רכשתם מכשיר חדש? מזל טוב! עכשיו בטח יש ברשותכם מכשיר חכם מדור קודם או אולי אחד ישן עוד יותר היושב במגירה ללא שימוש. אז אם לא מצאתם לו קונה או למי להעבירו, אז תמיד אפשר להשתמש בו למגוון שימושים נוספים. אז מה עושים עם הטלפון הישן או הטאבלט? הנה לכם מספר רעיונות שימושיים:
1. נגן מוזיקה
בין אם אתם רצים בפארק, נוסעים הרבה באוטובוס או פשוט רוצים מכשיר ייעודי למוזיקה, כזה שקצת פחות אכפת לכם ממנו במידה ויקרה לו משהו וגם שלא יסיח את דעתכם עם כל מיני הודעות, מכשיר ישן הוא הפתרון הטוב ביותר. כך תוכלו לחסוך זמן סוללה, במיוחד אם תחליטו לצרוך מוזיקה באמצעות יוטיוב או בכלל להפוך אותו למכשיר לניגון מולטימדיה. מכשיר ייעודי למוזיקה יכול לשרת אתכם במכון הכושר או בפעילות ספורטיבית, בחיבור למערכת הסטריאו ברכב ועוד. הנה מדריך בנושא: להאזין בכל מקום: שירותי מוזיקה בענן.
2. מסגרת תמונות דיגיטלית
ככל שהמכשיר הישן שלכם גדול יותר – הוא יהיה טוב יותר למטרה הזו. היום במיוחד, כשכל התמונות הן דיגיטליות, יש המון תמונות ולא תמיד מוצאים את הזמן לדפדף ולהיזכר בתמונות ישנות, ועוד לא דיברנו על כך שהתמונות מפוזרות באפליקציות שונות. מסגרת דיגיטלית תציג גם את התמונות הישנות האלה מהטיול בהודו לפני כמה שנים שכבר בטח שכחתם שצלמתם, אבל גם יודעת להתעדכן בתמונות הכי עדכניות בפייסבוק אינסטגרם ובעוד מגוון רשתות חברתיות. דוגמה לאפליקציה שתוכל להפוך את מכשירכם למסגרת דיגיטלית היא Dayframe All-in-One Slideshow.
3. שעון מעורר
בין אם אתם דואגים לעצמם ולא רוצים את הקרינה הסלולרית ליד הראש (במיוחד שזה כביכול הזמן שהמכשיר פולט את כמות הקרינה הכי גדולה) או שסתם בא לכם שעון מעורר נוסף ומשוכלל ליד המיטה, קחו את המכשיר, הוסיפו לו גם מתקן כלשהו שיחזיק אותו בזווית נוחה, ואתם מסודרים. אם אתם באמת משקיעים, הוסיפו גם עגינה עם רמקולים ותהנו מ"רדיו" משוכלל ליד המיטה (או פשוט שעון מעורר רועש שיצליח להעיר גם את העייפים שבינכם). יש עשרות רבות של אפליקציות בחנויות השונות הכוללות גם תצוגת מזג האוויר ובאנדרואיד ישנו מצב של שעון שולחני כבר כחלק מהמערכת. תוכלו לשים את המכשיר על מעמד לצד המיטה, לכבות את כל התקשורות מחשש לקרינה ולישון בשקט. אחת האפליקציות הפופולריות בתחום היא Alarm Clock Xtreme ויש עוד לא מעט כאלה.
4. אמולטור קונסולות ישנות
אם המכשיר שלכם כבר לא סוחב את המשחקים הכי חדישים, אפשר לשקול לנוח על זרי הנוסטלגיה ולהפוך את המכשיר לאמולטור של קונסולה ישנה, פלייסטיישן, גיים-בוי או נינטנדו 64. יש לא מעט אפליקציות שמאפשרות להפעיל אמולטור והמוני משחקים מהנים מהימים ההם. חפשו את המילה emulator בחנות ותוכלו למצוא המון אפליקציות, רק צריך לבחור באיזה קונסולה תרצו להתנסות.
5. שלט רחוק אוניברסלי
אם יש לכם מכשיר שניתן לשלוט עליו מהרשת (כמו טלוויזיה חכמה למשל), תוכלו להשאיר את הטלפון בסלון כדי שכל אחד יוכל לעשות בו שימוש כשלט אחד שתמיד שם לכל המכשירים. ואם התמזל מזלכם ויש לכם בטלפון מקלט אינפרא אדום (IR מובנית), קל מאוד להפוך את המכשיר לשלט אוניברסלי, כזה שישלוט בצורה פשוטה מאוד על כל המוצרים (כן, גם על המזגן). מי שחובב פתרונות של "לעשות זאת בעצמכם" (DIY) או מוכן להשקיע קצת כסף, יוכל לשלוט על מוצרים בעלי עינית IR באמצעות חומרה חיצונית אותה ניתן לבנות לבד או לרכוש.
6. מכשיר פיתוח/בדיקות
בין אם אתם מפתחים או סתם רוצים לבדוק כל מיני אפליקציות או רומים כאלה ואחרים, הרבה יותר קל לנסות על מכשיר שהוא לא המכשיר המרכזי שלכם, כזה שלא אכפת אם הוא לא יעבוד כל היום, לא יצליח לקבל שיחות או חס ושלום יהפוך ללבנה כי בצעתם משהו לא נכון. כמו כן, אם אתם מפתחי אפליקציות, כמובן שכדאי תמיד לבדוק איך טלפון ישן עם מערכת הפעלה ישנה יפעיל את המשחק העתידני שלכם (זה שהולך להיות הקנדי קראש הבא).
