שעונים חכמים הם משהו שעדיין שייך לגיקים שחייבים עדכון מידי, או לאלה שתמידים בפעילות גופנים ורוצים לנהל את כל הנתונים בכף היד.
ה-Gear S2 של סמסונג שמושק היום בישראל מנסה (שוב) לצאת מהנישה שהמוצרים האלה תקועים בה בשנים האחרונות, עם כמה יתרונות על פני הדגמים הקודמים של החברה, ודגמים של חברות אחרות.
הוא מתאים לכל אנדרואיד ולא נעול רק למכשירי סמסונג (אם כי הסנכרון הראשון עדיין טיפה מסורבל), הוא עגול ולא מלבני (פה סמסונג מיישרת קו עם חברות כמו וואוי, LG ומוטורולה), והוא בעיקר דק, קל לא מגושם ונראה יותר כמו שעון רגיל, מאשר שעונים חכמים אחרים שנראים כמו גוש עצום של אלקטרוניקה שמיועד לגיקים.
את הסקירה המלאה נפרסם בשבועיים הקרובים, אך בינתיים מהתנסות של כמה שעות אפשר להגיד שסמסונג נמצאת בנקודת פתיחה טובה בשל כל היתרונות הללו, אך מצד שני עדיין מתקשה להכניס למסך זעיר כל כך (1.2 אינץ', 360 פיקסלים) הרבה אפשרויות ומידע, ולהשאיר את זה לא-מבלבל.
השליטה היא באמצעות מסך מגע, חוגה סביב המסך, ושני כפתורים.אפשר לצפות במידע רב, לקרוא הודעות קצרות, לראות מי חיפש אותך ואפילו לענות בסמיילי, באימוג'י, תגובה מוכנה מראש ("אני עסוק", "מיד מגיע", "לא ראיתי את הפתיחה של האח, בלי ספוילרים") או להקליד תשובות במקלדת קטנה.
השעון מבוסס על טייזן ולא אנדרואיד וור. זה אומר תכלס שלא תמצאו בהכרח את כל האפליקציות שיש לשעונים אחרים גם בסמסונג, אבל רוב האפליקציות הגדולות והחשובות יהיו שם. הודעות מוואטספ, מיילים ועדכוני פייסבוק יופיעו על השעון.
אה ויש עניין המחיר. השעון ישווק בחנויות וברשתות הסלולר (בהתחלה פרטנר), וצפי לעלות בין 1700 ל-1800 שקלים תלוי בדגם (קלאסי או ספורט). זה עלות של חצי סמארטפון יקר או סמארטפון ביניים שלם, והוא יודע לעשות פחות ממנו.
פרטים טכניים, למי שהגיע עד לפה: יש בו מעבד כפול ליבה במהירות 1 גיגהרץ, זכרון פנימי של 512 מגה, ושטח אחסון של 4 גיגהבייט (בעיקר לאפליקציות). אין בו רמקול או כניסה לסים, כך שהוא לא יכול לשמש לשיחה, אבל יש בו תמיכה בבלוטת' (בשביל להתחבר לטלפון) Wifi וב-NFC. השני אולי ייכנס לשימוש אי שם בעתיד בשביל לשלם באמצעות השעון. כרגע הטכנולוגיה קיימת ובשימוש רק בחו"ל, ובארץ בעיקר מחכים לה. השעון עמיד למים ואבק בתקן IP68, אבל ממליצים בסמסונג שלא לשחות איתו. הסוללה שלו היא בקיבולת של 250mAh ואמורה להחזיק יומיים-שלושה.