מה אנשים עושים אחרי שהם מוצאים טלפון סלולרי שאבד? שאלה זו עמדה במרכז המחקר של חברת אבטחת המידע Symantec שערכה ניסוי נרחב והגיעה לתוצאות מעניינות אבל גם מטרידות.
החברה פיזרה חמישים סמארטפונים ברחבי ארה"ב, בניו יורק, וושינגטון DC, לוס אנג'לס סן פרנסיסקו וגם באוטבה שבקנדה. המכשירים "אבדו" בכוונה במקומות פוטנציאלים בהם אנשים נוטים לשכוח בדרך כלל את הנייד, מרכזי קניות, מסעדות, תחנות של תחבורה ציבורית ועוד.
את המכשיר החברה מילאה במידע אישי ומסחרי מזויף כביכול של המשתמש וכדי לעקוב אחרי הפעילות של הסמארטפונים האבודים סימנטק התקינה בהם תוכנות מעקב מיוחדות, כמו גם אפליקציות שיודעות לזהות ולהעביר מידע שקשור לשימוש בהן ובפונקציות אחרות שהתרחשו בסלולרי וכמובן גם אפליקציית GPS לאיתור.
הממצאים של המחקר לא היו מאוד מעודדים, מסתבר שיש סיכוי של 96 אחוזים שמי שימצא את המכשיר שלכם יחטט בו כשלפי סימנטק הסיבה היא בעיקר יצר הסקרנות.
אבל המספר הבעייתי באמת שהתגלה במחקר הוא ש-89 אחוזים מהמוצאים, יחדרו קצת יותר לפרטיותכם ויכנסו לאפליקציות שיש לכם בסמארטפון.
6 מתוך 10 מוצאים ניסו להיכנס לאפליקציות פייסבוק ורשתות חברתיות אחרות ולתיבות הדואר האלקטרוני של הנייד האבוד. 8 מתוך 10 מהמוצאים ניסו לחדור למידע אישי ומסחרי שקיים במכשיר, למשל תלושי משכורת ועוד מידע תאגידי שקשור לעבודתו של כביכול בעל המכשיר.
כמו כן גילו החוקרים כי יש סיכוי של 50 אחוזים בלבד שהמוצא ינסה להחזיר את המכשיר למי שאיבד אותו. נציין כי המוצאים הם אנשים רגילים ולא גנבים שגנבו את המכשיר למטרות מאוד ברורות.
אם אתם חוששים שזרים יחטטו לכם במכשיר תוכלו לפתור את זה בקלות על ידי התקנת סיסמת כניסה. עבור המתקדמים יש שלל אפשרויות לשמור על פרטיות הסמארטפון קליק למדריך המלא.