אחד הדברים הכי מתסכלים ומעצבנים בסמארטפונים שלנו הוא שחלק גדול מאוד מהאפליקציות הכי מדוברות בעולם כלל לא עובד בישראל. רוצים לרשום ביקורת מסעדה ב-yelp? רוצים לצפות בסרטונים של נטפליקס דרך הסלולרי שלכם? רוצים לשאול את סירי איפה יש פיצריה קרובה אליכם ברגע זה? כנראה שתאלצו להגר לארה"ב. אז לכבוד ראש השנה, החלטנו למצוא לכם את האפליקציות שהן לא רק מצוינות אלא גם עובדות בישראל, חלקן אפילו רק בישראל.
GoNow .1
יש הרבה מאוד אפליקציות ישראליות למציאת אוכל. על פי ההיצע של האפליקציות, נראה שהישראלי המצוי בעל הסמארטפון הוא רעב במיוחד. אפליקציית GoNow (החינמית), חביבה עלינו במיוחד גם כי היא עובדת על פי מיקום המשתמש לאותו הרגע, ושולחת אותו למסעדות שבסביבתו. אבל גם בגלל שהיא מציעה לבעלי עסקים לפרסם באפליקציה הנחות על תפריט המסעדה בשביל למשוך לקוחות. כך שהמשתמש יוכל גם לגלות מסעדה חדשה בסביבתו וגם לקבל הנחה על האוכל. זו עיסקה משתלמת.
2. Get Taxi
נדיר להתקל באפליקציות עם רעיון כל כך פשוט שעובדות כל כך טוב. Get Taxi (החינמי), הוא שירות שתוכלו לקבל בלונדון, במוסקבה ובישראל- בכל אזור גוש דן וירושלים . כאן, בארץ מולדתה של האפליקציה, מדובר בסיפור הצלחה מסחרר. אתם לוחצים על כפתור שממקם אתכם והמונית יודעת להגיע אליכם. אתם אפילו יכולים לראות את נהג המונית שמגיע והיכן הוא נמצא. אפילו אפשר לשלם בכרטיס האשראי דרך האפליקציה, ויש אפילו בונוס קטן- תוכלו לדרג את נהג המונית, כך שתתקלו פחות ופחות בנהגים לא מקצועיים ולא מנומסים. האפליקציה זמינה למשתמשי אייפון, אנדרואיד ובלקברי.
3. Full Tank
פיתוח קטן וחכם של שני סטודנטים הוביל לאחת האפליקציות הכי פופולריות בחודשים האחרונים, בעיקר בזכות עליית מחירי הדלק שפוגעת בכל בעלי כלי הרכב בישראל. הכירו את Full Tank, האפליקציה הפשוטה הזאת תמצא את המיקום שלכם ותראה לכם את כל תחנות הדלק בסביבה שלכם. אבל הכי חשוב - היא תראה לכם איפה נמצאת תחנת הדלק הכי זולה. כך תוכלו לחסוך כמה גרושים על התדלוק, ותעשו את זה בראש שקט.
4. Waze
מצחיק להמליץ על Waze. כי רוב הסיכויים שאתם מכירים אותה הרבה יותר טוב משאתם מכירים את תוכנת המפות הרגילה של האייפון. ובכל זאת, הנה הזדמנות טובה לשבח את תוכנת ה GPS המהפכנית שהפכה את הנסיעה שלנו על הכביש להרבה יותר חברתית. גם שירות מפות ונסיעה, וגם דיווח בזמן אמת על פקקים, מצלמות מהירות ורמזורים, על משטרה בצידי הכביש ועל סכנות אחרות בצידי הדרך. וכמובן - וויז מתפקדת גם בתור רשת שיחה של הנהגים על הכביש, כך שגם אם נתקעתם בפקק אתם אף פעם לא לבד. גם בעלי אנדרואיד יכולים ליהנות.