7. מוניטור לתינוק
להורים שביניכם, למה לקנות מוניטור לתינוק אם אפשר להפוך את הטלפון לאחד משוכלל כזה? ישנן מגוון אפליקציות שיכולות להפוך את הטלפון הישן למכשיר שישמור על התינוק. אם תכניסו סים אפשר גם בחלק מהאפליקציות לשלוח הודעת SMS/להתקשר במקרים שתקרת הרעש עולות על הרמה שהגדרתם (לא שזה אומר שאפשר להשאיר את הקטנים לבד כן?). ישנן אפליקציות שגם תומכות בהעברת וידאו, הכל בהתאם לצרכים הדרושים לכם. את מגוון האפליקציות השונות תוכלו למצוא כאן.
8. רדיו סלולרי/אינטרנטי
אוסף המוזיקה האישי הוא נחמד, אך מה קורה כשרוצים להאזין לרדיו? ובכן, מכשיר הטלפון יכול לשמש גם כרדיו – ישנם מכשירים הכוללים מקלט רדיו פנימי. לאלו שאין מקלט שכזה יכולים להשתמש באחת מאפלקציית הרדיו שניתן להוריד מחנויות היישומים בחינם כמו יישום ה-Visual Radio (להורדה: אנדרואיד או ל-iOS) מאפשר להאזין למגוון תחנות הרדיו הישראליות. למעוניינים להאזין לתחנות רדיו מהעולם או תחנות המתמחות בסגנון מוזיקלי מסויים יכולים להשתמש ב-TuneIn Radio (להורדה: אנדרואיד או ל-iOS) ודומיו. יש לציין כי יישומי הרדיו עושים שימוש בחיבור הנתונים הסלולרי, כך שהם לא מומלצים לבעלי חבילת גלישה קטנה.
9. מכשיר קריאה E-reader
אוהבים לקרוא ספרים? אם אתם עוד קוראים ספרים, או רוצים לחזור לקרוא ספרים, ניתן בקלות להפוך את הטאבלט/טלפון הישן לקורא ספרים. אם המכשיר שלכם כולל מסך OLED ניתן גם לשנות לתצוגה שהנה שחורה בעיקר בכדי לחסוך בזמן סוללה ולקרוא זמן רב ללא צורך בהטענה (במסכי OLED כשרוב המסך שחור המסך צורך פחות חשמל). יש גם מספר יישומים לקריאת ספרים בניהם "גוגל ספרים" (להורדה: אנדרואיד או ל-iOS) יישום הקינדל של אמזון (להורדה: אנדרואיד או ל-iOS) ואפילו היישום "עברית" מבית ידיעות אחרונות הכולל מבחר גדול של ספרים בשפת הקודש (להורדה: אנדרואיד או ל-iOS).
10. מחשב מטבח – ספר בישול
יש לכם עשרות ספרי בישול, אבל נכון שבסוף אתם מחפשים את המתכון ברשת? כך או כך, ובמיוחד אם יש לכם טאבלט ישן, שימו אותו במטבח ותורידו אליו ספרי בישול, או תגלשו למתכון שאתם רוצים באמצעות הדפדפן ותיהנו מספר בישול מודרני במטבח.
שלושה טיפים בנושא:
א. קנו סטילוס, ולו הבסיסי ביותר, כי כשהידיים מלאות בבצק ושוקולד נמס, לא הכי מומלץ לנסות לגעת במסך של הטאבלט.
ב. ניתן למצוא באמזון לא מעט ספרי בישול (באנגלית כמובן) בחינם.
ג. מוזיקה, בחזרה לסעיף 1, הפעילו מוזיקה, בשלו ותהנו מהמוזיקה האהובה עליכם.
11. מחזרו/תרמו/תנו לאחר
סמארטפונים הם תרומה טובה לאנשים שלא יכולים להרשות לעצמם לקנות כאלה. אפשר גם לתת אותם לדודה, לאמא או לאח קטן. אם אתם ירוקים – אז למסור למחזור, זו גם אפשרות טובה, כך כשתקנו מוצר שעשוי מחומר ממוחזר תוכלו לומר לעצמכם – אולי זה מהטלפון שלי. ואל תשכחו שתמיד תוכלו לעשות גם קצת כסף מהמכשיר הישן באמצעות חברת ReCell.
12. מצלמת רכב
ברוסיה כמעט כל בעל רכב מצייד את רכבו במצלמת לוח-המחוונים (דש-בורד) ויוטיוב עמוס בשלל סרטונים המתעדים את הדברים ההזויים שיכולים להתרחש בזמן הנהיגה. אך מעבר לתיעוד של התרחשויות מצחיקות, למצלמת הרכב יש תפקיד חשוב במניעה של דוחות מיותרים – במקרים של חוות דעת סותרת בין עדות השוטר לעדות הנהג ואף לסייע במקרים של תביעות ביטוח כוזבות.
בעוד ניתן להשתמש ביישום הצילום המובנה במכשיר ישנם מספר יישומים שיכולים להפוך את מכשיר הטלפון למצלמת רכב ייעודית אם מספר אפשרויות כמו מחיקת הקלטות ישנות, הצגת מידע נוסף על גבי המסך כמו מד-מהירות והמפה והקלטה ברקע על מנת לאפשר ליישום הניווט לפעול במקביל וכו'. בעלי מכשיר iOS יכולים להוריד את Car Camera DVR או את Carcorder. בעלי מכשיר אנדרואיד יוכלו להשתמש ב-AutoGuard Blackbox או ב-CaroO Free.