אם אתם מחפשים סמארטפון, אתם נמצאים בבעיה. כל מכשירי האנדרואיד החדשים שיצאו ב-2016 מצליחים לספק ביצועים מעולים, המטשטשים את ההבדלים בינהם. אז לקחנו את ארבעת הסמארטפונים המובילים של סמסונג, LG, וואווי ו- HTC לסדרת בדיקות, במהלכם החלטנו איזה סמארטפון הוא הטוב ביותר בישראל. ומה עם דגמים של החברות האחרות? נגיע גם אליהם. מבטיחים.
כמה זה יעלה?
אם מחיר זה הפרמטר הכי חשוב - הנה התכלס:
הגלקסי S7 אדג' של סמסונג נמכר דרך סאני ב-3,900 שקל כולל כרטיס זיכרון במתנה של 64 ג'יגה. תמורת 100 שקל נוספים, ניתן לקבל משקפי VR ומטען אלחוטי מהיר.
דגם ה-G5 של LG נמכר ב-3,000 שקל דרך היבואן רונלייט, הערכה כוללת סוללה נוספת ומטען נייד עבורה, המסוגל לשמש גם כסוללת טעינה ניידת. יש דגם מופחת בביצועים בשם SE שדומה מאוד, אבל לא זהה שעולה 2,400 שקל.
ה-HTC 10 יעלה לכם 3,500 שקל דרך היבואן טאץ' גרופ.
ה-P9 של וואווי נמכר ב-2,600 שקל דרך היבואן אלפא טלקום, כאשר מקבלים בערכה כיסוי עור ומגן זכוכית במתנה, והוא המנצח מבחינת מחיר, בפער משמעותי.
*המחירים הם רשמיים של היבואן. אם תחפשו בחנויות ובאתר השוואת מחירים, תמצאו מחירים נמוכים יותר.
סוללה וביצועים
מבחינת ביצועי החומרה, אין כאן סמארטפון אחד שנופל בביצועים שלו, כולם עבדו חלק וללא גמגומים. הסוללה לעומת זאת, היא סיפור אחר לגמרי. הסוללה של ה-S7 אדג' אומנם היא לא הטובה ביותר, אבל היא כן מחזיקה עד השעה חצות. דווקא כאן HTC בלטה מעל השאר (הצליחה להגיע ל-20% בשעה חצות). הביצועים ה-P9 גם היו טובים וסיפקו אנרגיה עד חצות. הסוללה של ה-G5 אכזבה לעומת המתחרים. ראוי לציין שהיחידה שמאפשרת החלפת סוללה במכשיר היא LG, שגם מצרפת סוללה נוספת בערכה.
עוד פרט חשוב שכדאי לקחת בחשבון הוא היכולת להרחיב את זיכרון המכשיר. בניגוד ל-S6 משנה שעברה, סמסונג מאפשרת ב-S7 הרחבת זיכרון באמצעות כרטיס. גם LG, וואווי ו-HTC מאפשרים זאת.
הרמקולים של הסמארטפונים סיפקו בכל המכשירים תוצאות בינוניות, הייתה לנו מעט העדפה לרמקולים של ה-S7.
צילום
תחום הצילום הוא כנראה אחד החשובים לצרכנים. גם כאן, כולם הציעו ביצועים טובים מאוד, אבל סמסונג בלטה מעל השאר.
בשורה התחתונה, ה-S7 אדג' בולט בתחומים מסוימים מול המתחרים, כאשר בקטגוריות מסוימות הוא לפחות זהה אליהם. שמחשבים את כל יכולות המכשיר וגם את החווית משתמש ההוליסטית שסמסונג מספקת במכשיר שלה - משקפי VR, מצלמת 360 מעלות (עדיין לא נמכרת בארץ), חיבור למחשב באמצעות אפליקציית SideSync להצגת התראות וניהול שיחות בווינדוס ומק, תקשורת עם הטלוויזיות החכמות והשעונים החכמים ובעתיד גם שירות תשלומים, אנחנו חושבים שה-S7 אדג' הוא הסמארטפון הטוב ביותר בישראל לזמן זה.
