חברת vivo נכנסה לישראל, לאחר שנים שבהן הייתה אחת מחברת המסארטפונים המצליחות בשוק הסיני. היא החליטה לעשות זאת דווקא עם מכשירים בקטגוריית הביניים והזולים ולא עם מכשירי הפרימיום, מתוך מחשבה שאפל וסמסונג שולטות בפלח השוק הזה, וככל הנראה רצו שהצרכן הישראלי יכיר אותם לפני שיציעו לו סמארטפון יקר במיוחד.

vivo v23 תמונה של המכשיר מאחור (צילום: יונתן אפולט)
vivo v23 תמונה של המכשיר מאחור | צילום: יונתן אפולט

הדגם המתקדם ביותר שיצא בישראל הוא ה-V23, שנחשב לטלפון ביניים ועולה בהתאם - 2,000 שקל. קיבלנו אותו מיד עם ההשקה וזה מה שחשבנו עליו.

vivo v23 תמונה של המכשיר (צילום: יונתן אפולט)
vivo v23 תמונה של המכשיר | צילום: יונתן אפולט

עיצוב ומסך

קודם כל, מי שמקבל את המכשיר מבלי לדעת איזה מכשיר הוא ובלי להפעיל אותו, יכול לטעות ולחשוב שמדובר בסוג של אייפון חדש. הצורה הריבועית שלו, המגרעת הריבועית בחלק העליון המרכזי של המסך, והצדדים בצבע כסוף עם חורי הרמקול בחלק התחתון, מזכירים את הסמארטפון הטוב ביותר בשוק. אבל זהו, פה נגמרת ההשוואה לאייפון ומכאן תזכרו שמדובר במכשיר סיני ואפילו לא היוקרתי שביניהם.

אם תרצו לרכוש את המכשיר, דעו שיש לו שני צבעים: שחור מט שלא משאיר טביעות אצבעות אבל הוא קצת גנרי ונראה כמו כל מכשיר בשוק, וצבע זהב צבעוני שמתחלף לפי קרני ה-UV וניתן לצייר לו על הגב בעזרת הנחת חפץ ש"יצרוב" את עצמו על גב המסך. אנחנו לצערנו קיבלנו את השחור, אז לא נרחיב עוד על זה.

המכשיר עצמו קל, 179 גרם בלבד לדגם השחור, והוא נוח מאוד לאחיזה. חיפוי הזכוכית בשני הצדדים נותן תחושה שמדובר במכשיר פרימיום. ויוו לא משתמשים בגורילה גלאס, שכבר נפוצה במספר רב של טלפונים אלא בחיפוי Schott Xensation Up שנפוץ בעיקר במכשירי החברה. מידת המסך 6.44 אינץ' היא מעט קטנה יותר מרוב מכשירי הפרימיום שהתרגלנו אליהם, ומי שלא אוהב טלפונים ענקיים ייהנה מזה. יש לו פאנל AMOLED התומך בקצב רענון של 90 הרץ עם תמיכה בתקן +HDR10. ברוב השימוש שלנו העבודה עם המסך הייתה מוצלחת, אך כשיצאנו לשמש חזקה קצת קשה לראות את המסך. אחד החסרונות הגדולים לדעתנו הוא העובדה שהוא מחזיק ברמקול אחד בלבד בתחתית הטלפון, אם אתם סובלים כמונו מסאונד מונוטוני ולא איכותי כנראה שתימנעו מלשמוע בו מוזיקה על רמקול, אפשר להגיד שהוא אפילו צורם באוזן. חשוב לציין שאין לו תקן עמידות במים ובאבק, אז אל תנסו לקפוץ איתו למים.

ביצועים

ה-V23 מחזיק בערכת השבבים Dimensity 920 לצד זיכרון עבודה (RAM) של 12 גיגה-בייט ו-256 גיגה-בייט של נפח אחסון שלא ניתן להרחבה. מדובר בסטנדרט של רוב המכשירים, אך הביצועים נמוכים מאלה של מכשירי פרימיום, כאמור מדובר בדרגה אחת פחות. אם אתם משתמשים בו רק לטובת רשתות חברתיות כנראה שהוא יספיק לכם, אבל אם אתם גיימרים או מתכנתים שמריצים הרבה אפליקציות כבדות בו זמנית כנראה תרצו מכשיר פרימיום טוב יותר.

יש לו סוללה בנפח של 4,200 מיליאמפר-שעה והוא תומך בטעינה מהירה עם המטען שמגיע עם הטלפון, בניגוד לכמה חברות שהחליטו לוותר על מטען ואוזניות שהיו מגיעים בעבר בקופסה ביחד עם הטלפון. לפי החברה, ניתן להטעין את המכשיר מ-0 ל-68 אחוז בתוך חצי שעה, והוא אכן נטען לא רע, אבל הוא גם מתרוקן די מהר, במיוחד אם אתם עושים בו שימוש נרחב. אנחנו נאלצנו להסתובב עם מטען כדי לתת לו "בוסטר" של חשמל במהלך היממה.

