כל מי שמשתמש באוזניות המקוריות של האייפון והאנדרואיד, או לחלופין מי שמשתמש באוזניות צד שלישי שמכילות גם רכיב דיבורית, יודע שהוא יכול לענות או לנתק שיחה בכפתור המרכזי, או להעלות ולהוריד את הווליום ישירות מהאוזניות, באלה שמצוידות בכפתורי ווליום. אבל כפתורי האוזניות שלכם יכולים לעשות הרבה יותר.
האוזניות של האייפון
מוזיקה ווידאו – בנגן המוזיקה שלכם באייפון אפשר לעשות הרבה עם כפתורי האוזניות.
1. שתי לחיצות קצרות על הכפתור המרכזי (מסומן בחץ כחול בתמונה בהמשך) יעבירו לכם שיר אחד קדימה.
2. שלוש לחיצות קצרות – שיר אחד אחורה.
3. לחיצה אחת קצרה ולחיצה שנייה ארוכה, יגרמו להרצה קדימה בתוך השיר.
4. שתי לחיצות קצרות ושלישית ארוכה, יעשו את אותו הדבר, רק לאחור.
ה"טריקים" האלה טובים גם לסרטים, כאשר המקבילה של שירים היא פרקים. הלחיצה הקצרה של הפעלה ועצירת המוזיקה עם הכפתור המרכזי, תעבוד גם אם אתם מחוץ לנגן.
מצלמה – בתוך אפליקציית המצלמה (המקורית בלבד), לחצו על כפתור הווליום של האוזניות מעלה או מטה. זו דרך מהירה ונוחה לצלם עם המכשיר, לא עוד זוויות מוזרות לצילום עצמי כשמנסים להגיע לכפתור הצילום שעל המסך – או תזוזות לא רצויות. כפתור הווליום באוזניות משמש גם כשלט למצלמה במקרים שאתם לא רוצים שאפילו האצבע שלכם שנוגעת בכפתור הצילום תזעזע את האייפון (צילום אמנותי, חשיפה ארוכה וכו'). לצערנו, זה עובד רק עם אפליקציית המצלמה המקורית.
שיחה – את עניין המענה בלחיצה קצרה כולם מכירים, אבל יש עוד כמה טריקים.
1. כשנכנסת שיחה ממתינה, לחיצה קצרה (שוב, על כפתור המענה המרכזי), תחליף בין שתי השיחות הפעילות.
2. לחיצה ארוכה על כפתור המענה המרכזי, תעבור לשיחה החדשה ותנתק את הקיימת.
3. מישהו מתקשר ואתם במצב רוח של לסנן? לחצו לחיצה ארוכה (כשתי שניות) על הכפתור המרכזי ושחררו, והשיחה תידחה. שני צפצופים באוזנייה יציינו את הדחייה.
בתמונה: אוזניות של אייפון 5
אוזניות במכשירי אנדרואיד
באנדרואיד הסיפור יותר מורכב. הספריות באנדרואיד שאמורות לתמוך בהפעלת כפתורי האוזניות הן לא בשלות לחלוטין. לא תמיד הכל יעבוד כמצופה, או בכלל.
1. מלבד הלחיצה הקצרה והמוכרת, באנדרואיד, לחיצה ארוכה על הכפתור המרכזי (מסומן בחץ כחול בתמונה בהמשך), תפעיל את החיפוש הקולי של גוגל.
2. אפליקציה אחת שמנסה לפצות על החסר, ומאפשרת לנו לשלוט ביתר דייקנות בלחיצות ותוצאותיהן, היא Headset Button Controller. האפליקציה הזו, שרצה ברקע כשירות, נותנת לנו את היכולת להגדיר אירועים ותגובות לשורה של "אירועי לחיצה" על הכפתור המרכזי – החל משתי לחיצות ועד הרכבים כמו ארבע לחיצות וכולי.
ומה בתפריט? כמו באייפון, לחיצה בודדת היא הפסקה/הפעלה של המוזיקה, שתי לחיצות ינועו שיר קדימה ושלוש לחיצות יקפיצו שיר לאחור. ארבע לחיצות, וזה פטנט חביב, יגבירו הדרגתית את הווליום עד שתעצרו את ההתקדמות בלחיצה בודדת.
מהניסיון שלנו איתה, על גירסת 4.1.1 של אנדרואיד ופדפון 2, הרכבים של לחיצות בודדות על הכפתור המרכזי עובדים היטב, אבל ההרכבים שכוללים לחיצות ארוכות, הביאו אותנו כל פעם לחיפוש הקולי של Google Now. כמו כן, לא הצלחנו "להשתלט" על התפקוד של כפתורי הווליום. סיפור חוסר התמיכה המסודרת בכפתורי אוזניות הוא חולשה בולטת של אנדרואיד לעומת האייפון, וכדאי שאצל יצרניות הסלולריים ואצל גוגל יתנו דעתם לעניין.
אופציות נוספות שהאפליקציה הקטנה והחביבה הזו מציעה, הם פרופילים, השתלטות על תפקוד נגני מוזיקה פעילים, טיפול בדיבוריות אישיות שיש להן כפתור בודד (כמו רוב האוזניות הפשוטות), הכרזה על שם המתקשר, טיפול בקצב ההעלאה של הווליום ועצירת המוזיקה בשיחה נכנסת – אם נגן המוזיקה שלכם לא יודע לעשות את זה בעצמו.
בתמונה: אוזניות אנדרואיד (של גלקסי S3)