מסך וצבעים
בקטגוריה הזאת הגלקסי S7 אדג' הוא המנצח שלנו, כאשר התחרות מול ה-G5 הייתה צמודה. שני המכשירים בעלי רזולוציית QHD. המסך של סמסונג נהנה מהצבעים העשירים שלו, אבל סמסונג החליטה להוריד מעט מהרוויה הזו, דבר שמשפר את האיכות. הצבעים במסך של LG היו מוצלחים, קצת פחות עשירים אבל חדים. המסך של ה-P9, למרות שמגיע רק ברזולוציית Full HD בולט לטובה. המסך של ה-10 מוצלח, אבל היה לו מעט גוון ורוד.
סמסונג - גלקסי S7 אדג' - המסך והמצלמה הכי טובים
ציון: 9.5 מחיר: 3,900 שקל
מיגון: בדומה לגלקסי S5 ובניגוד ל-S6, גם ה-S7 הדגם הזה כולל הגנה מפני מים. מדובר בתקן IP68 שאמור לאפשר טבילה במים עד לעומק של 1.5 מטר למשך 30 דקות.
ממשק: המסך הגולש של סמסונג, משלב גישה לממשק קיצורי הדרך. ב-S7 סמסונג שיפרה את ממשק קיצורי הדרך, כך שבהחלקת האצבע בצד המכשיר, מקבלים שני טורי אייקונים המאפשרים גישה לאפליקציות (בניגוד לטור אחד שהיה קיים בגרסה הקודמת). עד כמה זה מועיל? מדובר ביכולת חביבה, המספקת גישה מהירה לאנשי קשר מעודפים או אפליקציות. אנחנו לא הצלחנו להפוך אותה לחלק טבעי מהשימוש שלנו במכשיר. צריך גם לדעת, שהמסך הגולש גורם לפעמים ללחיצה לא רצויה על חלקים מסוימים במסך.
סמסונג משלבת במכשיר את תכונת Always On. המסך של ה-S7 פועל כל הזמן, גם במצב המתנה. במקרה הזה מקבלים תצוגה של השעה, תאריך, אחוז סוללה וחיווי על מסרונים ושיחות שלא נענו. מדובר ביכולת נוחה מאוד, המאפשרת להציץ במהירות בשעה או לראות אם פספסנו שיחה, מבלי להדליק את המכשיר או להפריע לכל הסביבה, כאשר נמצאים באולם חשוך.
מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגרסת מרשמלו (6.0.1) עליה מולבשת המעטפת של סמסונג - Touch WIZ.
חומרה: סמסונג מציעה את הגלקסי S7 אדג' עם המעבד Exynos 8890 בעל שני מעבדי ארבע ליבות במהירות 2.3 ו-1.6 ג'יגה הרץ. אצלנו בבדיקה, מעבד ה-Exynos עבד במהירות, ללא הפסקה, ללא גמגומים והצליח להריץ אפליקציות רבות במקביל מבלי להראות סימני עייפות. הבעיה הייתה, שלאחר זמן לא ארוך של שימוש, הרגשנו בהתחממות בסמארטפון. זיכרון העבודה של ה-S7 אדג' הוא 4 ג'יגה עם נפח אחסון של 32 או 64 ג'יגה. הבשורה החשובה בדגם הזה היא היכולת להרחיב את הזיכרון באמצעות כרטיס. דבר שסמסונג התעלמה ממנו בדגם ה-S6. יש גם תמיכה בכרטיסים עד לנפח של 200 ג'יגה.
עיצוב: העיצוב של ה-S7 אדג' אומנם זהה לקודמו, אבל עדיין מדובר בסמארטפון שלא דומה למכשירים אחרים בשוק והוא כנראה גם הכי יפה. הסיבה לכך היא המעטפת זכוכית הממוקמת בחלקו הקדמי והאחורי. המסך עצמו גולש לצדדים, כך שבעצם אין שוליים למסך בצדדים. עובי המכשיר עומד על 7.7 מ"מ והמשקל לא כבד - 157 גרם.
