כנראה שבקרוב יהיה לכם הרבה יותר קשה לעבור בין חברות סלולר אם לא תהיו מרוצים מהמחיר או השירות, והכל בגלל ששר התקשורת, דוד (דודי) אמסלם, יוזם הצעות חוק לפיה לא תתאפשר ניידות מספרים על מנת לעצור את התחרות בשוק עקב משבר הקורונה, כך דווח ב-The Marker.
הידיעה מתקבלת לאחר שמשרד התקשורת כבר שינה את עמדתו בנושא שלוש פעמים, אך כעת נראה כי אכן מתגבשת הצעת החוק, שתפגע קשות בתרות הסלולר באם תאושר.
כזכור, רפורמת הניידות יצאה לפועל ב-2007 ושינתה את חוקי המשחק, כאשר חברות חדשות נכנסו לשוק וגרמו להוזלה משמעותית במחירים. לקוחות שחששו עד אז לעבור בשל שינוי המספר המחייב, יכלו מאותו רגע לעשות זאת בקלות ולקבל תנאים הוגנים יותר.
עצירת המהלך תהיה צעד גדול לאחור, כאשר היא בעצם תכריח כל לקוח לשנות את מספרו אם יחליט לעבור לנותן שירות אחר. ברשות התחרות הביעו התנגדות לעצירת הניידות בסלולר ואלה אומרים כי מדובר במהלך שיפגע בצרכנים ועוד ללא כל הצדקה, משום שחברות הסלולר לא נפגעו קשה במהלך משבר הקורונה, בטח אם משווים אותן ללחברות אחרות במשק. לדברי הרשות, יש לשמר את התחרות על מנת שהצרכן לא יפגע, בטח בתקופה כלכלית קשה שכזו.
גיבוש הצעקת החוק הוא לא הצעד היחיד בו נקט אמסלם למניעת התחרות בסלולר. בנוסף לכך, משרד התקשורת גם הציע להקפיא את מחירי ענף הסלולר לתקופה של שבועיים על מנת לפגוע בתחרות. לאור התגובות להצעה למנוע את ניידות המספרים, במשרד התקשורת חזרו בעצמם והציעו במקום זאת להאט תהליכי מעבר ולאפשר ניידות לא תוך דקות ספורות אלא תוך יממה - צעד שיקשה על ניידות קלה במיוחד בימים בהם תושבי ישראל מבודדים בבתים ונשענים על תקשורת דרך דיגיטל וסלולר בלבד. גם הצעה זו ירדה מהפרק לאחר שמשרד התקשורת חזר בו פעם נוספת. במקום זה הוחלט לא לאפשר לחברות לפנות ללקוחות קיימים בפעילות שיווקית.
כאמור, השר אמסלם הציע את מניעת ניידות המספרים ואז חזר בו משום החלטה של המחלקה המשפטית לפיה לא ניתן לבצע את המהלך בהוראת שר. כעת אמסלם שוב מנסה לקדם את המהלך על ידי ניסוח חוק לביטול הניידות בזמן המשבר הקיים לאור הקורונה, כאשר המשרד מצדיק זאת על ידי כך שיש צורך להתתמקד בימים אלה במתן השירות ולא בתחרות על הצרכן.
כצפוי, גם החברות הקטנות בענף הסלולר מתנגדות להצעה משום שלא יוכלו להתחרות בחברות הגדולות. כמו כן, הן טוענות כי הצרכן לא יוכל להרשות לעצמו לשלם יותר בכל מקרה, בתקופה בה המשק הישראלי נפגע בקשות ורבים נותרו מחוסרי עבודה והכנסה.