מעולם לא היה זמן טוב יותר לחקות. התעשייה הסינית הנוכחית, שמקבלת את הטכנולוגיות לייצר את המכשירים הכי מתקדמים ומנצלת זאת כדי ליצור חיקויים זולים שאפשר למכור בהמונים, מושכת חברות רבות שמנסות לקחת נתח מרווחי הענק. לאחרונה הצטרפה לקלחת גם פיליפס, ענקית מוצרי החשמל ההולנדית, ש"תרמה" את הלוגו שלה לסדרת סמארטפונים זולים, כדי לתת להם מעין אישור איכות ולהרוויח אחוזים ממכירותיהם. אחד מהם הוא S388, שהתחיל להימכר לאחרונה בארץ.
עיצוב
הסמארטפון של פיליפס מעוצב בפשטות אלגנטית, המזכירה את סדרת Wave של סמסונג (סמארטפונים זולים שהתבססו על מערכת הפעלה של החברה ולא הצליחו): גב פלסטיק חלק ותחתית בצורת פה מחייך. אותו גב פלסטיק שטוח במרכזו, בעוד בצדדים הוא מתקמר לדפנות בדומה למגרש החלקה על סקייטבורד. יחד עם הגודל שלו - מימדי המסך הם 4.5 אינצ' - מתקבל מכשיר נוח מאוד לאחיזה ושימוש ביד אחת.
הכפתורים הפיזיים שלו ממוקמים כמו אלו של מכשירי סמסונג: הדלקה/כיבוי/נעילה/פתיחה מי ועוצמת שמע משמאל. בדופן העליונה נמצאים שקעי האוזניות וההטענה והתחתית ריקה פרט למיקרופון ומגרעת להסרת הכיסוי האחורי, תחתיו נמצאים שני חריצי SIM, חריץ להרחבת זיכרון וסוללה נשלפת. מלפנים, מתחת למסך, נמצאים שלושה כפתורי מגע קבועים ומעליו האפרכסת. מאחור המצלמה, הבולטת מעט מהגוף ומצידיה המבזק והרמקול.
ממשק
הסמארטפון של פיליפס מריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסה 4.2 לוליפופ – גרסה ישנה למדי, בת יותר משנה. זאת, למרות שהממשק שלה כמעט לא עבר שינויים והיא כמעט טהורה, כך שניתן היה לשדרג אותה מזמן לו החברה רצתה בכך.
הדברים היחידים שראויים לציון בממשק הזה הם אפליקציית הטלפון הנוראית, שמציגה ממשק מבלבל ולא ברור, והאייקונים המכוערים שעיצבה פיליפס לאפליקציות המובנות. ממשק אפליקציות ההודעות והצילום דווקא נוח למדי.
חומרה וביצועים
המכשיר מגיע עם מפרט בסיסי מאוד, כדי לשמור על מחיר זול: מעבד מרובע-ליבות במהירות 1.3 גיגה-הרץ, זיכרון עבודה בנפח 1 גיגה-בייט ואחסון פנימי של 4 גיגה-בייט עם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס microSD. המפרט הזה מריץ את מערכת ההפעלה במהירות לא רעה. מצד אחד, אפליקציות נפתחות די לאט, אך מצד שני הן אינן מגמגמות או קורסות, אפילו אם משאירים מספר דו-ספרתי של אפליקציות פועלות ברקע.
צילום ומולטימדיה
המצלמה של המכשיר בסיסית עוד-יותר משאר הרכיבים שלו. היא מגיעה עם חיישן 5 מגה-פיקסל שמנפק תמונות רחוקות מאוד מלהשביע רצון. זו אחת המצלמות הכי פחות טובות שיצא לנו לנסות בשנתיים האחרונות. גם בווידאו היא רחוקה מלהרשים - היא מצלמת באיכות Full HD 1080p (מכשירים בסיסיים אחרים מסתפקים לעתים ב-720p), אך באיכות די מביכה.
המסך, לעומת זאת, דווקא סביר למכשיר לואו-קוסט: מסך IPS בגודל 4.5 אינצ' וברזולוציה של 540x960 פיקסלים. זו לא איכות משובחת, אך גם לא רעה, והוא גם בהיר למדי ובעל זווית צפייה לא רעה.
חיי סוללה
הסוללה של המכשיר הזה קטנה מאוד - 1,700 מיליאמפר/שעה בלבד. לכן, אין פלא שלמרות המפרט הבסיסי הוא לא מחזיק יותר מיום עבודה ממוצע למדי, בשימוש שיחות, הודעות וגלישה/אפליקציות. מצד שני, הוא מחזיק יותר מאייפון בעל סוללה בגודל דומה, שעולה פי כמה - נקודה (צנועה) לטובתו.
סיכום
הסמארטפון הראשון של פיליפס בישראל הוא מכשיר אנדרואיד לא רע, כל עוד לא איכפת לכם להשתמש בגרסה ישנה של אנדרואיד ואינכם זקוקים לצילום ושימושים כבדים כמו משחקים מתקדמים. לכל שימוש אחר הוא עושה עבודה לא רעה. השאלה היא האם המחיר שלו - בין 800 למעט יותר מ-900 שקל - מוצדק, במיוחד לאור העובדה שתוספת של כמה עשרות שקלים מאפשרת רכישת מכשירים טובים יותר, כמו Zenfone 5.