מצלמה: בקטגוריית הצילום, סמסונג שילבה מצלמה עם חיישן 12 מגה פיקסל, הכולל מערך חיישנים כפול, המספק למצלמה איכות צילום גבוהה. מפתח הצמצם עומד על F1.7 - דבר המאפשר לאור רב יותר להיכנס לעדשה בתנאי תאורה חשוכים וכך לספק תמונה מאורת יותר. התמונות באור יום חדות עם צבעים נעימים לעין ולא עשירים בצורה מוגזמת (דבר שהיה מורגש בדגמים קודמים). בתנאי תאורה פחות טובים, התמונות יוצאות טוב אך עם מעט גירעון. בצילום סלפי ( חיישן 5 מגה פיקסל) מקבלים תוצאות סבירות, אפילו במקומות סגורים בלילה.
סוללה: בגלקסי S6 אדג', סמסונג אכזבה עם הסוללה שלה. ב-S7 אדג' הסוללה סוגרת בקלות יום שלם ומחזיקה עד חצות. בהחלט מגיע לסמסונג מחיאות כפיים. אומנם את הסוללה לא ניתן לפרק, אבל כן ניתן לטעון אותה במהירות באמצעות מטען תואם (60% מהסוללה בתוך חצי שעה) ואפילו להשתמש במטען אלחוטי. קיבולת הסוללה עומדת על 3600 מיליאמפר/שעה.
בשורה התחתונה, הגלקסי S7 אדג' הוא ללא ספק הכוכב הנוכחי בשוק הסמארטפונים. המכשיר הזה כולל עיצוב מרשים, מסך מצוין, מצלמה מוצלחת מאוד, עמידות למים וסוללה טובה.
LG - G5 - מודולים וסוללה להחלפה
ציון: 9 מחיר: 3,000 שקל
מסך: המסך של ה-G5 מגיע בגודל 5.3 אינץ', מעט קטן יותר מה-G4 שהגיע עם מסך בגודל 5.5 אינץ'. רזולוציית המסך היא QHD, כאשר החדות והצבעים פשוט נראים מצויין. מסך המכשיר מצופה זכוכית מסוג גורילה גלאס 4 של קורנינג. מה שהפריע לנו, היא שרמת התאורה האחורית דורשת מעט שיפור. באור שמש ישיר, רואים רק סביר. עוד חסרון, חיישן התאורה לא עובד בצורה מוצלחת, כאשר הוא מוריד כל הזמן את התאורה בצורה משמעותית, עד שכמעט לא רואים את התצוגה. היינו צריכים לבטל אותו ולטפל בעוצמת התאורה בצורה ידנית. זה לא קריטי, אבל מעט מרגיז.
עיצוב: ה-G5 הוא סמארטפון חתיך, הוא עשוי ממתכת ונראה יוקרתי. את הסמארטפון בדקנו במשך מספר שבועות והוא לא הראה סימני קילוף צבע. עובי המכשיר עומד על 7.7 מ"מ, בהחלט סביר והמשקל - 159 גרם. LG ויתרה השנה על מיקום כפתורי השליטה בעוצמת הצליל בגב הטלפון, במקום זה היא מיקמה אותם בצד השמאלי. כפתור ההפעלה של ה-G5 ומנגנון טביעת האצבע עדיין ממוקמים בגב המכשיר.
החלק המיוחד בעיצוב של ה-G5, הוא החלק התחתון שלו. זה כולל את כניסת הסוללה וגם את "החברים" (הרחבה בהמשך). באמצעות לחיצה קלה על כפתור בצד התחתון של הטלפון, ניתן לשלוף את הסוללה. מדובר ברעיון שונה מהדרך המסורתית להחלפת הסוללה בפתיחה גב המכשיר.
