ממחשבים, לטאבלטים וסמארטפונים, ובקרוב גם להולוגרמות: מיקרוסופט הציגה הערב את חלונות 10, מערכת ההפעלה הבאה שלה והשינוי הגדול ביותר בתולדותיה. מיקרוסופט מנסה לצייר אותה כמערכת שתשחרר אותנו מכבלי המקלדת, העכבר ומסך המגע ותביא אותנו לעולם בו המחשבים שלנו מתקשרים איתנו כמעט בכל הדרכים שאנחנו מתקשרים אחד עם השני.
באופן בסיסי, חלונות 10 נראית במבט ראשון כמו הכלאה של מערכות ההפעלה האחרונות של מיקרוסופט: על מחשב היא מציגה שולחן עבודה וחלונות, על טאבלט וסמארטפון היא מציגה אפליקציות על מסך מלא ואף יודעת לעבור בין סוגי מסכים, כמו למשל מחשב נייד שהופך לטאבלט בניתוק המקלדת.
אך בניגוד לחלונות 8, טוענת מיקרוסופט כי חלונות 10 אינה כמה מערכות הפעלה דומות למכשירים שונים, אלא מערכת אחידה לחלוטין.
כדי להוכיח זאת, הציגה החברה לראשונה תוכנות אופיס מלאות על סמארטפונים מבוססי Windows Phone. לעומת אפליקציית האופיס הקיימת לסמארטפונים של החברה, החבילה החדשה, כוללת את כל האפשרויות המוכרות מאופיס למחשב, מוצגות בצורה שונה המתאימה יותר למסך המגע. מלבד אופיס, הציגה החברה גם אפליקציות אחידות לאאוטלוק, אנשי קשר, תמונות ומוסיקה.
בכיוון ההפוך, ניתן לראות שקורטאנה, העוזרת האישית של מיקרוסופט, יוצאת מהסמארטפון ומגיעה למחשב. ניתן להשתמש בה על ידי דיבור או הקלדה בשורת חיפוש חדשה ששולבה בתחתית המסך ב-Windows, ולבצע חיפוש בקבצים וברשת, משימות כמו קביעת תזכורות ושליחת מיילים ועוד. היא מסוגלת אפילו למיין את התמונות באפליקציית התמונות, המסתנכרנת בין כל המכשירים של המשתמש, ולהציג למשל "תמונות מספטמבר 2014" אם רק תבקשו.
גם מרכז ההתראות המוכר מהסמארטפונים מגיע למחשבים ולטאבלטים, ומאפשר לקבל הודעות מאפליקציות שונות ואף לבצע פעולות כגון מענה להודעות מתוך ההתראות בלי לפתוח את האפליקציות.
מלבד היכולת לעבוד עם אותן אפליקציות על מחשבים, טאבלטים וסמארטפונים, הכריזה החברה על אפליקציית Xbox למחשבים וטאבלטים ותמיכה באפליקציות Windows על קונסולת ה-Xbox - כדי שגם הטלוויזיה תהפוך לחלק מהכיף. התמיכה ההדדית כוללת הרצת משחקי Xbox על מחשב או טאבלט בסטרימינג ושימוש בתוכנות כגון אופיס ומייל על מסך הטלוויזיה - דבר שמיקרוסופט הודתה שאין בו שימוש רב כרגע אך הבטיחה כי יפתח אפשרויות חדשות של שימוש גם במסך הסלוני.
גם הדפדפן של החברה זכה ליורש חדש, תחת שם הקוד "פרויקט ספרטני". הדפדפן החדש, ששמועות אודותיו הגיעו לאחרונה לחדשות, כולל כמה תכונות ייחודיות, כמו יכולת "לצלם" דפים ולהוסיף עליהם הערות מוקלדות או מצוירות בכתב יד, מצב קריאה המפשיט את העמוד מכל מה שאינו התוכן המרכזי ושילוב של קורטאנה המאפשר לקבל תשובות לשאלות פשוטות בשורת הכתובות.
למרות שמערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט היא שינוי דרמטי מאוד, החברה לא הסתפקה בו והכריזה על HoloLens - מכשיר שהיא מכנה "המחשב ההולוגרפי הראשון". אלו משקפי מציאות רבודה המחוברים לגוף דמוי מעגל הנלבש סביב הראש, ומכיל את כל רכיבי המחשוב כך שאין צורך לחבר את המשקפיים לסמארטפון או מחשב, בניגוד לכל המכשירים האחרים מסוג זה הקיימים כרגע.
המכשיר מריץ, כמובן, את חלונות 10, אך הממשק שלו שונה מאוד מאלו של המכשירים הרגילים: הוא עוקב אחרי עיני המשתמש וממפה את סביבתו בתלת-ממד בזמן אמת. על המסכים השקופים, דרכם ממשיך המשתמש לראות את העולם האמתי, מוצג ממשק וירטואלי המתקשר עם הסביבה: תפריטים מוצגים על קירות, עצמים תלת-ממדיים נחים על רהיטים וכולי. באירוע הודגמו המשקפיים כאשר עובדת החברה בנתה בעזרתם דגם תלת-ממדי של קואדרוקופטר דמוי עב"מ ומייד לאחר מכן הוצג דגם פיזי של העב"מ שהוכן מראש.
בנוסף, הציגה מיקרוסופט את Surface Hub - מעין מחשב לחדרי ישיבות בארגונים. זהו מסך מגע בגודל 80 אינצ' ובאיכות אולטרא-HD המזהה את המשתמש ומאפשר ביצוע שיחות ועידה דרך שירות חדש בשם "סקייפ לעסקים", הכולל שימוש במסך כלוח משותף לרשימות, הערות ותכנים שונים.
גרסת ניסיון ראשונית של המערכת זמינה מזה מספר חודשים למעוניינים להשתתף בניסוי ומקבלת וצפויה לקבל את העדכונים שהציגה מיקרוסופט בקרוב. גרסת ניסוי ראשונה לסמארטפונים תהיה זמינה בחודש הבא. הגרסה הסופית של המערכת צפויה לצאת במחצית השנייה של השנה ולהיות זמינה חינם עבור כל משתמש חלונות 8 או 7.
כזכור, בסוף ספטמבר כבר הציגה מיקרוסופט הציגה מעט מהחידושים בחלונות 10, כאשר הדגש באירוע היה על ממשק ידידותי לארגונים, שכלל גרסה חדשה לתפריט ההתחל, שמשתמשים רבים התלוננו על החלפתו בממשק המגע בחלונות 8.