אחרי ההצלחה האדירה לה זכה הנקסוס 4, העולם חיכה בכיליון עיניים לנקסוס 5, גם בזכות מערכת ההפעלה האנדרואידית החדשה, קיט קט או אנדרואיד 4.4 שבה הוא מצויד. LG היא היצרנית הראשונה שזוכה להיות זו שמייצרת שני מכשירים ברצף לסדרה המשווקת תחת המותג של גוגל ואמורה לתת חוויית אנדרואיד נקיה.
עיצוב: לא רך מספיק
הנקסוס 5 השחור (בקרוב יהיה גם בלבן), נעים מאוד לאחיזה, אבל היינו שמחים אולי לתחושה יותר רכה. המסך, בדומה לתאום הסיאמי שלו, מכשיר הדגל של LG, ה-G2, מתפרש עד גבולות המסגרת – אבל הוא יותר – 4.95 אינצ'ים גודלו לעומת 5.2 אינצ'ים ב-G2.
חזית הנקסוס חלקה, כאשר בראש ישנה אפרכסת קטנה ועגולה, ומצלמה קטנה בחזית. בגב, יש מעטפת מתכתית עגולה ונאה, שבמרכזה המצלמה הראשית ומתחתיה מבזק ה-LED. בתחתית נמצאים זוג רמקולים וחיבור המיקרו USB. בדופן ימין כפתור ההפעלה, כפתור הווליום בצד שמאל, ובראש שקע האוזניות.
תצוגה: מסך חד אך הצבעים חיוורים
הרזולוציה של המסך היא HD מלא, כלומר 1920 על 1080 פיקסלים, עם צפיפות של 445 פיקסלים לאינץ', צפיפות מהגבוהות שיש בשוק, אבל למשל, ל-One של HTC יש יותר.
ולענייננו – איך נראה המסך ? בגדול, בהחלט האיכות שהיינו מצפים מגוגל ו-LG. המסך חד מאוד, בעל פירוט מצויין, אבל הוא נופל בסעיף הצבעים. הצבעים של המסך מעט חיוורים. הם חסרים קצת עומק וגוון, ובהחלט מסכים של חברות אחרות, כמו שוב, ה-One או הגלקסי S4 או אפילו ה-G2 של LG עצמה, מציגים גוונים יפים יותר. מעט מאכזב, אנחנו חייבים להודות.
ביצועים: מהיר כברק
מה שממש לא מאכזב, זה הביצועים של המכשיר. הנקסוס 5 משתמש במעבד סנאפדרגון 800 של קוואלקום, זהה לזה של ה-G2 ואולי המעבד הכי חזק כיום בשוק, עם ארבע ליבות ומהירות שעון שמשתווה למחשב – 2.3 גיגההרץ, ששודך כאן עם שני גיגהבייט של זיכרון.
אלא שההטמעה שלו בנקסוס, טובה אף יותר מזו של מכשיר הדגל של LG. מבחינת תוצאות מבחנים, הנקסוס 5 משאיר את ה-G2 באבק. את שתי הרמות הראשונות של מבחני 3DMark הוא עבר בקלילות עם תוצאת Maxxed Out, כלומר – "אני חזק מדי בשבילכם", ואילו במבחן ה-Unlimited, שמיועד בכלל להשוואת מעבדים הוא עבר בציון מזהיר של 17,726 נקודות. מרשים ביותר.
חדות הביצועים הזו ניכרה גם במבחנים סינתטיים אחרים, אבל גם בתפעול היומיומי ובמשחקים כבדים (במבחנים הסינתטיים קצבי הפריימים של הנקסוס היו מעולים – בין 45 ל-60 פריימים לשניה). לסיכום, הנקסוס 5 מהיר כברק, נטול שיהוי כלשהו ומכונת מלחמה ראויה ללוחם העירוני, בכל הנוגע לביצועים.
קול ומולטימדיה: צרצרים
במחלקת המדיה, שוב נחלנו אכזבה קלה. הרמקולים, בניגוד לחוויה המענגת שקיבלנו ב-G2 או ב-HTC One, קצת מצרצרים בווליום גבוה והצליל שלהם אנמי למדי. המצלמה, שהיא מצלמת שמונה מגהפיקסל "בלבד", שודכה כאן למנגנון ייצוב התמונה של ה-G2, אבל השידוך כנראה לא כל כך עלה יפה. ייצוב התמונה אמנם פועל, אבל יש גם השתהויות קטנות במיקוד.