5. MyCheck
אחרי כל הסיפור על הסרטון של וניה היימן בכיכובה של בר רפאלי, שכחנו בכלל שיש אפליקציה. מישהו יודע שהסרטון שמילא כותרות כמו "בר רפאלי בוכה" מדבר על אפליקציה שתעזור לכם לשלם בעזרת הסלולרי שלכם?
אז הנה עכשיו יש הזדמנות: MyCheck היא אפליקציה עם פוטנציאל רב. היא מתפקדת כארנק סלולרי, מה שאומר שאתם פותחים חשבון ומזינים פרטים ואתם יכולים לשלם בעזרת האפליקציה במקומות נבחרים. ההיצע עדיין לא גדול, אבל ל mycheck יש טריק נחמד בשרוול שיכול לשנות את המצב - האפליקציה מאפשרת שיתופי פעולה עם חברות ולא רק עם מקומות ספציפיים. לדוגמה - היא תוכל לתת מבצעים כלפי מותג ספציפי, לא משנה איפה אתם קונים אותו. חבל שעל זה הם לא דיברו בפרסומת ה"וויראלית" שלהם.
6. Pango
חברת פנגו החלה כשירות חניה בטלפון, אבל אז השיקה אפליקציה קטנה ומהפכנית ששינתה את הרגלי החניה של הרבה מאוד אנשים בישראל. כשמשתמשים באפליקציה המצויינת של פנגו, ולוחצים על כפתור בשביל להתחיל לשלם על חניה בכחול לבן, קצת לא יאומן שלפני עשור אנשים היו עדיין מגרדים כרטיסי חניה ומבזבזים שעה מהחניה שלהם.
אבל בפנגו לא הסתפקו בשירות החניה והתרחבו לאחרונה גם לחניונים, כשהאפליקציה מכוונת אתכם לחניון הקרוב שניתן לשלם בו בעזרת פנגו וחוסכת ממכם את תהליך תשלום החניה המייגע. גם לשטוף את המכונית אפשר בעזרת האפליקציה, ואפילו לשלם על הדלק בתחנות סונול. מה שהופך את פנגו לאפליקציית חובה לכל נהג בישראל.
7. נרשם (Nirsham)
אם יאיר לפיד היה מעיר אותנו מתוך שינה ושואל מה האפליקציה הכי ישראלית בעינינו, היינו עונים שזו האפליקציה: הכירו את נירשם (כרגע רק באנדרואיד) המאפשרת למשתמש לדווח על עבירות תנועה ומפגעי בטיחות. אתם מתעדים את המפגע בסמארטפון שלכם ושולחים לאפליקציה.
על מנת שכולנו נוכל "ליהנות" ממפגעי הבטיחות הקשים שאנשים מעלים, תוכלו באפליקציה או באתר לצפות בכל מה שעלה עד היום ווהמשתמשים בוחרים האם לדעתם כדאי לדווח על העבירות או לא. במידה וכן, העבירה תועבר לטיפול משטרתי. גם לדווח על נהגים איומים ולא מתחשבים, וגם לצפות ולהצביע על עבירות. מה יכול להיות יותר ישראלי מזה?
8. Tranzmate (טרנזמייט)
עדיין לא פתרנו את בעיות התחבורה בארץ, אבל עד אז לפחות יש אפליקציה שאומרת לנו מתי האוטובוס אמור להגיע. לטרנזמייט יש אמנם עוד דרך ארוכה לעבור - ממשק המשתמש שלה לא הכי נוח והשימוש בה קצת מרושל.
ועדיין, האפליקציה שאומרת לנו איך להגיע בתחבורה הציבורית ממקום למקום ונותנת לנו זמני הגעה, זה צעד קטן בדרך למהפכה. בהמשך היינו שמחים אם היא היתה יכולה גם להתעדכן בזמן אמת מתי האוטובוס או הרכבת באמת מגיעים (זה עוד יקרה) ואולי לשלוח לנו התראה לסלולרי. מכירים אפליקציות נוספות? ספרו לנו בתגובות.