מודולים: החידוש ב-G5 הוא המודולים (או החברים). מדובר באביזרים היודעים להתחבר לסמארטפון ולספק לו יכולות נוספות או להעצים תכונות קיימות. LG סיפקה עם הערכה (במכירה המוקדמת) מודול מצלמה. המודול הזה מחליף את החלק התחתון של הסמארטפון ומספק אחיזה נוחה יותר בזמן הצילום, מכיוון שהוא הופך את הטלפון לקצת יותר עבה. הרעיון של מודול המצלמה חביב, אבל הוא סובל מחסרונות משמעותיים: צריך לפרק את המכשיר ולכבות אותו בכל פעם שרוצים לחבר את המודול (בדומה למודולים אחרים של LG). בנוסף, הסמארטפון הופך למעט מגושם. מלבד המודול של המצלמה, קיים מודל לשיפור איכות הסאונד של B&O או מצלמת 360 מעלות.
ממשק: ה-G5 מריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסת מרשמלו (6.0.1). הממשק של LG נוח מאוד לשימוש וידידותי. השינוי המשמעותי בממשק היה הורדת מגירת האפליקציות, כך שכל אפליקציה שמורידים תמצא על עמודי הבית (בדומה לאייפון), אבל לאחרונה LG שחררה עדכון שמחזיר את המגירה האבודה.
ב-LG מציעים מספר תכונות נחמדות בממשק: הדלקת המסך באמצעות הקשה כפולה עם האצבע או כיבוי שלו באותה צורה. סיסמא באמצעות הקשה עם האצבע בסדר מסוים על המסך, גם שהוא כבוי. אפליקציה פנימית למדידת צעדים והגדרת יעדים וגם אפליקצית שלט רחוק אוניברסלי עבור הטלוויזיה, הממיר (לא תומך בפייבר בוקס של הוט), מערכת השמע והמזגן (באמצעות התקן אינפרה אדום המשולב במכשיר).
חומרה: ה-G5 הוא טיל בליסטי, הוא מגיב מהר ולא מתחמם. מתחת למכסה המנוע אפשר למצוא את המעבד החדיש של קוואלקום - סנפדרגון 820. זה מריץ "רק" שני מעבדים כפולי ליבה במהירות 2.15 ג'יגה הרץ ו-1.6 ג'יגה הרץ. זיכרון העבודה עומד על 4 ג'יגה עם נפח אחסון פנימי של 32 ג'יגה וכמובן גם יכולת הרחבה באמצעות כרטיס (עד 200 ג'יגה).
מצלמה: המצלמה של ה-G5 מוצלחת מאוד. המצלמה כוללת חיישן 16 מגה פיקסל. בתאורה אופטימלית התמונות יוצאות חדות עם צבעים נעימים ומספיק עשירים. LG מאפשרת צילום רחב יותר של 135 מעלות במצלמה הקדמית, אבל זה מעביר את המשתמש לחיישן נמוך יותר של 8 מגה פיקסל. מדובר בדרך מוצלחת לצלם שטח רחב יותר. אפשרות חביבה בממשק המצלמה, היא לצלם שלוש תמונות במקביל: שתי תמונות מהמצלמה האחורית ועוד אחת מהקדמית. כך שמקבלים קולאז' חביב.
ב-LG מצליחים לספק ביצועי צילום טובים בלילה. מפתח הצמצם עומד על f1.8 ויש כמובן פלאש כפול. תוצאות הצילום בלילה מוצלחות, גם עם פלאש וגם בלי.
המצלמה הקדמית עבור צילומי הסלפי מציגה תוצאות בינוניות, פנים של אנשים מקבלים מראה מעט מטושטש. החיישן מגיע עם 8 מגה פיקסל ומפתח צמצם סביר מאוד של f2.0.
