כתבה זו התפרסמה במקור באתר gadgetim.co.il


אין תמונה
ה-Z3 Rizr החדש של מוטורולה ברשת סלקום אמור למלא את החלל שהשאיר קודמו הפופולארי, ה-V3 – הטלפון הנמכר ביותר של קונצרן מוטורולה בהיסטורית החברה. ה- Z3 הוא טלפון מעוצב וצעיר במיוחד ובנוסף מאפיין אותו תג מחיר זול. האם הוא באמת מסוגל להצליח כמו ה-V3?

עיצוב מכשירים הוא לא התחום החזק של מוטורולה. פעם ברבעון הם מצליחים להפר את הנוסחה ולהשיק סלולרי שלא רק מתפקד אלא גם נראה טוב. ה-Z3 החדש הוא אחד מאלו. הוא נראה טוב, הוא יושב טוב ביד ונוח להשתמש איתו ביום יום. עוביו 16 מ"מ בלבד ולכן אהבנו כל כך ללכת איתו. המכשיר שקיבלנו הגיע אלינו בצבע כחול עמוק, בדיוק באותו צבע כמו ה-V3X הנמכר כיום בסלקום. מעטפת המכשיר נעימה למגע ואינה מחוספסת או קשיחה יתר על המידה. הטלפון נותן ביד תחושה מעולה ומוצקה, בדיוק כמו במכשירי ה-High end של החברה. מנגנון הסליידר חזק במיוחד ומרגיש מעולה. נראה כאילו מוטורולה התייעצו עם סמסונג, הידועים בסליידרים האיכותיים, כיצד לבנות אותו.

 

במבחן הרחוב אין אחד שלא התלהב, לא נגע, ולא השאיר סימן על מסך המכשיר. רוב עוברי האורח שהעיזו לנסות ולשחק עם החדש של מוטורולה לא הבינו כיצד הפלא שלפניהם נפתח: חלק חשבו מדובר בתצורה צדפה נפתחת וניסו בכוח לשבור את מנגנון הסליידר, חלק חשבו שהוא נפתח בסיבוב לצד, וחלק בכלל חשבו שהמסך הוא מסך מגע ואין מקשים. לסיכום, אין אחד שלא התלהב. כשתפתחו את הסליידר תתגלה לפניכם המקלדת החרוטה בלייזר בעלת התאורה הכחולה. כשהקלדנו עליה הרגשנו קשיחות מסוימת: מקלדת המכשיר זהה לזו הנמצאת ב-L7 וב-V3. היא קשה ודורשת הסתגלות של כמה שעות מיותרות. כפתורי השליטה ה-4 הכיוונים נוחים, ומחזירים פידבק מעולה אך גם הם כמו מקשי המספרים דיי קשים. כך גם כפתורי החיוג והניתוק. עוד תמצאו על צידי המכשיר את כפתור המצלמה, יציאת הMiniUSB הקטנטנה ואת כפתור החיוג הקולי הנמצאים בצידו הימיני של המכשיר. על גבי הצד השמאלי תמצאו את כפתורי שליטת הווליום הדקים משהו ואת הכפתור החכם הניתן להגדרה דרך תפריטי המכשיר. באחורי המכשיר ניתן לראות את מצלמת ה-2 מגה פיקסל עם המבזק המובנה ואת סמל המוטורולה המוכסף שמעטר לאחרונה את כל סדרת המכשירים של החברה. בנוסף קיים בתחתית הרמקול המובנה עם פתח גדול התופס כמעט את כל תחתית המכשיר. מתחת למכסה האלומיניום נמצאת סוללת ה- BC50, חריץ כרטיס ה-microSD (ניתן להוציא ולהכניס את הכרטיס זיכרון ללא הוצאת הסוללה), וכמובן מקום הכנסת כרטיס ה-SIM.


ה-Z3 מצויד במסך דיי קטנטן: 1.8 אינץ המציג 256 אלף צבעים ברזולוציית 176 x 220. לא מדהים, אך מספק כדי להשתמש בתכונות הנמצאות בסלולרי. נקודת אור לטובת המסך הקטן היא עמידותו בשמש ישירה: תוכלו לצפות במסך ללא בעיה ולהשתמש בו כאילו השמש לא יוקדת מעל ראשכם. תאורת המכשיר במקום חשוך מתפקדת מעולה ומקבלת גם היא ציון חיובי. ממשק המכשיר נשאר כשהיה כמו שאר המכשירים הקודמים של החברה. תפעול המכשיר למשתמשי מוטורולה מנוסים יהיה פשוט, אך לחדשים שבניכם צפויה מסכת עינויים לא קטנה. לעומת זאת, שמחנו לראות שמוטורולה סוף סוף השכילו לעשות וציידו את החדש בערכות נושא יפות ומעניינות. ותפריטי המכשיר "רצים" במהירות יחסית ויספקו את רוב משתמשי הטלפון. ניתן להגדיר דרך תפריט ההגדרות אופציה המאפשרת בעת הפעלת המכשיר לשאול אותכם אם תהיו מעוניינים להפעיל את מצב הטיסה – מצב זה לא יאפשר לטלפון שלכם לפרוס כנפיים ולעופף אלא ינתק את הטלפון מכל תקשורת סלולרית ובכך מאפשר לכם לעשות בו שימוש בטיסות (לצלם, לשמוע מוזיקה וכו').

