האייפונים החדשים נחתו בישראל במוצאי שבת, והתחרות על כיסם של הרוכשים הפוטנציאליים בשיאה: עשרות חברות החלו למכור את המכשירים עוד לפני ההשקה הרשמית בארץ וחברות הסלולר פתחו הרשמות מוקדמות כדי למנוע ממעריצי אפל לרכוש את המכשירים בחנויות פרטיות. עכשיו, כשכולם כבר מוכרים את המכשירים, נרשמו ירידות מחירים וכל חברה יוצאת במבצע כלשהו כדי למשוך את הקונים אליה.
אחד המבצעים הבולטים בשטח הוא ה"טרייד אין" שמציעות ספקיות הסלולר ואיידיגיטל, המשווקת המורשית של מוצרי אפל בישראל: "הביאו אייפון ישן (ובמקרים מסוימים גם מכשירים אחרים כגון גלקסי של סמסונג) ושלמו פחות על האייפון החדש". אך האם המבצעים הללו משתלמים?
בדיקת NEXTER מראה שמי שרוכש את האייפונים החדשים במבצעי הטרייד-אין משלם עליהם למעשה יותר ממי שרוכש אותם בלי המבצע.
ראשית, נביא את שוויים של מכשירי אפל הקודמים בשוק החופשי בארץ, לשם השוואה: אייפון 5 בן השנה עולה בין 3,000 שקלים לדגם בעל אחסון פנימי בנפח 16 גיגה-בייט ל-4,800 שקלים לדגם בעל אחסון פנימי בנפח 64 גיגה-בייט. הדגם בן השנתיים, אייפון 4s, עולה בין 2,350 שקלים לדגם בעל אחסון בנפח 8 גיגה-בייט ל-3,400 לדגם בעל אחסון 64 גיגה-בייט. אייפון 4 בן השלוש מתומחר החל מ-1,480 שקלים עם אחסון 8 גיגה-בייט ל-2,370 עם אחסון 32 גיגה-בייט.
עתה נשווה את המחירים הללו מול הזיכויים שמציעות ספקיות הסלולר ואיידיגיטל. על אייפון 5 תקבלו אצל אורנג' ואיידיגיטל (שמוכרת נכון לרגע זה מכשירים מהמלאי של אורנג') 1,800 שקל ואצל סלקום זיכוי בסך 1,500 שקלים – פחות מחצי משוויו הממוצע. על אייפון 4s תקבלו אצל אורנג' ואיידיגיטל 1,200 שקל ואצל סלקום 500 שקל בלבד – גם כאן, הרבה פחות מחצי משוויו. על אייפון 4 תקבלו אצל אורנג' ואיידיגיטל 850 או 720 שקלים (תלוי בנפח האחסון שלו) ואצל סלקום 500 שקלים – הפעם מדובר על פחות משליש משוויו בממוצע.
הסיבה להחזרים הנמוכים לא ברורה, שכן ספקיות הסלולר בישראל אינן ממחזרות את המכשירים המוחזרים להן, אלא מוכרת אותן לקמעונאים במדינות עולם שלישי למכירה חוזרת, מה שמאפשר להן להפיק על אותם מכשירים רווח נוסף מעבר למחיר ששילמו עליהם הלקוחות בישראל.
*חברת פלאפון טרם חשפה את המבצעים שלה.