הנה שני הדברים שהכי חשוב לדעת על הסמארטפון המתקרא Sony Xperia XZ Premium: ראשית, יש לו מפרט ומצלמה מטורפים עם הילוך איטי מדהים. שנית, הוא מגושם מאד, ומוזר שזה ככה ב-2017. ומכאן, עוד 541 מילים שיסבירו עליו ועל למה כדאי או לא כדאי לקנות אותו.
מדובר במכשיר החזק ביותר מבחינת המעבד - סנפאדרגון 835 (השם לא אומר כלום לאיש, והמספר די שרירותי, אבל תאמינו לנו שזה הכי חזק שיש היום) בשילוב עם 4 גיגה-בייט של זיכרון עבודה מאפשרים לכל האפליקציות לרוץ חלק ולא להיתקע. האם תרגישו בהבדל בינו לבין מכשירים נוספים שיצאו בחודשיים-שלושה האחרונים? כנראה שלא. אבל לעומת מכשירים בני קצת יותר משנה - מדובר במטוס.
נשמע שכל המפרט המפלצתי הזה אמור לשתות את הסוללה בקשית, כמו ילד שמצא טרופית חינם באמצע אוגוסט - אבל הסוללה החזיקה יום שלם, בדומה למכשירים אחרים בקטגוריה הזאת, גם כשהעמסתי עליה בשימוש (אין לכם מושג כמה אני חופר בוואטסאפ וכמה תלוי בווייז).
המסך שלו הוא באיכות אולטרה-HD. זה אומר 3,840x2,160 פיקסלים שמצטופפים על מסך בגודל 5.46 אינץ' - והתוצאה היא תמונה באמת סופר חדה, ויש גם תמיכה ב-HDR (טווח דינמי רחב - כלומר הפרדה בין צבעים). למה צריך תמונה חדה כל כך בסמארטפון זו שאלה נפרדת, שאין לנו תשובה עליה. אני יכול להגיד שזה נראה מצוין, אבל שלא על זה הייתי שופך את הכסף בבחירת סמארטפון.
האקספריה, כמו קודמיו בסדרה, עמיד במים בתקן IP68, ויש לו גורילה גלאס 5. על הנייר, זה המסך הכי עמיד שקיים. אבל בכל זאת היינו שומרים עליו. המטען הוא מסוג USB-C, שהוא מהיר יותר ואפשר לחבר אותו הפוך. למעשה, כל סמארטפון אנדרואיד מהשנה האחרונה שמשום מה לא מגיע עם USB-C זוכה ממני לנחירות בוז. אז הפעם אין נחירה!
ועכשיו לבאסה: כל הדבר הזה ארוז במלבן מאוד מגושם, עם שוליים רחבים למעלה ולמטה, שלא נוח להחזיק - הפינות קצת מכאיבות ומיקום הכפתורים מוזר. איכשהו, סוני ממשיכה להתעקש על עיצוב לא נוח. הוא גם מתלכלך ואוסף יותר טביעות אצבע מכל הפרקים של CSI ביחד, כולל סדרות הבנות. סורק טביעות האצבע שכן אמור לקרוא את האצבע הוא הכפתור הדק שלו - וזה די לא נוח לפתוח אותו ככה.
הילווווך אייייייטי
בואו נדבר רגע על המצלמה שלו. זו מצלמת סלולר פשוט טובה. באמת. צבעים חדים ונאמנים למציאות, תמונות עשירות. תחרות לא פשוטה לאייפון ולמכשירי דגל אחרים. המסך החד, שלא מצאנו לו סיבה קודם, מאפשר לצפות באיכות של התמונות באופן מירבי. הפיקסלים בצילום ירדו מ-23 מיליון ל-19 מיליון, אבל אם הגעתם עד לפה בסקירה של טלפון סלולרי אתם כבר יודעים שהמספר הזה הוא לא מה שקובע, אלא עוד נתונים. למשל, מפתח הצמצם שהמינימום שלו הוא 2.0. זה אחלה ומאפשר לצלם תמונות סטילז בתאורה לא מדהימה.
ועכשיו לגימיק - הילוך איטי. אפשר לצלם איתה במהירות של עד 960 פריימים לשנייה ברזולוציה של 720p. מתחילים לצלם וידאו רגיל, וברגע האמת לוחצים שוב על ההקלטה והוא מצלם לאט. קשה לתאר את זה במילים, אז אתם יכולים לצפות בסרטון המצורף למעלה שבו צילמתי מים זורמים, מאוורר כיס ואבני דומינו.
אלא שגם לחיישן של סוני יש גבולות ואפשר לצלם אולי שנייה וקצת בהילוך האיטי הקיצוני הזה. צריך גם המון אור. בתאורה ביתית באמצע היום, הסרטונים היו מרוחים. רק כאשר נעזרנו בהליום הבוער, שנמצא הרחק בחלל, כמקור אור לסרטים - היה אפשר לראות משהו שאפשר לשתף עם חברים.
מצד אחד, כרגע זה הרבה יותר גימיק מאשר משהו שימושי. מצד שני, זה יותר מאשר מצלמות סמארטפון אחרות, אם אתם בעניין של הילוך איטי.
עזוב אותנו מטכני. לקנות או לא לקנות?
הסוני XZ עולה 2,900 שקל בלבד. זה מחיר טוב לסמארטפון, מחיר טוב יחסית למפרט שלו, ואטרקטיבי מאוד יחסית למתחרים מהקטגוריה שלו. אז מי שצריך מכשיר חזק במיוחד ומוכן להתפשר על עיצוב מגושם - אין מה להתלבט בכלל.