במשך תקופה ארוכה נחשבו המכשירים הסלולריים מבוססי מערכת ההפעלה אנדרואיד מבית גוגל למובילים במכירות, אך יש נתון אחד שהאנליסטים שכחו לציין.
אתר הטכנולוגיה טקראנץ' חשף אתמול (ג') את הסוד הקטן והמלוכלך של אנדרואיד: מסתבר במקביל לשיעור המכירות הגבוה, אחוז החזרת המכשירים גם הוא, גבוה במיוחד.
לפי האתר בין 30-40 אחוזים ממכשירי אנדרואיד שנקנו בשנה האחרונה, הוחזרו ליצרניות תקופה קצרה לאחר קנייתם. לצורך השוואה, באותה שנה, רק 1.7% ממכשירי אייפון 4 שנקנו הוחזרו ליצרנית.
מה הסיבה לאחוז ההחזרה הגבוה?
לפי האתר שערך בדיקה בנושא, המשתמש הממוצע מתאכזב ממערכת ההפעלה שבמכשירים השונים לאחר שמגלה עד כמה היא שונה מזו המותקנת באייפון והבלקברי.
זה ידוע שהטלפונים מבוססי אנדרואיד (ביניהם גם סמסונג גלקסי) פופולריים יותר בקרב "גיקים" וחובבי גאדג'טים. הם מספקים פלטפורמה עם קוד פתוח, נוחה וגמישה יותר בעיקר עבור מתכנתים ואנשים עם זיקה לטכנולוגיה.
עם זאת, בשל הפרסום החיובי הרב לו זוכה אנדרואיד במיוחד בשל פתיחותה, ה"משתמשים הממוצעים" שבדרך כלל מעדיפים את מערכת ההפעלה IOS מבית אפל שמותקנת באייפון, מחליטים להתנסות ב"משהו חדש". לאחר הרכישה וההתנסות הם מתאכזבים מחזירים את המכשיר.
>> מרצה לתלמידיו: "אין לכם אייפד? אתם לא ראויים ללמוד בקורס שלי"
>> 40 גאדג'טים שהילדים שלכם כבר לא יזכו להכיר