חברת LG הציגה בניו יורק את G7 ThinQ - סמארטפון הדגל הבא שלה. המכשיר, שהוצג השנה באיחור של מספר חודשים ולא במסגרת תערוכת MWC, אמור להיות התשובה של LG למכשירי ל-S9 של סמסונג ול-P20 של וואווי. מה LG מנסה לתת שבאחרים אין?
מסגרת מסך דקה במיוחד ומסך בהיר
ה-LG G7 מגיע עם תצוגת FullVision - מסך נטול שוליים המקביל ל'מסך האינסוף' של סמסונג - בגודל 6.1 אינץ' ברזולוציית 3120X1440 עם רמת בהירות מקסימלית של 1,000 nit. המכשיר מציע יחס גוף מסך של 19.5:9, מה שהופך אותו לאחד מהמכשירים הצרים ביותר כיום, עם מסגרת תחתונה - הדקה יותר ב-50% בהשוואה לדגם הקודם; על פי LG המכשיר החדש קל יותר לשימוש ולאחיזה גם ביד אחת.
המסך מגיע עם תצוגת Super Bright, שמשמעותה היא שגוונים שונים של צבעים יוצגו בו באופן עשיר וטבעי יותר, גם תחת תאורה חזקה ובהירה. כמו כן, על מנת לסייע לכם לשמור על חיי הסוללה של המכשיר (שכן היא די צנועה ומסתכמת ב-3,000mAh), הוא כולל מצב אוטומטי שיבצע ניתוח של התוכן המוצג על גביו. LG טוענת שזה ייעל את הגדרות התצוגה כדי להעניק את חווית הצפייה הטובה ביותר, תוך כדי שמירה על חיי הסוללה.
מבחינה חיצונית מדובר במכשיר נאה בעל שוליים מתכתיים, אם כי חלקו האחורי, העשוי זכוכית Gorilla Glass 5 הוא מלכודת לטביעות אצבע - ולכן אנחנו ממליצים למי שרוכש אותו להצטייד בכיסוי תואם בהקדם האפשרי. כמו ה-V30, גם ה-G7 עומד בתקן IP68 - כלומר עמידות במים ואבק.
כן, יש מגרעת
כמו יצרניות אנדרואיד רבות, גם LG מאמצת את טרנד ה"מגרעת" (Notch), אותו חריץ בחלקו העליון של המסך שבתוכו מוטמעים חיישן הצילום, חיישן הקרבה והרמקול של המכשיר. המגרעת הזו שהוצגה לראשונה על ידי Essential, הגיעה אל ההמונים עם האייפון X של אפל ועתה נראה שהיא כבשה את כל יצרניות האנדרואיד האחרות, כולל LG.
עם זאת, כמו ה-P20 של וואווי, גם כאן תוכלו להעלים את המגרעת באמצעות תפריט ההגדרות; אם תבחרו להישאר איתה, תוכלו לנצל את הנדל"ן לצורך צפייה בהתראות והודעות נכנסות.
מתחת למכסה המנוע מצויד המכשיר במעבד מסוג Snapdragon 845 והוא מגיע בתצורה של 4GB RAM עם נפח אחסון של 64GB או 128GB (אין וריאציה של יותר מ-4GB וכרגע לא ידוע איזה מהגרסאות תגיע לישראל). אם נפח האחסון לא מספיק לכם, תוכלו להרחיב אותו באמצעות כרטיס זיכרון חיצוני של עד 2 טרה בייט.
מערך הצילום
יש ב- G7 מצלמה אחורית כפולה של 16 מגה פיקסל (X2) - אחת סטנדרטית והשנייה בזווית רחבה, ומצלמה קדמית של 8 מגה פיקסל. ה-ThinQ בשם המוצר מתייחס לשילוב בינה מלאכותית במכשיר לידי ביטוי במצלמה; טכנולוגיית AI CAM מציעה 19 מצבי צילום ללכידת תמונות, כאשר כל הכיוונונים יעשו באופן אוטומטי על ידי המצלמה. שדרוג נוסף ומתבקש במצלמה הוא בתנאי החושך, ללא גרעון (הנקודות הצבעוניות), כך מבטיחים ב-LG. זה מתרחש באמצעות שילוב של חיישני תמונה ועיבוד תוכנה, כאשר אלגוריתם הבינה המלאכותית מבצע התאמה אוטומטית של הגדרות המצלמה בעת צילום באור נמוך.
פיצ׳ר חדש בסדרת ה-G הוא מצב הפורטייט, המוכר גם מהמתחרים, ומאפשר לכם לצלם תמונות ברמה עם רקע מטושטש. ניתן ליצור את האפקט הזה באמצעות העדשה הסטנדרטית או בעדשה רחבה.
