אמנם, קשה להאמין, אבל אפילו אם החלטתם לא לרכוש אף חבילת גלישה בחו"ל, למרות היכולת לחסוך בגלישה ובמחיר, עדיין יש דברים שהסמארטפון יכול לעשות בשבילכם גם רחוק מהבית ומהחיבור התמידי לאינטרנט.
ניווט: לא תאמינו מי ניצחה את גוגל
כידוע, טכנולוגיית המיקום GPS אינה תלויה ברשת, אך לרוב אנחנו משתמשים בה דרך אפליקציות שמשתמשות במיקום ומציגות אותו על מפות שמגיעות בזמן אמת מהרשת. אך רוב אפליקציות המפות כיום מאפשרות לכם להשתמש בהן כמו במכשירי ה-GPS הישנים לרכבים, שהיו מנותקים מהאינטרנט והכילו את כל המפות הדרושות על הזיכרון.
אם אתם משתמשים באפליקציית המפות של גוגל (באנדרואיד היא מגיעה עם המכשיר, לאייפון ניתן להוריד אותה מכאן), תוכלו להוריד מפות של איזור החופשה שלכם למכשיר - אך רק ב"נגלות" של 50 קמ"ר. להורדת מפה של איזור החופשה, חפשו אותו דרך שורת החיפוש באפליקציה, כשהוא מוצג על המסך לחצו על כפתור התפריט (שלושה קווים בקצה שדה החיפוש), בחרו ב"המקומות שלך", גללו מטה ל"מפות לא מקוונות" ולחצו "שמור". אם האיזור המוצג על המסך קטן או גדול מדי תודיע האפליקציה בראש המסך כי יש לבצע זום. בנוסף, לא תוכלו להשתמש בניווט קולי בלי חיבור לרשת גם במפות שכבר הורדתם.
אם לא בא לכם לשבור את הראש בהורדת מפות במשבצות כאילו אתם בונים לוח דמקה, אנחנו ממליצים להשתמש באפליקציית המפות של נוקיה. החברה, ששינתה את שמה ל-Here, מציעה אפליקציית מפות מצוינת עם יכולת הורדה של מפות מרשימה עולמית המחולקת לפי יבשות, מדינות וערים. הורידו את האפליקציה לאנדרואיד, אייפון או Windows Phone, לחצו על כפתור התפריט (שלושה קווים בצד שמאל של שורת החיפוש באייפון ואנדרואיד, שלוש נקודות בתחתית המסך ב-WP), בחרו ב-Download Maps ואז ב-download new. בחרו את המדינה או העיר המבוקשת. לאחר ההורדה תוכלו להשתמש במפות גם להתמצאות וגם לניווט קולי בנהיגה - אך רק באנגלית.
שירות חילופי לאלה של החברות הגדולות בתחום הוא Maps.me, המבוסס על פרויקט המפות הפתוח OpenStreetMap, המבוסס על מידע ועדכונים מהגולשים. האפליקציה זמינה למכשירי אנדרואיד ואייפון ומאפשרת להוריד את מפות העולם כולו למכשיר - אם יש לכם מספיק אחסון פנוי, כמובן.
ראוי לציין שבעוד אפליקציות הניווט מסוגלות להציג מסלולים להליכה ונהיגה במצב לא מקוון, אף אחת מהן לא מאפשרת לגשת למידע על תחבורה ציבורית ללא חיבור לאינטרנט. לכן, תצטרכו לחפש אפליקציית תחבורה ציבורית ייעודית לעיר או המדינה בה אתם עומדים לטייל - במדינות רבות יש אפליקציה כזו כמעט לכל אזור.
מדריכי טיולים: אומרים "לא" למחלקי הפלאיירים התיירותיים
לא כדאי להגיע לעיר זרה בלי מדריך טיולים. אחרת קשה להפסיק להסתובב באזור המלון, מרכז העיר או ההר המושלג הקרוב ולפני ששמים לב - החופשה נגמרה וראינו רק פרות, שלג וסניף של מקדונלדס.
חברת יישומי התיירות Trip Advisor מציעה אפליקציות מדריכים לערים שונות ברחבי העולם. רק צריך להוריד את האפליקציה לפני הטיסה, להיכנס אליה ולבצע הורדה של התוכן. שימו לב שהאפליקציה לאייפון היא אחידה ומציעה הורדה של מדריכים לכל עיר שתחפצו, בעוד באנדרואיד כל עיר היא אפליקציה נפרדת.
גם באפליקציות המפות של נוקיה ו-Maps.me, שהוזכרו לעיל, ניתן להוריד מדריכים לאזורי החופשה לפני הטיסה.
חיבור מזדמן: כשבכל זאת רוצים הזרקת אינטרנט
למרות שאפשר להסתדר לא רע בזמן החופשה בלי אינטרנט בכיס, אף פעם לא מזיק להתחבר מדי פעם, כשאתם נקלעים לסביבתה של רשת WiFi חינמית. הבעיה היא שקשה לדעת מראש איפה תמצאו אחת כזאת. לכן, האפליקציה האחרונה שאנחנו ממליצים עליה היא אפליקציה שמאפשרת לכם למצוא "נקודות חמות" בכל מקום בעולם.
לאפליקציה קוראים WiFi Finder והיא זמינה לאנדרואיד ולאייפון. התקינו אותה לפני הטיסה, כמו כל שאר האפליקציות שאתם רוצים שיעבדו בלי אינטרנט. לאחר ההפעלה הראשונית אמורה האפליקציה להציע לכם להוריד את המאגר שלה. אם היא לא הציעה לכם הפעילו את ההורדה בעצמכם באמצעות לחיצה על כפתור התפריט (שלוש נקודות באחת מפינות המסך, תלוי בסוג המכשיר) ובחרו ב-Install Database. לאחר מכן תוכלו לחפש נקודות חיבור בכל מקום בעולם ובכל זמן שתרצו. ניתן לבקש חיפוש מבוסס מיקום או להזין בעצמכם את הכתובת המבוקשת. את התוצאות אפשר לסנן כדי להוציא מכלל חשבון מקומות בהם השימוש בווייפיי עולה כסף.