עם כל הכבוד למסכים מתקפלים, עוד מגה פיקסל במצלמה, עוד עדשה ועוד גימיקים, יש תחום אחד שבקושי מצליח להשתנות, וזה הסוללות. יצרניות הסמארטפונים בקושי מצליחות להציג התקדמות בעולם הסוללות, אז אם מוחמד לא יבוא אל ההר, תבוא חברה ישראלית ותמציא טכנולוגיה חדשה שתגרום לזה שאתם כמעט תשכחו מה זה להטעין את הסמארטפון שלכם. הכירו את TUBEX-NRG, שעומדת לאפשר לסמארטפון שלכם לפעול בקלות לאורך יותר מ-5 ימים, מבלי שתצטרכו להטעין אותו.
הצרות של אפל וסמסונג הופכות להיות הזדמנות אדירה לשיפור
לא חסרות לנו שערוריות סביב עולם הסוללות במכשירים אלקטרוניים בשנים האחרונות: מהתפוצצות הסוללות של ה-Galaxy Note 7 של סמסונג, לפרשת האטת המכשירים של אפל שהובילה לגל החלפת סוללות חסר תקדים בהיקפו שיצרו פגיעה משמעותית בהכנסות של הענקיות. ולמדורה הזאת נוסיף את העובדה שסביר להניח שרובנו לא מרוצים מחיי הסוללה של המכשירים שלנו, ונאלצים להטעין אותם לעיתים כמה פעמים ביום ולהסתובב עם סוללות ניידות בימים עמוסים. אין ספק שעולם הסוללות נשאר מאחור בעוד שאר האלמנטים הטכנולוגיים זינקו קדימה, וכמו שראינו במקרה של סמסונג, זה גם יכול להיות מסוכן.
“מכשירים אלקטרוניים ניידים צורכים לעיתים זרם חשמלי מהסוללה בקפיצות קצרות ובתדירויות גבוהות, הנובעות מאופן הפעולה של מערכות ההפעלה, מערכת העיבוד המרכזית, שידור וקליטת נתונים’ שימוש ב- GPS, גלישה באינטרנט, התקשרות באמצעות בלוטות’ וכדומה”. מסביר לגיקטיים אילון רוסמן, מנכ”ל TUBEX-NRG. “קפיצות אלה בצריכת האנרגיה גורמות לנזק בלתי הפיך לאלקטרודות שבתוך הסוללה וניצול מאד לא יעיל של האנרגיה הכימית האצורה בסוללה, הגורמים להתחממותה ובתנאים מסוימים גם להתנפחות, לפיצוץ או לשריפה”.
פשוט כמו לשים קייס רגיל, אבל כזה שנותן לכם פי 10 יותר חיי סוללה
חברת TUBEX-NRG פיתחה התקן זעיר במיוחד (3 סמ”ק) בשם “BetteryX”, שכפי שהשם שלו מרמז, מסוגל לשפר את זמני הסוללה הקיימת של המכשירים שלכם עד פי 10. זאת הודות לעובדה שהוא בנוי מחומרים מוליכים המצופים בשכבה דקיקה של מבנה גבישי ביולוגי אשר נקראים Peptide Nano Tubes, או PNT בקיצור. אותם צינורות מסוגלים להגדיל את שטח הפנים האפקטיבי של משטחים מוליכים עד פי 1000, ובכך יכולים לאגור אנרגיה בצורה משמעותית טובה יותר. בנוסף, הם בעלי יכולת התנגדות פנימית גבוהה, אך נמוכה מספיק להתנגדות הפנימית של סוללת המכשיר.
BetteryX לא נועד להחליף את הסוללה שלכם, או אפילו להיות מוטמע בסוללה עצמה, אלא להיות מתווך בינה לבין המכשיר. באמצעות הרכיבים שלו, הוא מאפשר לסוללה להיפרק בצורה מיטבית על ידי מתח וזרם חשמלי קבוע. בכך, הוא משפר את יעילות הסוללה, ותוך כדי הוא גם מונע את התחממות שלה שגורמת לנזק, קיצור חיי הסוללה לטווח הארוך ואף לבעיות בטיחותיות שונות.
את ההתקן הזה ניתן ליישם בתוך המכשירים עצמם, למשל בדורות הבאים של סמארטפונים, אך גם ניתן ליישם אותו כתוספת חיצונית לסמארטפונים קיימים. כלומר, החברה יכולה תיאורטית ליצור קייס לסמארטפונים שכבר נמצאים בשוק וסובלים מחיי סוללה סטנדרטיים ומטה, וברגע שתחברו את הסמארטפון לקייס, תיהנו מהיכולות החדשות של הסוללה שלכם. רוסמן טוען כי מחיר המוצר ליצרניות המכשירים והאביזרים הינו זניח, כיוון שמדובר במוצרים בהיקפי ייצור גדולים במיוחד, לכן אין סיבה שתהיה תוספת מחיר משמעותית לצרכן.
החברה כבר במגעים עם חברות בינלאומיות, ובדרך לגיוסים נוספים
רוסמן חושף כי החברה הצליחה להגיע לאב-טיפוס עובד, וכי בימים אלו היא נמצאת במגעים עסקיים עם לקוחות בינלאומיים לשילוב הטכנולוגיה במוצריהם. החברה ממש לא עוצרת בתחום הסמארטפון, וטוענת כי היא במגעים עם חברות בתחום הרחפנים, מחשבים ניידים, ציוד רפואי ועוד שלל תחומים. עד כה, החברה עובדת לרוב במימון עצמי, אך גייסה יותר מחצי מיליון דולר מחברת החשמל, ומצויה כיום בסבב גיוס של 4 מיליון דולר מקרנות הון סיכון, שותפים אסטרטגיים ומשקיעים פרטיים בארץ ומחו”ל. בהמשך, החברה מתכננת לפתח “ננו-סוללה” שתסתמך על הטכנולוגיה של BetteryX, ותוכל להחליף סוללות במכשירים אשר דורשים הספקים גבוהים יותר, כמו למשל רכבים חשמליים, מל”טים ועוד.
עוד ב-Geektime
עוד חודש עמוס: מסמכים את הגיוסים והאקזיטים של ההייטק הישראלי בפברואר
משחקים חינמיים ומשובחים למשתמשי פלייסטיישן ואקסבוקס בחודש הקרוב
TUBEX-NRG (לשעבר Pntlloxx) נוסדה בתחילת 2017 על ידי InnovaShell Technologies. אל הצוות הצטרף ד”ר רונן שחם בתור המדען הראשי, ואילון רוסמן, המכהן כמנכ”ל החברה. רוסמן הינו יזם הייטק סדרתי שמאחוריו כבר שני אקזיטים. לאחרונה הצטרף לצוות יוסי וויס, מנכ”ל התעשיה האווירית היוצא בתור יו”ר הדירקטוריון. החברה נוסדה לאחר חתימת הסכם בלעדיות עם חברת “רמות” של אוניברסיטת תל אביב, במסגרתו החברה רכשה את הזכות להשתמש ב-19 פטנטים של פרופסור אהוד גזית והאוניברסיטה באופן בלעדי. לחברה משרדים ומעבדת פיתוח בקרית המדע בנס ציונה, בהם מועסקים 5 עובדים.