סוללה: הסוללה של ה-G5 מציגה ביצועים סבירים. היא מחזיקה עד שעות הערב המוקדמות, ובמקרים מסויימים אפילו מצליחה לשרוד עד הלילה. קיבולת הסוללה עומדת על 2800 מיליאמפר/שעה, כאשר ניתן לפרק אותה בקלות ולהחליף בסוללה אחרת (הערכה כוללת סוללה נוספת). אהבנו מאוד את הטעינה המהירה (מטען תומך מגיע בערכה) בתקן Quick Charge 3.0 המספק 83% מהסוללה בתוך חצי שעה. המחבר הוא מהסוג החדיש - USB Type C. פחות אהבנו שאין כאן טעינה אלחוטית.
בשורה התחתונה, ל-G5 יש מצלמה מצוינת, כוח עיבוד חזק ומהיר, מסך מוצלח ועיצוב אלגנטי. אגב, ה-G5 se היא גרסה מעט משונמכת של המכשיר, אבל עם הבדלים שכמעט לא מורגשים. עדיף לחסוך 600 שקל ולקנות אותה.
הקאמבק של HTC - דגם 10
ציון: 8.5 מחיר: 3,500 שקל
מסך: ב-10 החליטו מהנדסי HTC לשדרג בפעם הראשונה בסמארטפון של החברה את התצוגה לרזולוציית QuadHD. גודל המסך גדל מ-5 אינץ' ב-M9 ל-5.2 אינץ'. המסך עצמו תופס חלק מכובד יותר - 71.1% והזכוכית היא מסוג גורילה גלאס 4 של קורנינג. המסך הזה מוצלח מאוד, הוא מתמודד יפה עם אור שמש ישיר, חיישני התאורה האוטומטים עובדים בצורה סבירה (מגזימים לפעמים לכיוון התאורה החזקה במקומות חשוכים) והצג עצמו חד עם צבעים נעימים לעין.
עיצוב: דגם ה-10 מזכיר מאוד את ה-A9 של החברה. הסמארטפון לא כולל רמקולים קדמיים וגם הלוגו בתחתית הוסר לטובת מנגנון טביעת האצבע. הסמארטפון עצמו נותן תחושה יוקרתית, הוא עשוי כולו מאלומיניום, כאשר בגב המכשיר ישנהם קצוות מלוטשים, אשר מוסיפים למראה. ה-10 לא קל במיוחד, הוא שוקל 161 גרם והעובי שלו הוא 9 מ"מ.
חומרה: HTC לא נופלת בביצועים שלה מסמארטפוני הדגל המתחרים, במיוחד מהקוראינים. ה-10 כולל מעבד סנפדרגון 820 מהדור האחרון מבית קוואלקום. יש כאן שני מעבדים כפולי ליבה במהירות 2.15 ו-1.6 ג'יגה הרץ. זיכרון העבודה הוא 4 ג'יגה ונפח האחסון עומד על 32 ג'יגה כולל אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס (עד 200 ג'יגה). הסמארטפון הזה עובד היטב, חלק ולא נתקלנו בגמגום אחד שלו. ב-HTC שילבו במכשיר אפליקציה בשם Boost Plus המיועדת ליעל את ביצועי המכשיר באמצעות מחיקת קבצי התקנה, קבצים זמניים וחיווי אילו אפליקציות לא פעלו תקופה ארוכה (ניתן להוריד את האפליקציה גם למכשירים אחרים). עוד ניתן למצוא ב-10, מנגנון טביעת אצבע הממוקם בחזית המכשיר. החיישן עובד היטב ומגיב מהר.
קל להבחין שה-10 כבר לא כולל את הרמקולים המוצלחים של החברה בחזית שלו, במקום זאת, HTC שילבה רמקול באפרכסת המיועד עבור צלילים בתדר הגבוה ורמקול בחלק התחתון של המכשיר עבור הצלילים הנמוכים. החברה שילבה את טכנולוגיית BoomSound שלה אשר פותחה ביחד עם דולבי דיגיטל. זאת מוסיפה עומק רב יותר לצליל, והיא גם מנקה אותו. מדובר באיכות סבירה אבל רחוקה מלהיות איכותית.
