הורים שקונים לילדיהם סמארטפונים יודעים שאפשר לעשות עם המכשירים האלה לא מעט דברים, שחלקם לא מאוד מקובלים עליהם. לכן, לפעמים הם נוטים להציץ בסמארטפונים של הילדים כדי לבדוק אם הצאצאים שלהם מתנהגים בהתאם.

כמובן שלצעירים, כמי שמבינים טכנולוגיה יותר מהמבוגרים, תמיד יש יתרון ויכולת לעקוף כל ניסיון ניטור של ההורים. בשבוע שעבר ניסתה התובעת המחוזית פמלה קייסי בת ה-34 ממדינת אלבמה שבארה"ב לעדכן את ההורים באחד האמצעים הנפוצים של ילדיהם להסתיר תמונות מביכות במיוחד באייפון. בסרטון שפרסמה המשפטנית הצעירה (יחסית) בחשבון הפייסבוק שלה, היא הדגימה אפליקציה בשם Calculator%, המאפשרת להסתיר תמונות מאחורי מה שנראה כמו מחשבון אך מכיל גלרייה סודית שנפתחת בהקשת סיסמה.

Does your child have this app-- Calculator%? You need to know what this app really is for--- and it isn't for adding numbers! Check out this new video (less than 2 minutes)!

Posted by Blount County District Attorney-41st Judicial Circuit on Tuesday, September 1, 2015

 

הסרטון הפך עד מהרה לוויראלי, וצבר אלפי לייקים ושיתופים וקרוב ל-3 מיליון צפיות. למי שעוד לא מכיר את האפליקציה הזו או אחת מהאחרות מסוגה, כך מסתירים תמונות מההורים באייפון:

הורידו את האפליקציה מהחנות של אפל. על מסך הבית שלכם יופיע סמל המחשבון הצהוב-ירוק.

בהפעלה הראשונה של האפליקציה, תצטרכו תחילה לתת או למנוע ממנה גישה לתכונות שונות. ההמלצה שלנו היא לא לתת לה גישה ל-GPS (כי אין שום סובה בעולם שהיא תצטרך לדעת איפה אתם בכל שימוש) ולאשר את הגישה לגלריית התמונות והמצלמה.

לאחר מתן ההרשאות הדרושות, לחצו על הכפתור הכתום לקביעת הסיסמה הסודית והקלידו אותה פעמיים.

מההפעלה השנייה של האפליקציה תראו מחשבון רגיל, שניתן גם להשתמש בו. כדי להיכנס לאזור הסודי, יש להקליד נקודה, הקוד שבחרתם ושוב נקודה.

לאחר הכניסה לאזור הסודי של האפליקציה, יש ללחוץ על כפתור ה"+" כדי להוסיף תמונות.

בחרו האם ברצונכם לצלם תמונה או לבחור תמונה קיימת מהגלריה.

אם בחרתם להוסיף תמונה מהגלריה, ברירת המחדל היא בחירה מרובה של תמונות (כך שאין צורך להיכנס למצב בחירה מרובה) ולחיצה על הכפתור בתחתית לסיום.

אם אתם משתמשים בגרסה החינמית של האפליקציה, תוכלו להוסיף אליה רק 15 תמונות. כמו כן, בגלל מגבלות באייפון, התמונות שצילמתם או הוספתם לא יימחקו אוטומטית מהגלריה הרגילה, ותצטרכו להיכנס לאפליקציית "תמונות" ולמחוק אותן בעצמכם.

למשתמשי אנדרואיד קיימת אפליקציה מוצלחת לא פחות בשם KYMS (ראשי תיבות של Keep Your Media Safe), שמלבד תמונות וסרטונים כוללת גם דפדפן סודי עם יכולת הורדת קבצי וידאו מאתרים כמו יוטיוב ותמיכה בהסתרה של מסמכים. כחלק מההגנה היא אינה מאפשרת צילום מסך, אך אנחנו בטוחים שתסתדרו איתה - או עם כל אחת ממאות האפליקציות האחרות מסוג זה שקיימות בחנות של גוגל.