כשאתם סוגרים דלת - ההאקר מגיע דרך החלון. כולנו למדנו לא להקיש על מבצעים מפוקפקים בוואטסאפ, להתעלם מעמוד אינסטגרם שמציע הנחות מטורפות, וכמובן לא להקיש על קישורים חשודים במייל (שזה בעצם כל קישור - עדיף להקליד את הכתובת בעצמנו).
יעד תקיפה נוסף שהאקרים מנסים הוא היומן בסמארטפון. ההאקרים שולחים זימון לפגישה או אירוע שעשוי להיות לגטימי, ולחיצה על קישור לאישור האירוע, או לקבלת עוד פרטים בשביל להבין מי הזמין אותנו ולאן - יכול להוביל להורדת וירוסים או לפישינג - התחזות לאתר אחר בשביל לגנוב שם, סיסמה, פרטי אשראי ועוד דברים.
בקספרסקי מכנים את התקיפה "מתוחכמת", מכיוון שהיא מצליחה להפיל בפח אנשים שלא חושדים ביומן שלהם כאמצעי לשליחת ספאם, פישינג או וירוסים, וזיהו מספר מתקפות כאלה מגורמים שונים במהלך חודש מאי.
הדרך להמנע מרמאויות כאלה הוא די פשוט ודומה לאמצעים האחרים - לא להקליק על לינקים חשודים גם ביומן (או מתוך התרעה שקופצת על זימון חדש), ובטח למחוק ממנו אירועים והזמנות מאנשים שאתם לא מכירים, או כאלה שאתם כן מכירים אבל יודעים שאין להם סיבה לשלוח לכם זימון בלי לדבר איתם בעל פה.
בקספרסקי ממליצים גם לכבות את הוספת האירועים האוטומטית ליומן. צריך לגשת להגדרות היומן מכאן, לבחור בהגדרות אירועים - הוספה אוטונטית של הזמנות - ולבחור בלא, אני רוצה להציג רק הזמנות שהשבתי להן.