מערכת ההפעלה של המכשיר היא כמובן אנדרואיד 12 עם מערכת הפעלה ייעודית של ויוו בשם FunTouch OS 12, שתורגמה במלואה לעברית לצורך ההשקה, דבר חשוב למי שלא ממש מסתדר עם מערכת באנגלית. בנוסף לאפליקציות הרגילות של אנדרואיד כמו הג'ימייל, יוטיוב, כרום ועוד, ויוו לא הכבידו יותר מידי עם אפליקציות מובנות במכשיר וחסרות משמעות.

מצלמה

פה אנחנו מגיעים לחלק הטוב והרע של המכשיר. קודם כל מספרים: ל-V23 יש 3 עדשות במצלמה האחורית, 64 מגה-פיקסל עם עדשה רחבה, 8 מגה-פיקסל עם עדשה אולטרה רחבה ומצלמת מאקרו עם 2 מגה-פיקסל. המערך האחורי של המכשיר קצת מאכזב, הוא לא רע, אבל ראינו מצלמות טובות בהרבה. התמונות עצמן לא ממש חדות, הצבעים נראים בסדר, אבל לא מרשימים. גם המצלמה האולטרה רחבה מפספסת פה, התמונות יוצאות "רכות" מבחינת החדות, אבל הצבעים יחסית עוברים. מצלמת המאקרו עובדת לא רע יחסית לשני המגה-פיקסלים שלה, אבל אל תצפו פה ליצירות אומנות, במיוחד מפני שהשימוש בצילום מאקרו מצריך כשרון מסוים. תמונות הצילום בלילה, גם במצב הלילה המיוחד, נראות מעובדות מדי ולא ממש טבעיות. לעומת זאת, המצלמה האולטרה רחבה ממש מתקשה בלילה, וכדאי לנסות אותה במצב הלילה כדי להגיע לתאורה מספקת.

vivo v23 תמונה של כלב (צילום: יונתן אפולט)
vivo v23 תמונה של כלב | צילום: יונתן אפולט

vivo v23 תמונה של כלב בדיוקן (צילום: יונתן אפולט)
vivo v23 תמונה של כלב בדיוקן | צילום: יונתן אפולט

מצלמת הסלפי מחזיקה ברזולוציית 50 מגה-פיקסל ועדשה רחבה, לצד מצלמה משנית בעלת חיישן 8 מגה-פיקסל ועדשה אולטרה-רחבה, והיא די מוצלחת. התמונות עצמן יוצאות חדות מאוד באור רגיל, ולא רק שיש שתי מצלמות בחלק הקדמי, אלא שני פנסי פלאש קטנים שנראה שהותאמו לדור האינסטגרם, והם מוסיפים אור מוצלח מאוד לפי הצורך, תכונה שלא נתפלא אם תועתק על ידי המתחרים. אבל כאשר עוברים למצלמה האולטרה רחבה, האיכות יורדת ממש וגם בלי אור - המצלמה מתקשה.

vivo v23 תמונה של פרח במאקרו (צילום: יונתן אפולט)
vivo v23 תמונה של פרח במאקרו | צילום: יונתן אפולט
vivo v23 תמונה של סלפי עם תאורה טבעת (צילום: יונתן אפולט)
vivo v23 תמונה של סלפי עם תאורה טבעת | צילום: יונתן אפולט

vivo v23 תמונה של סלפי עם תאורה (צילום: יונתן אפולט)
vivo v23 תמונה של סלפי עם תאורה | צילום: יונתן אפולט

בעיה נוספת במכשיר היא הקושי של המכשיר לזהות את הפרצוף ולעשות עליו פוקוס, ייתכן שבעיה כזאת תיפתר בעדכון התוכנה הבא, מכיוון שהחיישנים כן עובדים - הם פשוט מתרכזים באובייקטים שברקע במקום באדם.

לסיכום

אפשר להניח שאם אתם קוראים את הביקורת הזאת, אתם מחפשים סמארטפון חדש, וככל הנראה אתם לא מתכוונים לקנות אחד יקר במיוחד. המחיר לצרכן של 1,999 שקל מרגיש זול לעיצוב הפרימיום שמחזיק הטלפון, אבל אם מסתכלים בתוך הקנקן, הרי שזה מחיר טיפה גבוה יותר למה שהוא שווה, ויש לו מתחרים לא רעים באותה קטגוריה עם מחיר נמוך יותר. המכשיר הזה הוא בסדר אם השימוש שלכם הוא בסיסי, אבל במידה ואתם לא מסתפקים רק ברשתות חברתיות, אלא רוצים מצלמה טובה כדאי לחשוב על מכשיר אחר.