ממשק: ב-Sense 8 החליטו ב-HTC ללכת על מראה ויכולות הקרובות יותר לממשק האנדרואיד המקורי בגרסת מרשמלו (6.0.1). ב-HTC ויתרו על המון אפליקציות היוצרות כפילויות עם אלו שגוגל מייצרת (נגן המוזיקה, גלריה, יומן ודפדפן האינטרנט). מדובר בדבר חיובי, מהסיבה שאין שכפולים המבלבלים את המשתמש וגם פחות בזבוז של משאבים.
מצלמה: HTC שילבה כאן את טכנולוגיית הצילום שלה אולטרה פיקסל 2. המצלמה האחורית ב-10 מגיעה עם חיישן 12 מגה פיקסל של סוני (IMX377) עם מייצב תמונה אופטי ומיקוד לייזר מהיר. תוצאות הצילום יושבות בקו ראשון עם המתחרים, הן חדות עם צבעים עשירים.
המצלמה הקדמית עבור צילומי סלפי מגיעה עם חיישן 5 מגה פיקסל בעל מייצב תמונה אופטי ומפתח צמצם F1.8. התוצאה - תמונות באיכות בינונית מאוד גם באור יום וגם בלילה (עדיין רואים את עיבוד התמונה הפחות מוצלח).
התמונות בלילה היו טובות עם צבעים עשירים יחסית וגרעון סביר ברוב המקרים. כמובן שניתן למצוא כאן גם פלאש עם תאורה חמה וקרה ומפתח צמצם F1.8.
סוללה: HTC הצליחה לייצר סוללה מוצלחת בקיבולת של 3000 מיליאמפר/שעה. ברוב המקרים, באזור חצות, הסוללה עמדה על כ-20%, מה שאפשר לנו לעבור את היום מבלי לטעון את הסמארטפון (לא ניתן לפרק את הסוללה). כבל הטעינה של המכשיר הוא USB Type C, כאשר ה-10 תומך בטעינה מהירה מתקן Quick Charge 3.0 - טעינה של 50% מהסוללה בכחצי שעה. מטען מהיר מצורף בערכה.
בשורה התחתונה, ה-10 אולי לא מביא אף בשורה חדשנית לשוק, אבל הוא מציע עיצוב מוצלח, סוללה טובה, מצלמה מצוינת, מסך חד וחומרה חזקה.
וואווי P9 - מחיר נוח ומצלמה טובה
ציון: 8 מחיר: 2,600 שקל
מסך: ה-P9 מגיע עם מסך בגודל 5.2 אינץ', הוא מרגיש נוח ביד, כולל ציפוי גורילה גלאס 4, המספק רמה כלשהי של מיגון לזכוכית. החסרון הוא ברזולוציה, העומדת רק על Full HD. שלא תבינו אותנו לא נכון, מדובר באיכות תצוגה מוצלחת מאוד, שתספק את רוב האנשים. הבעיה שהיא לא משתווה לאלו הקיימות ב-G5 וב-S7. שם מדובר ברזולוציית QHD המספקת צבעים יותר עשירים וחדים. בסמארטפון דגל כמו ה-P9, היינו מצפים לרזולוציה גבוהה יותר. מצד שני, רזולוציה נמוכה יותר, שווה זמן סוללה ארוך יותר.
עיצוב: העיצוב של ה-P9 דומה מאוד לדגמים קודמים בסדרה. מדובר בסמארטפון דק בעובי 6.95 מ"מ, משקל של 144 גרם ומסגרת כסופה אשר כוללת הדגשים מבריקים, המספקים לה מראה של תכשיט. בסך הכל, מדובר בסמארטפון עם לוק אלגנטי.
