בשנים האחרונות, עם העלייה בחשיבותו של הסמארטפון בחיינו, אנחנו רואים זינוק כלל עולמי בשיחות ספאם, צינתוקים והרבה הרבה הרבה הודעות טקסט (SMS). למעשה, אם שמים רגע בצד הודעות SMS של מערכות כניסה או איפוס סיסמה של אפליקציות ושירותים, נראה שאף אחד כבר לא משתמש כיום בהודעות הטקסט המיושנות הללו. בגוגל מבינים את זה, ולצד פיצ’רים מתקדמים יותר לסינון שיחות ספאם וטלמרקטינג, החברה החלה בימים האחרונים בהשקה שקטה של מערכת סינון ספאם חדשה להודעות טקסט באנדרואיד.
חסימת ספאם בהודעות טקסט
מספר משתמשים החלו לדווח כי נוספה להם הגדרה חדשה לאפליקציית Messages בשם Spam Protection (“חסימת ספאם”). בתיאור של התכונה החדשה מסבירה גוגל, שכדי לזהות ולחסום ספאם, הודעות נשלחות לשרתי החברה – ללא פרטים אישיים או המספר שלכם. ואם זה לא מספיק, ריכזנו בעבורכם לאחרונה דרכים נוספות לחסימה.
בקצרה, מרגע שמפעילים את הפיצ’ר החדש, גוגל אוספת בצורה אנונימית פרטי הודעות שנשלחות אליכם. ברגע שהיא מזהה מאפיינים מסויימים של ספאם, היא תתייג ואף תחסום את ההודעות שיישלחו לשאר המשתמשים. כך למשל המערכת יכולה להחליט שהודעות עם הביטוי “הלוואה מהירה”, שנשלחות בו זמנית למאות אלפי מספרים, ואין מאחוריהן מספר מזוהה ואמיתי שמוכר לה – הן הודעות ספאם. תוך שניות היא יכולה לחסום אותן מהמכשירים, או לתייג אותן כספאם באפליקציה. מקרה נוסף יכול להיות כתובת URL חשודה בתוכן של ההודעה.
עוד ב-Geektime
אפליקציית הכושר של גוגל השיקה את ”אתגר 30 הימים”
סופי: הטלפון של ממציא האנדרואיד יורד מהמדפים
בנוסף לזיהוי האוטומטי, תוכלו לעזור גם למערכת ידנית, ואם אתם מקבלים הודעת ספאם, תוכלו לסמן אותה ככזו. עותק של ההודעה יישלח לגוגל לניתוח וישמש אותה לשפר את האלגוריתם ולהקטין את הזיהויים המוטעים. עם זאת, שימו לב שאם תחליטו לשלוח ידנית דיווח על הודעת ספאם, עותק של המספר של השולח ושלכם כן יישלח לגוגל.
ככל הנראה מדובר בפיצ’ר שמופעל בצד-שרת, ולא תלוי בהגדרות או עדכוני האפליקציה שלכם, וכרגע הוא זמין לחלק מהמשתמשים בארצות הברית. לא ידוע מתי הפיצ’ר יגיע לכלל המשתמשים, שכן גוגל נוהגת לא פעם להשיק פיצ’רים חדשים שמגיעים למשתמשים השונים בצורה הדרגתית.