שוק הביניים מתמלא במכשירי אנדרואיד זולים וטובים. במסגרת התחרות, יש הסומכות על המוניטין מדגמי הפרימיום שיחלחל למטה, יש המשקיעות בפרסום אגרסיבי ויש את מייזו, שכדי להתבלט - מחקים בצורה בוטה את אפל. גם המייזו פרו 5 יגרור מבטים של כאלה שחושבים לרגע שיש לכם אייפון 6 פלוס. אין לכם. אבל שילמתם פחות: 2,399 שקל עבור מכשיר חזק וחדשני. עסקה טובה.
כדי שלא נתבלבל: המכשיר הוא מעין אח מתקדם ל-MX5 של אותה חברה שעולה 2,000 שקל. הם דומים אך לא זהים: הפרו גדול יותר בכמה מילימטרים, ובחובו מפרט חזק יותר. המכשיר מגיע עם אחריות שנה מבאג.
למי יש מטען C? מישהו? ביולר?
המכשיר מגיע בגודל 15.6 ס"מ על 7.8 ס"מ רוחב ועובי של 7.5 מ"מ - ממש גודל של אייפון 6 פלוס. בתוך המלבן, מסך של 5.7 אינץ' ביחס מצוין של 73% מסך לגוף המכשיר - שמושג על ידי שוליים צרים. המשקל - 168 גרם, יחסית קליל למכשיר בגודל הזה.
החומרים: שילוב אלומיניום ופלסטיק בקו האחוד המעוגל, שנולד במכשיר ONE של HTC. המבנה החלק נשבר עם עדשת המצלמה הבולטת די בבוטות על הגב של המכשיר. תחושה של מכשיר עמיד.
כפתורים: כיבוי וולויום בצד המכשיר. למטה כרגיל - כמו באפל כפתור בית יחיד שמתפקד גם כקורא טביעת אצבע.
למכשיר כמו לנקסוסים החדשים, ו-Oneplus 2 מחבר מסוג USB C להטענה והעברת קבצים. זה אומר שהחיבור טוב ונוח יותר: גם הצד של המכשיר וגם של המחשב מתחברים בשני צדדים - כך שאין צד נכון או לא וצפו לקצב מהיר יותר של העברת נתונים למחשב.
מאידך זה גם אומר זה אומר שכל מטען שיש לכם בבית הופך לא רלוונטי ויותר מזה "יש למישהו מטען לאנדרואיד? מסוג USB C?" - צפו לפחות היענות בינתיים.
עם הפרו מקבלים כמובן מטען עם כבל די ארוך, לא יקר במיוחד אם תרצו ספייר: 29 שקל בבאג. כיסויים למיניהם עולים 69 שקל. מדובר במכשיר עם נתח שוק מאוד קטן כך שדי קשה למצוא מגנים וקייסים בחנויות שאינן מוכרות אותו.
לטף אותי לאחור
על גבי האנדרואיד 5.1, מייזו מפעילים את מערכת FlyMe שיוצרת כמה מסכים ניתנים לדפדוף (לא מגירה כמו בסמסונג למשל) והצבת ווידג'טים ושיגור מהיר של עד ארבע אפליקציות. המערכת של מייזו עובדת ללא דופי, כולל עברית, וכולל ענייני הגהה שנראו במערכת הקודמת ותוקנו.
כרגיל אצל מייזו, כפתור אחד: לחיצה מביאה אותנו לבית, כדי לפקוד "אחורה" נלטף אותו בעדינות, ולרשימת יישומים פתוחים נגיע כשנמשוך את המסך מלמטה.
מדובר בסופו של דבר במערכת שאולי לא נראית נוצצת כל כך אבל עושה את העבודה בנוחות ובמהירות, תחת העקרון החשוב (שהמצאתי): אל תפריע לאנדרואיד מדי.
הרמקול (למטה) מנפק ווליום טוב לשיחת טלפון וצפייה בסרטים. למכשיר חיישן טביעת אצבע: לא נתקלתי בבעיות.
אפשר להעיר את המכשיר עם מחוות ונקישות. נניח לסמן C על מסך סגור כדי לגשת למצלמה. זה עובד בסדר גמור, אבל לא כל כך שימושי לטעמי.
סוללה עד הלילה
זכרון עבודה של 4 גיגה יחד עם יחידת עיבוד של סמסונג (שזהה ל-S6 למשל) נותנים פה עבודה טובה. המכשיר טס. אנימציות ומשחקים זוללי משאבים עובדים ללא בעיה. במבחן AUTUTU הוא משיג ציון ששם אותו באחד המקומות הראשונים.
סוללה: הצלחתי להגיע ל-14 שעות בקלות בשימוש נורמלי. היצרנית מבטיחה טעינה מהירה ל- 65% בחצי שעה והיא לא מגזימה. שעה שלמה הביאה אותו מאחוזים בודדים ל-100%. מצוין. העברת קבצים מהמחשב מהירה מאוד.
למכשיר 64 גיגה זכרון (ניתן להרחבה ל-128) - זה הרבה.
תצוגה: לפרו תצוגת אמולד ברזולוציית HD. יש מסכים הרבה יותר טובים ממנו בשוק ובהשוואה ישירה ייראו הבדלים משמעותיים. גם בצבעים, גם בחדות. אבל: מספק בהחלט לקריאה, זוויות רחבות לצפיייה. מעט חלש בתאורה.
צילום: קצת דהוי
אני מאוד אוהב את האפליקציה של המצלמה שמבצעת במהירות ובצורה ברורה. מבחינת התוצאות - צבעים מעט דהויים. חזקה יותר בחוץ מבתוך הבית. זקוקה לתנאים טובים יחסית. מצלמת הסלפי מאכזבת.