בקרוב כנראה לא נוכל יותר להשתמש בתירוץ "לא חזרתי אליך, כי הייתי באיזור בלי קליטה" - לפחות אם זה תלוי במשרד התקשורת. המשרד הוציא אתמול (ד') דרישה מחייבת לחברות הסלולר, להעניק כיסוי מלא של שירותיהן בכל רחבי המדינה, ובמקביל להקפיד על סטנדרט מינימאלי של ביצועי הרשת.
כיום, במסגרת "חובת האוניברסליות", מחויבות חברות הסלולר לקיים ולהפעיל רשת תקשורת ולספק באמצעותה שירותים לכלל הציבור בכל רחבי המדינה. אולם, אין הגדרה ברורה לגבי טיב הכיסוי הנדרש מהן. עתה, בשימוע החדש, מתכוון משרד התקשורת להסדיר ולהגדיר בצורה ברורה את המונח "כיסוי סלולרי", כשבין השאר הוא צפוי לדרוש מחברות הסלולר לספק את השירותים על פי אמות מידה ברורות שייקבעו.
מטרת המהלך היא לגרום לחברות הסלולר להעניק כיסוי מלא ואיכותי, לא רק במרכז הארץ ולא רק במרכזי הערים, אלא גם באזורים שסובלים מבעיות קליטה ומשיחות מתנתקות, כמו חופי רחצה, אצטדיונים, פארקים, כבישים בין-עירוניים ועוד. בין היתר, שוקל משרד התקשורת לקבוע את הקריטריונים הבאים כמדד לביצועי הרשת ושירותיה:
- שטח הכיסוי בו מתגוררים 99% מהאוכלוסייה במדינה, ולא פחות מ- 95% משטח המדינה.
- בכל יישוב רמת הכיסוי תהיה לפחות ב- 95% משטח הישוב, לרבות שטחים בהם יש ריכוזי אוכלוסין.
- 100% כיסוי בדרכים בינעירוניות מרכזיות, לאורך תוואי מסילות הרכבת השונות (כולל תחנות.
- שיעור השיחות החסומות או הנופלות בשעת השיא לא יעלה על אחוז אחד (1%).
עוד ב-Geektime:
מעבר לרצון המובן לאפשר שיחות רציפות בכל מקום, עומד גם הצורך לתת מענה למקרי חירום כמו תאונות או אירועים בטחוניים. לכן, התקנות ייאכפו גם ביהודה ושומרון על ידי המנהל האזרחי. שר התקשורת, גלעד ארדן, הסביר את הצעד: "בדומה לדרישה שהצבתי לבזק והוט, בכוונתי לדרוש גם מחברות הסלולר כיסוי מלא בכל רחבי המדינה, גם במרכז וגם בפריפריה. לכיסוי סלולרי חשיבות מצילת חיים וחובתנו לוודא שיצירת שיחה ממכשיר הסלולר מתאפשרת לציבור בכל רחבי המדינה".
חשוב להדגיש כי השימוע נוגע לרשתות דור 2 ודור 3 הותיקות. מסמכי המכרז לדור רביעי שפורסמו לאחרונה, כוללים כבר קריטריונים לכיסוי אוניברסלי לשירותי הדור הרביעי.