קבוצת חוקרים מפינלנד החליטה לבדוק איזה סמארטפון הוא כל כך חזק שיצליח לעמוד בקור מקפיא. כדי לבצע את הבדיקה החוקרים לקחו 15 סמארטפונים פופולריים לסביבה קפואה במיוחד, במקום בו הטמפרטורה יכולה להגיע עד למינוס 40 מעלות.
המבחן שתועד באתר Macworld אשר בא לבחון את עמידות הסמארטפונים של ימנו בטמפרטורות קיצוניות, הצליח להגיע למסקנות מעניינות ולראות כיצד הסמארטפונים מחזיקים מעמד.
רגע לפני תוצאות המחקר נציין כי על פי המידע שיצרניות הסלולר מספקות, לרוב מופיעים בו גם פרטים על עמידות המכשיר ויכולות עבודתו בטווח טמפרטורות מסוים. אפל לדוגמה לא מסתירה את זה שמכשירי האייפון פועלים אופטימלית בסביבה של בין 0 ל-35 מעלות, סמסונג אומרת שמכשריה מסוגלים לפעול ב-50 מעלות עד למינוס 20 מעלות, ו-HTC וחברת נוקיה שומרת על המידע הזה בסודיות.
ואכן, בבדיקה מעשית התגלה כי ב-0 מעלות, כל הסמארטפונים עבדו בצורה טובה. במינוס 5 מעלות, ה-N9 של נוקיה החל לדווח על בעיית סוללה שעומדת להיגמר, בעוד שהאייפון 4S חווה בעיות בזיהוי כרטיס ה-SIM (ככה זה כש-2 האנטנות נמצאות בחוץ). הסמסונג גלקסי S2 הפסיק לעבוד במינוס 35 מעלות, ולא דיווח על בעיות בטמפרטורות גבוהות יותר.
האייפון 4S הפסיק לעבוד במינוס 10 מעלות, בעוד כשאחיו הגדול, האייפון 4, הפסיק לעבוד במינוס 15 מעלות. כל הסמארטפונים עם מסכי ה-LCD ברשימה החלו להראות קשיים במינוס 10 מעלות.
ואיזה סמארטפון לא הפסיק לעבוד עד שהטמפרטורה ירדה מתחת למינוס 40 מעלות? יש שניים. אמנם במינוס 15 מעלות הם כבר החלו לעשות בעיות, אבל רק כשהגיעו למינוס 40 מעלות ה-Nokia E65 וה-C1-01 גם הוא של נוקיה חדלו משימוש.
פרט חשוב שיכול לשפוך אור על הממצאים הוא שחברת נוקיה ממוקמת בפינלנד הקרירה ואולי זו הסיבה שהמכשירים שהיא מייצרת עמידים בפני מצד האוויר קר באופן קיצוני.