LG עושה אייפון, ושידרגה את המכשיר במצב "Live Photo״, אשר קולט תמונה שנייה לפני ושניי אחרי שהצמצם נלחץ, על מנת לצלם קטעים חיים קצת פחות מכוונים או הבעות פנים משעשעות. גימיק נוסף הוא תכונה בשם Stickers המשתמשת בזיהוי פנים כדי שתוכלו להוסיף לסלפי שלכם אביזרים כדוגמת משקפי שמש או סרטים לשיער - כאמור, גימיק - וגם ממש לא פעם ראשונה.
הכפתור האייקוני של החברה שממוקם בגב המכשיר עדיין איתנו ומשמש כמנגנון טביעת האצבע, אבל הפעם הוא לא לחיץ - כפתור ההדלקה והכיבוי נמצא בצד. לחובבי יציאת האוזניות הסטנדרטית – למרבה השמחה, היא עדיין איתנו.
לאלו שלא מכירים, Google Lens המוצע כחלק מ-Google Assistant ו-Google Photos, פותח ככלי לזיהוי עצמים שעושה שימוש משולב במצלמת המכשיר, בינה מלאכותית ולמידת מכונה. Google Lens מסוגל לזהות ולספק יותר מידע על עצמים כמו: נקודות ציון, צמחים, חיות וספרים. זיהוי טקסט ייתמך אף הוא ויאפשר למשתמשים לבקר באתרי אינטרנט, להוסיף כרטיס ביקור לאנשי הקשר, להוסיף אירועים ליומן או לבדוק פרטים של מנה בתפריט של מסעדה – ישירות מ-Google Lens.
כמו כן LG מחזקת את הקשר שלה עם העוזרת של גוגל באמצעות כפתור ייעודי בצד המכשיר הממוקם מתחת לכפתורי הווליום, באופן דומה לביקסבי של סמסונג (רק שה-Assistant של גוגל קצת יותר פופולאריות מזו של סמסונג). הקשה אחת על הכפתור תפעיל את Google Assistant ושתי הקשות מהירות יפעילו את Google Lens. אופציה נוספת היא ללחוץ על המקש ברציפות ולהתחיל לדבר מידית עם Google Assistant (אגב, לטענת החברה המיקרופון של המכשיר מסוגל לזהות פקודות קוליות ממרחק של עד 5 מטר).
ה- LG G7 ThinQ כולל רמקולים מסוג Boombox שמציעים איכות סאונד די מרשימה, גם לאלו מכם שלא מסוגלים להאזין למוסיקה או סרטונים ישירות מרמקול הסמארטפון. אותם רמקולים מנצלים את המרחב הפנימי של המכשיר כתיבת תהודה להפקת צליל באס ברמה כפולה מזו של סמארטפונים רגילים, עם אפקט צליל ה- BOOMBOX ללא צורך ברמקולים חיצוניים. כשמניחים את המכשיר על משטח מוצק או קופסה הסמארטפון מנצל את תיבת התהודה כוופר להגברה נוספת של אפקט הבאס.
ההזדמנות האחרונה של LG?
לאחרונה הציגה LG את תוצאות הרבעון הראשון שלה לשנה, ואלו היו בהחלט מעודדות; החברה דיווחה על הכנסות ממכירות של 14.1 מיליארד דולר ורווח תפעולי של 1.03 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2018, עלייה של 3.2% בהשוואה לרבעון הראשון אשתקד. מדובר בהכנסות וברווח הגדולים ביותר בהיסטוריה של החברה. אלא שההצלחה הזו נזקפת לזכות חטיבות אחרות בחברה, כשחטיבת המובייל של החברה, ממשיכה להציג הפסד תפעולי, אם כי פחות מהרבעון הקודם.
בגלל שמדובר בהכרזה יחסית מאוחרת, ל-LG תהיה תחרות לא פשוטה מול סמסונג וואווי, שהשיקו בחודשים האחרונים את מכשירי הדגל שלהם. ה-S9 של סמסונג נחשף לפני כשלושה חודשים, וה-P20 הוכרז כחודש אחריו (ועדיין לא זמין לרכישה בארץ). אין ספק שהמכנה המשותף של שלושת המכשירים (כמו מרבית הסמארטפונים שמוכרזים בזמן האחרון) הוא דגש על מערך הצילום, וניכר כי שלושתן החליטו לשים אותו בראש סדרי עדיפויות, רק שוואווי לקחה את זה צעד אחד קדימה עם מערך צילום אחורי הכולל 3 עדשות.
לאחר הדיווחים שהחברה זנחה את כל התכנונים ל-G7 והחלה לתכנן אותו מההתחלה; ולאחר שהיא בחרה להכריז על מכשירים - לא במחזור שנתי קבוע - אלא "כשיש מה לחדש", אין ספק שבחברה תולים תקוות רבות ב-LG G7 ThinQ והמכשיר צפוי להשפיע רבות על עתיד חטיבת המובייל שלה - לטובה או לרעה.
הכתבת הייתה אורחת LG בניו יורק