הסינים באים. השוק הסיני הוא אחד משווקי הסלולר המעניינים ביותר בעולם. זהו שוק שבו מיליוני צרכנים פוטנציאליים מחפשים טלפונים חכמים כמו במערב, אבל כוח הקניה שלהם הוא לא בהכרח גדול כמו של האחרונים. הפתרון – השוק הזה מוצף בטלפונים זולים וחכמים. בשוק הסיני אפשר למצוא מותגים שכמעט ולא מוצאים במערב כמו טלפונים מבית ענקית המחשוב הסינית לנובו וגם טלפונים של חברת מייזו.
כעת הגיע לישראל המייזו MX2, אחד מטלפוני הדגל של היצרנית, שהותאם במיוחד לשוק הישראלי. המחיר שלו אטרקטיבי יחסית (כ- 1,800 שקלים), ובמראה ובתפקוד הוא שונה מאוד ממה שתמצאו שם בחוץ, אך ניכרת בו השפעה חזקה של חברה אחת – אפל.
עיצוב וממשק: לבן וחסון
בעידן שבו למדנו לקשר את המילה "סיני" עם זול ומתפרק, ה-MX הוא הפתעה נעימה מאוד מבחינת איכות הבניה. כאמור, הדמיון בינו לבין מכשירי אייפון הוא גדול עד כדי כך שאחייניתו הצעירה של כותב שורות אלה שאלה אותו אם מדובר באייפון חדש.
ה-MX מגיע בצבע לבן, עם גימור מבריק ופינות מעוגלות. הגב שלו חלק לחלוטין, למעט המצלמה הקבועה דווקא במרכז חלקו העליון ומתחתיה המבזק. נאה מאוד ומינימליסטי, ונעים לאחיזה. באופן דומה, הכפתורים, בפלסטיק שקוף כמעט אינם בולטים מהגוף – כפתור הווליום נמצא דופן שמאל, כפתור ההפעלה קבוע בפינה הימנית העליונה. חזית המכשיר מזכירה אייפון 4 מאוד. אפרכסת זעירה ולצידה המצלמה הקדמית ובתחתית כפתור בית אחד, בדיוק כמו אייפון (משפט שעוד יחזור כאן הרבה) – רק שזהו כפתור מגע מואר שגם משמש לחיווי על הודעות וכיוצא באלה, ולא כפתור חומרה. התוצאה הכוללת טובה מאוד.
הממשק של המייזו, גם הוא מזכיר אייפון, על אף שהטלפון פועל על אנדרואיד. המשמעות, אין החלפה בין שולחן עבודה לתפריט אפליקציות – הכל נמצא על שולחן העבודה, במסכים נגללים, שוב, כמו אייפון. מבנה הממשק, בניסיון לחקות את הממשק של iOS, כולל סרגל כלים על המסך בתחתית כל יישום, שבו יש כפתור חזרה, וכפתור תפריט אפשרויות. נרחיב על הממשק בחלק התוכנה.
עוד מילה טובה שחייבים לומר על הערכה: כדי להכניס את הסים, צריך לפרק את הגב של המייזו (אין מקום לכרטיס זיכרון, אגב. חבל). והם מספקים בערכה דוקרן פלסטיק המותאם למלאכה. עוד בערכה תמצאו ספרון שבח והלל למכשיר, ונציין לטובה את איכות הכבל והמתאם חשמל – הם באיכות גבוהה מאוד, יותר טובה מאלה המחולקים אצל היצרנים הגדולים (!). הכבל גם יותר ארוך מהמקובל, שגם זה נהדר.
תצוגה וביצועים: חדות להמונים
ל-MX יש מסך בגודל יוצא דופן – 4.4 אינץ'. בעינינו זהו גודל מצוין. מייזו דחסו כאן 1280 על 800 פיקסלים, מה שאומר צפיפות פיקסלים גבוהה של 343 פיקסלים לאינץ'. המשמעות – חדות. החדות של ה-MX2, טובה מאוד. בכלל, אנחנו היינו מבסוטים מהמסך שלו, שהוא נעים וקריא.
גם בצפייה בווידאו, עם סרט הבחינה הקבוע שלנו, קיבלנו בסך הכל חוויה לא רעה. הניגודיות בעינינו אמנם לא הייתה מספיק טובה, וההפרשים בין גוונים בהירים לכהים לא היו מספיק מובחנים – אבל במחלקת החדות והפרטים לא היו לנו תלונות. זהו לא המכשיר האידיאלי לצפיה בסרטים וראינו כבר מסכים טובים ממנו, אבל שוב, ביחס למחיר הנמוך יחסית – המסך מספק תמורה טובה.
מבחינת ביצועים, ה-MX2, מתבסס על מעבד ארבע ליבות עם 1.6 גה"צ, מהטיפוס של Cortex A9 ומעבד גרפי Mali 400. יש לו שני גיגהבייט זיכרון ו-16 גיגהבייט אחסון, ללא חריץ לכרטיס זיכרון. בהדמיית תלת ממד של 3DMark, התוצאות שלו עמדו באזור ה-3000 נקודות, יותר נמוך משמעותית מטלפוני דגל, אבל עדיין ביצועים סבירים. בתגובה ובשימוש יומיומי לא מצאנו בעיות מיוחדות.