 

ספר הטלפונים גם הוא לא שונה משאר הטלפונים הקודמים של מוטורולה. תוכלו להכניס כמות מכובדת של 1000 אנשי הקשר לתוך זיכרון הטלפון ולצרף אל כל אחד מספר פרטים: כתובת דואר אלקטרוני, כתובת מקום העבודה או הבית, מספרים נוספים של איש הקשר, צלצול מותאם אישית וכמו כן גם תמונת מתקשר.

 

יכולות המולטימדיה של המכשיר סבירות. נגן המוזיקה של הטלפון אינו ראוי לכינוי: לא ניתן ליצור רשימות השמעה והשירים לא עוברים ברצף – מחלת ילדות ישנה של מוטורולה. לעומת זאת, מוטורולה הוסיפו נגן JAVA הנמצא בתפריט משחקים ויישומים. הנגן ממלא את תפקידו בהצלחה ומאפשר לכם לארגן רשימות השמעה לפי שם אמן, ז'אנר, אלבום ועוד. רמקול המכשיר ממוצע בעוצמתו ולמרות שלא ירעיש חדר מלא באנשים, הוא סביר באיכותו. ניתן גם להפעיל בעזרת הנגן אופציית Shuffle וגם להריץ שירים ברצף. נגן זה לא יאפשר לכם לשמוע את הצלילים האהובים עליכם וגם לשחק בתפריטי המכשיר, מאכזב משהו. נגן הוידיאו מתפקד מעולה וניתן להציג סירטונים על גבי מסך מלא ללא תקיעות וריצודים מעצבנים. זיכרון הטלפון כולל 20 מגה להעברת משחקים, תמונות, סירטונים, קבצי שמע ועוד. בערכת המכשיר מצורף גם כרטיס 128 מגה שיספיק לכם לכ-25 שירים. אנחנו בכל אופן ממליצים לכם לרכוש כרטיס 1 ג'יגה שעולה בסך הכל כ-60 ₪ ויכיל בתוכו מעל 200 שירים.

 

אין תמונה

כדי להציג תמונות בדפדפן התמונות לא תצטרכו עוד להסתבך כדי להגדיל את התמונות או להציג את כל התוכן מול עיניכם. ניתן להציג תמונות על גבי מסך מלא בלחיצת כפתור אחת. שאפו. ל-Z3 תמיכה ב- Bluetooth עבור אוזניות רגילות, אוזניות סטריאו אלחוטיות, מודם חיוג, העברת כרטיסי ביקור וגם העברה וקבלת קבצים. העברת הקבצים בעזרת הבלוטות' דיי איטית. התאכזבנו מהמהירות המעידה על כרטיס בלוטות' ישן שמותקן במכשיר. המכשיר מצויד בתמיכה בגלישה על גבי רשת ה-EDGE של סלקום. הגלישה סבירה במהירותה, אך העמודים שהוצגו לנו על גבי מסך המכשיר נראו כאילו נחתו היישר משנות ה-90'. הפונט גדול ואינו נעים לקריאה, ויש בקושי תמונות שישפרו את החוויה. בסך הכל, הגלישה ב-Z3 היא מוצא אחרון.

 

מצלמת המכשיר סבירה. זו מצלמת 2.0 מגה פיקסל הכוללת מבזק רב עוצמה, המפיקה תמונות סבירות באיכותן, אך הצגת התמונות על מסך המכשיר מהווה בעיה עקב איכותו הלוקה בחסר. מבזק המצלמה עוזר רבות בצילומי לילה וגם מתפקד לא רע בתור פנס כיס רב עוצמה. ישום המצלמה זהה לזה הקיים במכשירים מוטורולה המקבילים: תוכלו "לצבוע" את התמונה בעת צילומה בצבעים כמו ירוק, כחול, שחור לבן, נגטיב וחום עתיק.

 

אין תמונה

לסיכום, המוטורולה Z3 עומד במשימה: הוא עשוי למלא בהצלחה את החלל שה-V3 השאיר מאחוריו. הוא מצויד בשלל פיצ'רים מתקדמים: מצלמת 2.0 מגה פיקסל, נגן מוזיקה, מסך איכותי וכמובן, בל נשכח, את העיצוב שכל אלו ארוזים לתוכו. אם זה לא מספיק, מחירו בסלקום בעת כתיבת שורות אלו עומד על 29.90 לחודש ל-36 חודשים. ויש גם מבצע: דברו מעל 199 ₪ לחודש וקבלו את המכשיר במחיר של מנת פלאפל לחודש: 10 ₪ לשלושים ושישה חודשים. תג המחיר הזול הופך את ה-Z3 לאידיאלי עבור מי שלא מעוניין להיגרר אחר ההוצאות הכבדות שנלוות למכשירי הדור השלישי, ובכל זאת לקבל תכונות מודרניות כמו מצלמה, וידאו ומוזיקה.