מכירות מאכזבות ותחרות קשה מצד מותגים סיניים מוזלים הביאו את סמסונג לשינוי כיוון בכל מה שנוגע לסמארטפון הדגל שלה, גלקסי S. המכשיר החדש בסדרה, S6, מגיע עם עיצוב נועז שנועד לבלוט מעל המתחרים, בעיקר בדגם היקר יותר, Edge, בעל המסך המתעגל לצדדים. הסתובבנו איתו שבוע בניסיון להבין מי צריך מכשיר כזה ולמה.

עיצוב וממשק

כאמור, סמסונג התאמצה הפעם במיוחד לספק עיצוב מנקר-עיניים. את אפקט ה"וואו" היא ניסתה להשיג באמצעות מסך המתקמר בשני צידי המכשיר ויוצר לכאורה מראה "חסר גבולות" - כלומר: כאילו צידו הקדמי של המכשיר ממשיך מעבר לקצהו. בפועל, קימורי המסך עדינים בהרבה מכפי שהיו במכשיר הניסיוני הראשון עם מסך כזה, גלקסי נוט Edge, ונראה שרוב האנשים סביבנו אף לא הבחינו כלל במבנה הייחודי של המכשיר אלא אם קירבנו אותו אליהם בזוויות מסוימות.

השקת Galaxy S6 בישראל (צילום: יאיר מור, NEXTER)
השקת Galaxy S6 בישראל | צילום: יאיר מור, NEXTER

מלבד המסך בעל הצורה הלא שגרתית, מעוצב המכשיר כמעט בדיוק כמו מכשירי סדרת Xperia Z של סוני, שלמדו מעט מאייפון 4 ולימדו הרבה את אייפון 6: ציפוי זכוכית גורילה נמצא גם בקדמת המכשיר וגם בגבו והמסגרת היא פס מתכת מעוגל בעדינות. המסגרת משמשת גם כאנטנות, המופרדות על ידי פסי פלסטיק הקוטעים את הרצף. למרות ההעתקה לכאורה, ניכר כי סמסונג השתדלה שלא לייצר תעתיק של המתחרים אלא מכשיר איכותי בזכות עצמו. הוא נוח מאוד לאחיזה ולמרות קווי הדמיון לאחרים ניתן לזיהוי בקלות.

בצידו הקדמי של המכשיר, כמיטב המסורת של סמסונג, נמצאים כפתור בית פיזי לצד שני כפתורי מגע קבועים לחזרה ומנהל משימות, המוארים רק לאחר שלחצתם עליהם - אחת הבחירות שבאופן קבוע גורמות לנו לרתוח על הקוריאנים על חוסר המחשבה. בחירה אחרת שהרגיזה אותנו היא מיקום שקע האוזניות בתחתית המכשיר, לצד שקע הטעינה ורמקול מונופוני - מבנה זהה לזה של האייפון, המכריח להכניס את המכשיר לכיס כאשר הוא הפוך בכל פעם שרוצים לחבר אליו אוזניות. כמו כן, המצלמה האחורית בולטת מגב המכשיר ביותר ממילימטר, אם כי צורתה המרובעת מונעת מהמכשיר להתנדנד סביבה כמו מכשירים אחרים בהם המצלמה בולטת מאוד (אנחנו מסתכלים עלייך, נוקיה עם הלומיה 1020). לצד המצלמה נמצא חיישן הדופק הצמוד למבזק וכפתורי הווליום נמצאים בצד שמאל, הפוך מאצל כמעט כל יצרנית אחרת.

המכשיר מריץ את הגרסה העדכנית של מערכת ההפעלה אנדרואיד מבית גוגל, הלוא היא לוליפופ (5.0), עם ממשק TouchWiz של סמסונג בגרסה חדשה. הממשק נראה טוב, עם התראות מונפשות ואינטראקטיביות ותפריטים נוחים והגיוניים יותר מאשר בכמה מהגרסאות הקודמות של הממשק שראינו במכשירים כמו גלקסי Note 4, Note Edge וסדרת A. הוא כולל גם אפשרויות מענה להתראות ממסך הנעילה, כך שלא צריך לפתוח את המכשיר כדי לענות על SMS, למשל. מלבד זאת, הממשק יהיה מוכר מאוד לכל מי שהשתמש בדורות קודמים של מכשירי הגלקסי.

חומרה וביצועים

גלקסי S6 מגיע עם החומרה המתקדמת ביותק בנמצא: מעבד שמונה ליבות תוצרת סמסונג עצמה - 4 מהן במהירות 2.1 גיגה-הרץ לעיבוד כבר ו-4 נוספות במהירות 1.5 גיגה-הרץ למשימות בסיסיות וצריכת אנרגיה נמוכה יותר, זיכרון עבודה בנפח 3 גיגה-בייט ואחסון פנימי בנפח 32 גיגה-בייט שאינו ניתן להגדלה (ניתן לרכוש דגם יקר יותר בעל 64 גיגה-בייט; דגם העל עם 128 גיגה-בייט לא יגיע לישראל בינתיים).

הרכיבים האלה עובדים היטב, ובשילוב עם הממשק המשופר ניכר שהמכשיר מהיר יותר מקודמיו. הוא מגיב מייד לכל פעולה, האנימציות חלקות לכל אורך השימוש, גם לאחר שעות של העמסת אפליקציות על הזיכרון, אפליקציות נטענות במהירות והכל זורם כמו מירוץ פורמולה 1.

