אומרים ש"עשה זאת בעצמך" היא המהפיכה התעשייתית הבאה - במקום ללכת לחנות ולקנות מוצרים גמורים, בעוד עשור נזמין חלקים ונרכיב מהם לבד, או בעזרת מדפסות תלת-ממד, מוצרים שמתאימים באופן מושלם לצרכים ולרצונות שלנו.
מהנדס התוכנה והצלם האירי דייויד האנט הציג בסוף השבוע סמארטפון שבנה בעצמו. המכשיר מבוסס על ערכת המחשוב רספברי פיי (Raspberry Pi), המיועדת ללימוד כישורים טכניים בתחומי החומרה והתוכנה. האנט חיבר אליה מסך מגע בגודל 2.8 אינצ', המיוצר על ידי החברה העומדת מאחורי הערכה, לוח תקשורת סלולרי, ממיר מתח חשמלי, סוללה וכמה חוטים לחיבור. בסך הכל, עלו כל הרכיבים 158 דולר, אם כי האנט מציין שיכול היה לחסוך עוד כמה דולרים אם היה מזמין את הסוללה מסין, ולא מאדם פרטי בבריטניה.
עוד סיפורים, סרטונים ותמונות בפייסבוק של NEXTER
התוצאה היא מכשיר מסורבל למדי, שאינו מסוגל לעשות דבר מלבד שיחות טלפון ומסרונים (SMS) ומתחמם מאוד לאחר כמה דקות, אך האנט מדגיש כי המטרה היתה רק להוכיח כי ניתן לבנות סמארטפון מרכיבים זולים שכל אחד יכול להזמין ולחבר. את התוכנה למכשיר, הכוללת חייגן וממשק הודעות בלבד ואינו תומך באפליקציות, מציע האנט להפוך לקוד פתוח.
עוד ב-NEXTER:
- המנכ"ל והמולטי מיליונר הצעיר היכה את חברתו 117 פעמים
- "תתעוררי תינוקת!": פרץ למוניטור של בת שנה וצרח עליה
- כתבה בפייסבוק: "אני שמחה" ומתה בתאונה קטלנית
נציין כי בעיקרון, ניתן להריץ גם אנדרואיד על ערכת המחשוב שמחירה 40 דולר, כך שייתכן כי בעתיד הקרוב נראה גם סמארטפונים של ממש המבוססים על רספברי פיי. כבר בתחילת השנה הבאה צפויה גוגל להוציא לשוק את "פרויקט Ara" - סמארטפון אמתי שאת חלקיו השונים יכולים המשתמשים לרכוש בעצמם וכך להחליט מה יכלול מכשירם. המכשיר של גוגל מבוסס גם הוא על רכיבי "עשה זאת בעצמך" בקוד פתוח, אך הצרכנים יוכלו לרכוש אותם ולחבר אותם באופן דומה למשחק לגו, ללא שום ידע מוקדם.