מצלמה: הבשורה של וואווי ב-P9 היא שיתוף פעולה עם חברת לייקה (Leica), אשר הייתה שותפה בצורה כלשהי לטכנולוגיית הצילום במכשיר. וואווי שילבה ב-P9 שתי עדשות אחוריות. עדשה אחת לצילום בצבע והשנייה לגוונים השחורים. התוצאה היא צבע שחור עם נוכחות גבוהה יותר בתמונות. המצלמה כוללת חיישני 12 מגה פיקסל, פלאש כפול בעל תאורה חמה וקרה, מיקוד לייזר לעצמים קרובים, מיקוד מהיר ללא טשטוש וגם מצב צילום מקצועי עם שליטה מלאה בהגדרות. בסופו של דבר, התמונות יוצאות עם צבעים נעימים לעין, הן חדות ומוצלחות. לא מדובר במצלמה הטובה ביותר בשוק, כאשר לטעמנו המתחרים הקוראינים הציגו תמונות יותר טובות.
וואווי מדגישה את איכות צילום הלילה ב-P9 ועד כמה היא מוצלחת יותר מה-S7. אנחנו החלטנו לבדוק זאת. לקחנו את ה-P9, גלקסי S7 וגם את ה-G5. בצילום לילה ללא פלאש, התוצאות של ה-P9 טובות, יש אומנם גרעון, אבל הצבעים נעימים, הטקסט בתמונה ברור והתוצאה לא מאכזבת. אך מצד שני, בהשוואה למתחרים, אפשר לראות גרעון רב יותר.
ממשק: כמו רוב היצרניות הסיניות, וואווי מציעה ממשק ללא מגירת אפליקציות. בדיוק כמו באייפון. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגרסת מרשמלו (6.0). וואווי הוסיפה מספר תכונות מעניינות למכשיר שלה, למשל, נקישה כפולה עם פרק האצבע לצילום המסך והפיכת המכשיר להשתקת הצלצול. למרות הממשק הידידותי של וואווי, יש פה דברים פחות פשוטים למשתמש הבסיסי. למשל, רוב האפליקציות יסגרו באופן אוטומטי כאשר הן רצות ברקע, במטרה לחסוך בזמן סוללה. בשביל לאפשר לאפליקציה להמשיך לרוץ ברקע, צריך להגדיר אותה באחד מתתי התפריטים. לא בטוח שכל אחד יסתדר עם זה.
חומרה: ה-P9 הוא סמארטפון מהיר, אבל לפעמים הוא סובל משיהוקים שונים בתגובה שלו. הדבר מתבטא בעיקר שיוצאים ממשק המצלמה. לסמארטפון של וואווי יש מעבד שמונה ליבות מסוג 955 של Kirin במהירות 2 ג'יגה הרץ, זיכרון העבודה הוא 3 ג'יגה, קצת פחות מה-4 ג'יגה שהתרגלנו לראות במכשירי דגל יקרים יותר. נפח האחסון הפנימי עומד על 32 ג'יגה ויש אפשרות הרחבת הזיכרון באמצעות כרטיס (עד 128 ג'יגה). למכשיר יש גם מנגנון טביעת אצבע שמגיב במהירות.
סוללה: ביצועי הסוללה של ה-P9 מוצלחים מאוד. הסוללה מחזיקה עד חצות, כאשר הקיבולת שלה עומדת על 3000 מיליאמפר. מחבר הטעינה של המכשיר הוא USB Type-C, כזה הקיים כבר ב-G5 או ב-10 של HTC. מדובר במחבר דו צדדי, המאפשר לחבר את הסמארטפון משני הצדדים, מבלי להתבלבל.
שני דברים שהפריעו לנו בסוללה: המכשיר אומנם תומך בטעינה מהירה, אבל וואווי לא מצרפת כזה מטען בערכה, מה שאומר שהמשתמש צריך לרכוש מטען כזה בנפרד (סמסונג ו-LG כן מצרפים מטען תומך בערכה שלהם). עלות המטען המהיר עומדת על 80 שקל. היינו גם שמחים לשמוע על אפשרות לטעינה אלחוטית.
בשורה התחתונה, ביחס למחיר, מדובר בסמארטפון מוצלח, הזול ממכשירי דגל מתחרים.