לונדון דרך עדשת גלקסי S6 אדג' (צילום: יאיר מור | לונדון, NEXTER)
לונדון דרך מצלמת גלקסי S6 אדג' | צילום: יאיר מור | לונדון, NEXTER

מולטימדיה וצילום

מצלמת המכשיר היא אחד הרכיבים שעבר לדברי סמסונג שדרוג משמעותי ביותר: מספר המגה-פיקסלים שלה נשאר 16, אך איכותה שופרה לכאורה ללא היכר. מהבדיקות שלנו עולה שהמצלמה ב-S6 עובדת טוב יותר מזו הקודמת, אם כי בניגוד לטענות סמסונג אינה טובה משמעותית משל מתחרים מרכזיים. היא נטענת תוך פחות משנייה, מצלמת תמונות מייד עם הלחיצה על הכפתור ללא המתנה מעצבנת לצורך מיקוד ומוציאה תוצאות טובות מאוד - לפחות בתנאי תאורה נוחים, אם כי בהגדלת התמונות ניתן לראות שהן עדיין רחוקות ממושלמות ומכילות טשטוש קווים וגרעון בצבעים כהים יותר. בחושך היא איטית יותר, אך הרבה פחות ממצלמות של מכשירי גלקסי קודמים, והצילומים יוצאים מוצלחים יותר, אם כי עדיין מתקשים לשחזר הצבעים בחלקים חשוכים יותר.

בצילום וידאו עושה המכשיר עבודה גדולה במאמץ קטן - את הסרטון בכתבה הזו, למשל, צילמנו בעשרות טייקים באיכות המקסימום שלו - 4K - ולא הרגשנו כמעט התחממות של המכשיר, בניגוד לסמארטפונים אחרים שצילום באיכות כזו הופך אותם לכירה שניתן כמעט לבשל עליה. את הווידאו כאן צילמנו בטייק אחד באיכות Full HD בחדר מלון מואר-קלושות, ולמרות שנראה כי הטייק הארוך העלה את הטמפרטורה מעט יותר היא עדיין לא הפריעה לשימוש באופן משמעותי. גם התוצאה נראית מצוין, עם מעט מאוד רעידות והרבה מאוד צבע.

Tower Bridge בלונדון דרך מצלמת גלקסי S6 אדג' (צילום: יאיר מור | לונדון, NEXTER)
Tower Bridge בלונדון דרך מצלמת גלקסי S6 אדג' | צילום: יאיר מור | לונדון, NEXTER

 

ואם מדברים על צבע - המסך של סמסונג, הידוע בצבעוניות-היתר שלו, אמנם לא נגמל מהבעיה לחלוטין בדור הזה, אך נראה כי התופעה מופחתת בזכות העבודה שעושה החברה. הדבר נעשה ללא פגיעה בנראות שלו תחת אור שמש וניתן לראות לא רק טקסט, אלא גם תמונות צבעוניות ומפורטות באור יום ללא קושי גם ברמת תאורה בינונית.

תוספות

חלק שזכה לשדרוג רציני במכשיר החדש הוא קורא טביעות האצבע. אם במכשירים הקודמים של החברה זיהוי ביומטרי הצריך "ניגוב" של האצבע על כפתור הבית (הבולט מדי, לטעמנו), הרי שסמסונג למדה מאפל ועברה לחיישן עליו מספיק להניח את האצבע לרגע. עם זאת, החיישן עדיין איטי יותר מזה של אפל ולדעתנו מוכיח פעם נוספת שטכנולוגיית הזיהוי הביומטרי עדיין לא בשלה לסמארטפונים.

מאפיין ייחודי נוסף של המכשיר הוא היכולת לנצל את המסך המתעגל להתראות צבעוניות כאשר הוא מונח על שולחן. ניתן לבחור 5 אנשי קשר שבעת קבלת שיחה מהם יציג צד אחד של המכשיר אור נע כמעין צ'קלקה שישתקף על פני השולחן ויאפשר למשתמש לזהות מי מתקשר אליו בלי להפוך את המכשיר. לדעתנו, מדובר בגימיק ולא בתכונה שימושית, אך ייתכן שאחרים ימצאו לה שימוש.

חיי סוללה

בגלל המבנה החדש, גלקסי S6 הוא המכשיר הראשון בסדרה שהסוללה שלו אינה ניתנת לשליפה והחלפה. ודווקא במכשיר הזה יש סיבה לרצות יכולת כזו: במבחנים שלנו הסוללה החזיקה יום עבודה בשימוש סביר, אך צרחה (על ידי התראות רוטטות ומעצבנות) בתחינות להטענה בשעות הערב והציגה חוסר יכולת להתמודד עם לילה ללא טעינה (כלומר: כ-10% יורדים בלילה, למרות חוסר שימוש מוחלט).

סיכום

גלקסי S6 Edge הוא מכשיר מצוין - הוא נראה טוב, עובד ללא דופי ומצלם מספיק מהר ומספיק טוב כדי שלא תאבדו אף רגע, גם הוא לא ייראה הרבה יותר טוב מבכל מצלמה סלולרית אחרת. ייאמר לזכותה של סמסונג שנראה כי לאחר יותר מדי ניסיונות הצליחה לפצח את היחס שבין המפרט לממשק ולא הרגשנו איטיות במכשיר ולו פעם אחת כל השבוע האחרון. למרות כל זאת, אם תשאלו אותנו, מי שרוצה סמארטפון אנדרואיד מעולה יכול להסתפק בגרסה הרגילה של המכשיר, הכוללת את כל היתרונות חוץ מהגימיק של המסך הקמור - לדעתנו הוא פשוט לא מצדיק את תוספת המחיר.