובנה שעובד חלק ומהר ממתחריו. כפתורי עצמת השמע עברו לצד שמאל - וזו נקודה שאני מתעכב עליה כי זה קצת מבלבל, אבל גם עניין של הרגל. למעט טביעת האצבע, עדיין אפשר להקיש על המסך בשביל להעיר אותו, ויש תצוגה קבועה של השעה ושל התראות. מה שאין זה אטימות למים, בניגוד לסמסונג. צריך להיזהר.

LG G5 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
ה"חברים" של LG G5 | צילום: אהוד קינן, NEXTER

ווייז, פייסבוק, וואטסאפ ולרגעים גם יוטיוב - ה-LG לא השתעל כשהעמסנו עליו משימות. בחיבור ל-360 (נרחיב על כך בהמשך) היה ל-G5 קצת יותר קשה. כך או כך, מבחינת ביצועים ה-G5 עושה את העבודה המצופה מסמארטפון שיצא ב-2016. אפשר גם להרחיב את הזכרון בעזרת כרטיס microSD בנפח של עד 200 גיגה-בייט - תכונה שבשנה שעברה שימשה בידי LG כנשק נגד סמסונג שוויתרה עליו, אך השנה גם סמסונג החזירה את חריץ ההרחבה למכשירים שלה, כך ששוב לא מדובר במשהו מיוחד.

נתעכב קצת על המסך. הרזולוציה היא 1,440x2,560 שנמתחים על מסך בגודל 5.3 אינץ'. תמונות נראות טוב, האפליקציות נראות טוב, וסרטוני וידאו נראים אחלה. אבל, ה-LG התקשה יותר להתמודד עם אור השמש ממכשירים אחרים שראיתי השנה, גם כשהבהירות מוגברת עד הסוף.

מצילום שטוח עד 360 מעלות

תמונות שצולמו ב-LG נראות טוב. בתאורת חדר התמונות נראות טוב יותר מאשר בחוץ, שם, למרות שינוי ההגדרות, התמונות נראו טיפה מוארות מדי, אבל עדיין טוב יותר מהרבה סמארטפונים אחרים. ל-G5 שלוש מצלמות: מצלמת סלפי די רגילה ודומה למתחרות, אבל מעניינות יותר הן שתי המצלמות האחוריות. אחת של 16 מגה-פיקסל עם מפתחה צמצם של f/1.8, והמשנית עם 8 מגה-פיקסל ומפתח צמצם של f/2.4. העדשה הרחבה מביניהן מרשימה מאוד מבחינת היקף הפריים שהיא תפסה, ואילו עדשת הזום מספקת תמונות יפות ועשירות בצבעים ופרטים.

קצת על 360 מעלות. עם ה-G5 קיבלתי לבדיקה את ה-360 Cam - מצלמה קטנה וחיצונית לצילומי 360 מעלות, ומשקפי מציאות מדומה - שגם למתחרה סמסונג יש - אלא שב-LG יש למשקפיים מסך פנימי, ואילו בסמסונג - הגלקסי S7 מחליק לתוך המשקפיים והופך למסך, אבל גם מעלה מאוד את משקל המשקפיים. החיבור לא היה פשוט כפי ש-LG מציגה אותו, אבל אחרי קריאה של מדריכים ברשת, גם המצלמה וגם המשקפיים עבדו חלק.

נתחיל במשקפיים. הם לא ממש מרופדים, ויושבים בצורה לא הכי מושלמת על האף והאוזניים. מבחינת תוכן - יש את מה שצילמתם ב-360 מעלות במצלמה שנמכרת בנפרד, ערוצים נבחרים של ג'אנט ויוטיוב או תוכן שמוצאים ברבחי הרשת ומעבירים למשקפיים. בשלב הזה זה נחמד כהתנסות ב-360, אבל עוד לא החוויה הטובה שמוצרים יקרים יותר מעניקים. באשר למצלמה - הדבר שהכי חשוב להגיד עליה הוא שחייבים את הסמארטפון בשבילה. אמנם, אפשר לקחת אותה ולצלם באמצעות הכפתור המובנה לתוך כרטיס מיקרו SD, שצריך לקנות בנפרד, אבל בשביל להעביר אחר כך את הסרטים ליוטיוב למשל (שתומכת ב-360 מעלות), חייבים לעבור דרך הטלפון. בשביל מצלמה ביתית היא די פשוטה לשימוש ומספקת איכות טובה מאוד - אפשר בהחלט לצלם מסיבה או אירוע ולשלוח למי שהחמיץ ורוצה לטייל אתכם בחדר. התמונה לא חלקה לגמרי ויש עיוותים בנקודות התפר בין שתי העדשות, שעומדות גב אל גב. וידאו 360 חלק עדיין שייך לליגה של הגדולים.

הדלפה של ה-LG G5 (צילום: evleaks)
רק קורא טביעות האצבע נשאר מאחור | צילום: evleaks

השורה התחתונה: LGG5 הוא סמארטפון טוב, נוח וקליל. הוא מתחרה ראוי ב-S7 של סמסונג, שמושק במקביל ופחות או יותר באותו מחיר. אבל LG לא תנצח את סמסונג בביצועים או בעמידות (סמסונג עמיד במים, LG לא). LG תנסה בחודשים הקרובים לנצח בחדשנות, עם עוד תוספות ל-G5. המודולים הם רעיון טוב מאוד, אך כזה שעדיין שצריך להשתפר. משקפי התלת-מימד עדיין בתחילת הדרך - אבל יכולים להיות מאוד מהנים, ודי פשוטים לשימוש, ומצלמת ה-360 בהחלט מספקת פתרון לחובבים ולמאמצים המוקדמים שרוצים לשתף את החיים שלהם ב-360, אבל רחוק מלהיות פתרון מקצועי.

מחירים

המחיר המומלץ למכשיר הוא סביב 3,450 שקל (כולל סוללה נוספת ומטען עבורה). מודול הסאונד נמכר במחיר מומלץ של 750 שקל, מודול המצלמה ב-500, משקפי ה-360 ב-1,200 וגם מצלמת ה-360 ב-1,200 שקל.