עם סיומה של שנת 2020, שוק הסמארטפונים צפוף מתמיד; ההיצע רחב והחברות חושפות מכשירים חדשים חדשות לבקרים. אז איך בוחרים? בשעה שרוב המכשירים שתקנו לא יהיו אסון מוחלט, אתם עדיין רוצים לרכוש את המכשיר המתאים ביותר עבורכם - ואנחנו מבינים אתכם. בכל זאת, הסמארטפון שלנו מלווה אותנו בכל שעות הערות שלנו, ובתקופת הקורונה הוא הפך לחשוב מתמיד.
אז איך מתחילים לבחור? לפני שמדברים על ערכות שבבים, קצב רענון או מספר העדשות במערך הצילום האחורי, כדאי לחשוב מה הצרכים שלכם. אתם זקוקים למצלמה טובה? תקשורת דור חמישי (5G) חשובה לכם? אתם משתמשים בסמארטפון שלכם לצרכי עבודה, וצריכים מעבד שיוכל להתמודד עם ריבוי משימות? או שהתכונה החשובה ביותר עבורכם היא דווקא הסוללה?
כדי לעזור לכם לבחור, בחרנו את ששת המכשירים הטובים ביותר שבדקנו (או הגיעו לידנו) במהלך שנת 2020.
אייפון 12: שדרוג ראוי במחיר סביר
אחרי האייפון 11, שהיה (ועודנו) אחד המכשירים המשתלמים ביותר שניתן לרכוש, אפל לא נדרשה לעשות הרבה ב-12; פשוט לשפר את הקיים ולשמור על רמת מחיר סבירה. למרות עיצוב "רטרו" שנוי במחלוקת, שמחזיר אותנו לימי האייפון 4, קיבלנו את מה שרצינו – ה-12 משודרג במסך OLED סופר רטינה, שנראה טוב בהרבה מהגרסאות הקודמות, וכולל גם את מעבד ה-A14 המתקדם של אפל.
במכשיר הזה תמצאו גם קישוריות דור חמישי, שהופכת אט אט זמינה בישראל, לצד מצלמה משופרת שמאפשרת צילום וידאו 4K ב-60 פריימים בשניים, צילום לילה משופר וזום אופטי המגדיל פי שניים (לא כולל זום דיגיטלי). אם תשלמו עוד קצת כסף, כבר תקבלו את היכולת לערוך קבצי RAW הישר באפליקציית המצלמה, ואם תרצו לחסוך קצת ואתם אוהבים מסכים קטנים, תוכלו ללכת על האיפון 12 מיני. כך או כך, האייפון 12 מתחיל בכ-3,500 שקל, ובינינו? אם אתם מחובבי אפל, כנראה שזה המכשיר שתבחרו.
>> סקירה: אייפון 12 ואייפון 12 פרו
>> סקירה: אייפון 12 פרו מקס
נוט 20 אולטרה: מצלמה איכותית ועט לחובבי הז'אנר
למרות הדיווחים על כך שסמסונג מתכוונת לזנוח את סדרת הנוט, הדגם האחרון והמתקדם ביותר בסדרה, שיצא אך באוגוסט האחרון, ממשיך להיות רלוונטי. מלבד מסך בגודל 6.9 אנץ' עם קצב רענון דינמי שמגע ל-120 הרץ, שגורם לכל תנועה להיראות חלקה יותר, הוא גם כולל את אחת המצלמות הטובות בשוק: חיישן ברזולוציה של 108 מגה פיקסל, זום אופטי המגדיל פי חמישה, ותוצאות מעולות גם מקרוב וגם מרחוק. תוסיפו לכך את התאימות לעט של סמסונג, S-Pen, שהשתפר משמעותית לעומת הדגמים הקודמים – וקיבלתם בחירה מצוינת. המכשיר כמובן לא חף מתקלות: לישראל הוא מגיע בגרסה עם מעבד חלש יחסית, והוא די כבד לאחיזה. המחיר: החל מ-4,000 שקלים.
המפלצת: וואן פלוס 8 פרו
וואן פלוס תמיד היו ידועים במכשירי דגל איכותיים ונחשבים במיוחד, והסנונית האחרונה שלהם לא הכזיבה, עם ערכת השבבים העוצמתית סנאפדרגון 865 של קוואלקום, 8 ג'יגה בייט של זיכרון RAM ונפח אחסון של 128 ג'יגה בייט. אלה משודכים לסוללה גדולה עם טעינה מהירה, מערך צילום משודרג עם חיישן בן 64 מגה פיקסל, עמידות IP68 למים ולאבק ועיצוב מרשים. המחיר: כ-3,200 שקלים בישראל.
שיאומי Mi 10T Pro: פשוט משתלם
היצרנית הסינית חוותה צמיחה אדירה בשנים האחרונות, בעיקר הודות לעובדה שהיא מציעה חומרה מתקדמת מאוד עבור מחיר סביר ביותר. הסנונית האחרונה בקו הזה היא המכשיר Mi 10T Pro, שכולל בתוכו את אחד המעבדים המתקדמים ביותר, קוואלקום סנאפדראגון 865. לצד זאת, תקבלו מסך עם קצב ריענון של 120 הרץ ותמיכה בדור חמישי. אם עיצוב קצת מגושם ומצלמה סבירה בהחלט הם לא דיל ברייקר עבורכם, מדובר בבחירה מצוינת. המחיר: 2,400 שקלים בלבד, בייבוא רשמי.
סמסונג במחיר סביר: הגלקסי S20 FE
הגלקסי S21 אמנם ממש מעבר לפינה (וצפוי להיחשף ב-14 בינואר), אבל סמסונג החליטה לגוון את ליין המכשירים שלה עם גרסה זולה יותר לגלקסי S20. מבחינה עיצובית, לא הרבה השתנה ביחס למכשיר האב, למעט גב פלסטיק במקום מתכת.
מתחת למכסה המנוע מתגלה תמונה קצת אחרת: סמסונג הפתעה אותנו עם מעבד סנאפדרגון 865 האיכותי ועם סוללה טובה יותר, אך קיצצה את העדשה האחורית הראשית לשמונה מגה פיקסל בלבד. ולמרות התמיכה המובטחת בדור החמישי, עדכון התוכנה שיאפשר לכם לגלוש במהרות עדיין לא הגיע. בקיצור, אם אתם חובבי גלקסי ולא יכולים לחכות לחדש, מדובר בעסקה משתלמת. מחיר: החל מ-2,300 שקלים.
realme 6: זול ופונקציונלי
אם הסתובבתם במזרח אסיה או באירופה בשנים האחרונות, ודאי ראיתם פרסומות של יצרנית הסמארטפונים Oppo; בישראל היא לא כל כך מוכרת, אבל בחו"ל היא נחשבת מובילה. מותג הבת של אופו, רילמי (Realme), הגיע השנה לארץ הקודש בהשקה שקטה – וכולנו הרווחנו טלפונים טובים מאוד במחירים סבירים.
המכשיר הזול ביותר של החברה הוא מספר 6, והוא מציע חבילה לא רעה בכלל: מעבד Helio G90T, 4 ג'יגה בייט של זיכרון עבודה (RAM) ונפח אחסון של 128 ג'יגה בייט, עם מסך בקצב ריענון מהיר יחסית של 90 הרץ. אם אתם לא רוצים להוציא הרבה כסף ומשתמשים במכשיר רק להודעות, שיחות וגלישה באינטרנט – הרילמי יעשה את העבודה. המחיר: 700 שקלים.