מבחינת איכות של התמונות המופקות, הן בהחלט לא רעות, ובעלות פירוט וגוונים סבירים, אבל לא נפלנו. ביצועי הלילה היו יותר טובים מהממוצע, אבל כבר ראינו מכשירי דגל אחרים שמוציאים תוצאות יותר טובות ומפורטות, גם בצילומי לילה.
ולבסוף, חוויית המדיה הכוללת, היא קצת מאכזבת. הנקסוס 5, בגלל המסך דהוי הצבעים והרמקולים המעט לא נעימים בצליל, לא יהיה הבחירה הראשונה שלנו למי שרוצה לצפות בסרטים בדרכים. הוא יעשה זאת היטב מבחינת עיבוד, אבל החוויה לא תהיה מקסימלית כמו בטלפונים דומים.
אפליקציות ותוכנה: חטיף השוקולד
על תוכנה אין מה להכביר יותר מדי מעבר למה שכבר התייחסנו בפירוט בהצצה הראשונית. יש כאן גירסת קיט קט, אנדרואיד 4.4, שמכילה המון שינויים קטנים כגדולים – החל מעיצוב האייקונים, דרך שיפורים בשירות Google Now שעדיין, לפי מיטב ניסיוננו, מנוצל במלואו רק באנגלית – אבל כבר מציג כרטיסיות מידע יזומות בעברית. גם החיפוש הקולי שניתן להפעלה בהוראה Ok google!, חמוד מאוד ומגיב מצוין.
החייגן החדש, בשימוש ממושך, לדעתי איננו נוח. הוא מציג מן ערבוביה של המספר האחרון שהתקשר (ורק הוא), לצד מועדפים. אם תרצו לעבור ליומן השיחות, זו פעולה יזומה, בהקשה על סמלון השעון שמציגת היסטוריית שיחות. גם הגימיק של שיחה מזוהה של עסקים, הוא חביב אבל לא מפיל. אגב, מאז ההצצה התבשרנו שגוגל תעשה את אותו הדבר לאנשים פרטיים, אז כדאי שתדאגו שיש לכם תמונת פרופיל מחמיאה בגוגל פלוס.
עוד שינויים שנכנסו דווקא באפליקציות שנוגעות לענייני עבודה, מלבד מירוק כללי של הממשק: יישומי ושירותי גוגל נוספים כעת מוטמעים לתוך המערכת עצמה, כמו Cloud Print. גם תוכנת QuickOffice עכשיו זמינה אף היא למשתמשים, ודפדפן הכרום מציג דפי רשת בצורה יעילה ומתומצתת מתמיד. כאמור, הנקסוס 5 – בא לעבוד.
חיי סוללה: ארוכים למדי
גישת הבא לעבוד באה לידי ביטוי גם בחיי הסוללה. הנקסוס 5 יודע להתאים את עצמו לתנאי עבודה משתנים. גם אם השארתם את ה-Wi-Fi פתוח כל היום, אבל לא באמת גלשתם ולא צרכתם מידע, הנקסוס 5 יודע לזהות זאת, וישלח את רכיב הרשת האלחוטית לשינה עמוקה עד שיידרש. המשמעות – חיי סוללה ארוכים למדי. גם בשימוש אינטנסיבי, הבן החמישי לגוגל שרד יפה עד שעות הערב. ועוד בונוס קטן – הנקסוס לא מתחמם יותר מדי.
סיכום ומסקנות: מכשיר לעבודה ולא לצריכת בידור
הנקסוס 5 הוא מכשיר מידע מהיר. בשל אופי המערכת והתכונות שלו, הוא מאוד סלולרי עבודה שכזה, עם ביצועים חזקים מאוד, תגובות מהירות כברק, יכולות חיפוש קולי מתקדמות, תוכנת אופיס מובנית, שיפורים ותוספות לניווט ומפות ועוד ועוד – הנקסוס 5 הוא כלי עבודה מצוין בדרכים. אבל אם אתם בעיקר מחפשים חוויית מדיה טובה, עם סאונד איכותי ומסך שובה עין – נסו את ה-G2 או ה-HTC One.
מחירו של נקסוס 5 בישראל: כ-2,800 שקלים (קליק לפרטים נוספים).
ציון סופי: 9.