קול ומולטימדיה: ככה הוא באמצע
דמוי האייפון הסיני מספק נגן מוזיקה לא רע, וכיוונונים מוצלחים לאוזניות, בסך הכל חוויית ההאזנה כשמשדכים לו זוג אוזניות הגונות, היא לא רעה. ברם, הרמקול שלו קצת חלש לטעמנו, ולא מצטיין בשחזור באסים. שוב, מקבלים כאן איכות סבירה, לא מדהימה. איכות השיחה גם היא הייתה סבירה, לעתים נתקלנו בבעיות קלות בחיבור בלוטות'.
המצלמה האחורית היא מצלמת שמונה מגהפיקסל שהיא לא רעה בסך הכל. היא לא מאותה ליגה של המצלמות שנמצאות בטלפוני הדגל, אבל ביחס של עלות- תועלת , היא נותנת תמורה טובה: הצבעים שלה די טבעיים ובתאורה סבירה היא תפיק תוצאה הגונה בהחלט. במצבי צילום יותר מאתגרים כמו חושך או תנועה, לא תוכלו להסתמך עליה. בנוסף, פירוט התמונות לא היה מספק לטעמנו. המצלמה של ה-MX2 טובה לצילומים מזדמנים, אבל חובבי צילום לא יכולים לסמוך עליה עבור תמונות אמנותיות.
אפליקציות ותוכנה: אייפון בכאילו
חייבים לדבר על FlyMe. FlyMe הוא הממשק של מייזו, ששוב, "שואב השראה" רבה מ-iOS, אבל בנוי על אנדרואיד 4.2.1, זה מתחיל מהיעדרו של חלון אפליקציות כאשר כל האפליקציות נמצאות ישר על שולחן העבודה, וממשיך בתפריטים כפי שתיארנו מעלה. הממשק עצמו כולל לא מעט תוספות חמודות כמו האפשרות השימושית מאוד להקלטת שיחות המתקבלות במכשיר, או האפשרות להגיע ישירות לסמסים או לחייגן ממסך הנעילה. ברם, היישומים מעוצבים בצורה פשוטה ועניינית אפילו גסה, ולצדם עוד כמה תוספות שהוכנסו לבקשת באג היבואנית, כמו יישום חדשות עם מקורות עבריים. למשתמש הפשוט כל אלה הן ברכה, אבל הביצוע לא מלוטש עד הסוף.
אבל, וזה אבל גדול, לממשק הזה יש גם חסרונות. בשעה ש"מהגרי אייפון" ירגישו פה מאוד בבית וזה אולי טלפון מומלץ עבורם מהבחינה הזו, ה-FlyMe הוא קצת ממשק של "לא לבלוע, לא להקיא". זה לא אייפון, אבל זה גם לא אנדרואיד. חוויית הממשק קצת מהוססת ולא אחידה. מי שעובר לכאן מטלפון אנדרואיד "רגיל", לא ממש יבין מה הולך וייקח לו זמן להסתגל. בנוסף, המקלדת לא מצאה חן בעינינו. היא קטנה מדי, המקשים סמוכים מדי, פעמים רבות מדי מצאנו את עצמנו סוגרים אותה בגלל הקשה לא נכונה. כדאי להתקין מקלדת אחרת במקומה.
חיי סוללה ופליטת חום: חמום מוח
חיי הסוללה של הסיני הקטן, הם סבירים – כיום פעולה, לא חורג מהסטנדרט המקובל כיום לטלפונים סלולריים, אבל גם לא בולט לטובה באופן מיוחד.
לגבי פליטת חום – המייזו מתחמם משמעותית בפעולות כבדות. החום מורגש כבר ברמה לא נעימה, במיוחד בחלקו העליון של המכשיר, כאשר בדקנו את המכשיר בחודשי הקיץ החמים של ישראל. עוד יותר לא נעים לקרב מכשיר שכזה לאוזן.
סיכום מומסקנות: תמורה הוגנת לכסף
מחירו העדכני של המייזו עומד על כ- 1,800 שקלים ברשת באג. במחיר זה, בסך הכל, הוא נותן תמורה טובה לכסף. אם יש בכיסכם עוד כמה מאות שקלים להוציא על טלפון, הרי שיש אופציות טובות יותר, אם מסתכלים על מדרגת מחיר אחת או שתיים למעלה. נכון, הוא לא הטלפון הכי מוצלח שסקרנו השנה, אבל על אף כמה בעיות מינוריות, ה-MX הוא בסך הכל מכשיר סולידי ונעים, בעיקר לשימוש יומיומי, למשתמש שלא בא בדרישות. המייזו יתאים במיוחד למי שלפני כן היה אייפון, והוא קורץ בעיקר למשתמשים פשוטים. דורשי הביצועים ואוהבי החומרה כדאי שיחפשו להם מכשיר אחר.
ציון סופי: 8.6 (מתוך 10).