תקראו לזה שיגעון או אפילו סטייה, אבל יש משהו שגורם לרבים לריגוש בעת בצפייה במכשירים ניידים מתרסקים רק כדי לבדוק את עמידותם (או שלא). יש מי שהרעיון הזה כל כך הדליק אותם, שהם החליטו לרכוש את צמד האייפונים החדשים רק כדי להטיח אותם ברצפה, ואז - כמובן - להעלות לרשת.
6 או 6 פלוס: מי חזק יותר?
במסגרת מבחן הנפילה נבדקה עמידות המכשיר באמצעות שלוש זוויות נפילה: על גבו, דפנותיו ופני המכשיר. כאשר הופל על גבו מגובה של כמטר - לא נרשמו נזקים משמעותיים במיוחד, למעט שריטות וחריטות קלות בציפוי האלומיניום. אותו הדבר קרה גם כאשר הופל המכשיר על דפנו. לעומת זאת, כאשר המכשיר נפל על צדו הקדמי - מסך התצוגה התנפץ כמעט לחלוטין, ואף התנתק מגופו. עם זאת, המכשיר עדיין המשיך לעבוד.
לעומתו, הפאבלט הראשון של החברה, מכשיר האייפון 6 פלוס, רשם מספר לא מבוטל של פגיעות משמעותיות ונראה כי הוא רגיש הרבה יותר מאחיו הקטן, ייתכן בשל העובדה כי הוא מידותיו הפיזיות גדולות יותר והוא גם כבד יותר. כאשר זה הופל על צידו אומנם לא נרשם נזק משמעותי למעט שריטות וחריטות קלות כמו אחיו הקטן, אך דווקא כאשר הופל על דפנו מסך התצוגה נסדק בצורה משמעותית. באופן לא מפתיע, נזק משמעותי נוסף נרשם גם כאן כאשר המכשיר הופל על פניו. אז התפוצץ מסך התצוגה כמעט לחלוטין ואף נשבר חלק ניכר מגופו של המכשיר אך למרות הוא עדיין עבד.
ניתן לייחס את הנזק המשמעותי הכבד ביותר שנגרם למכשיר האייפון 6 פלוס, שקרוב לוודאי שיימכר יותר מאחיו הצעיר, בשל העובדה שהוא עבה יותר, כאמור. עוביו של מכשיר האייפון 6 נאמד בכ-6.9 מילימטר, ואילו עוביו של מכשיר האייפון 6 פלוס נאמד בכ-7.1 מילימיטר בלבד.
חשוב לציין כי בסרטון הראשון אומנם צמד המכשירים ניזוקו בצורה קשה, אך בסרטון השני שהועלה לרשת על ידי אתר Android Authority שביצע אף הוא את מבחני הנפילה, צמד המכשירים לא נפגע באופן דומה בזווית ממנו הופל. אין כל דרך לתאר את הפער המשמעותי בין שני המכשירים. ייתכן ובסרטון הראשון עוצמת הזריקה והנפילה הייתה חזקה יותר ובשל כך נפגע בצורה קשה יותר.
כך או כך, אלו שירצו להניח את ידם על צמד המכשירים החדשים (אחד מהם), קרוב לוודאי שיצטיידו במגן מסך מזכוכית או סיליקון ובכיסוי איכותי – כך שמבחני הריסוק בטלים לאור הנסיבות.
מבט מבפנים
כלל ידוע הוא כשמושק מכשיר מדגם כלשהו, אתר iFixit נוהג לפרק לגורמים על מנת לבדוק בדיוק מה קיים תחת מכסה המנוע. כך נעשה גם הפעם כאשר האתר הניח את צמד המכשירים החדשים על שולחן הניתוחים בכדי לספק לנו מבט מבפנים. למעט הפרטים היבשים שידועים והם זיכרון העבודה בנפח של 1 ג'יגה בייט, שבב A8 בארכיטקטורת ה-64 ביט ומצלמת iSlight אחורית ברזולוציית 8 מגה-פיקסל קדמית ומצלמת סלפי קדמית ברזולוציה של 1.2 מגה-פיקסל, צמד המכשירים החדשים קלים מאוד, עפ"י האתר, לפירוק והרכבה.
כצפוי, קישורית ה-WiFi היא המקובלת כיום בשוק בתקן של 802.11a/b/g/n/ac ואילו קישורית הבלוטות' היא 4.0. כפי שהוכרז בכנס, שתי הסוללות בשני המכשירים הן סוללות ליתיום, כאשר האחת בקיבולת של 1810mAh ואילו זו של הפלוס מגיעה בקיבולת של 2915mAh.
אופן החלפת המסך בוודאי יעשה חיים קלים לטכנאים, כשאופן החלפתו זהה לזה של מכשיר האייפון 5 וה-5S. אולי השוני העיקרי בין צמד המכשירים החדשים לבין קודמם הוא שקע האוזניות שמחובר יחדיו עם שקע הטעינה – כך שהפעם יהיה צורך להחליפם במקביל. מלבד זאת, המכשירים כוללים מודם LTE מתוצרת חברת קוואלקום במספר דגם MDM9625M, כאשר חיישן ה-NFC החדש מוטבע מאחורי לוח האם.
בתוך כך, אופן פירוק והרכבת שני המכשירים זכו לציון של 7 מתוך 10 – וזאת לאור הקלות בה ניתן לפרק ולהרכיב אותם – כך שעם מעט ידע והחלקים הדרושים – ניתן יהיה גם לפרק את האופן ללא עזרתה של מעבדה (אך לא היינו ממליצים לנסות זאת בבית). לתמונות נוספות.
הכתבה פורסמה במקור ב-TGspot