ביום חמישי האחרון ערך מרכז החדשנות והאסטרטגיה הישראלי של חברת סמסונג אירוע בו נכחו חברות סטארט-אפ שונות בהן השקיע המרכז. בין החברות שהציגו באירוע, בלטה StoreDot, שהתפרסמה בשנה שעברה בסוללה חדשנית שהיא מפתחת, המבוססת על ננו טכנולוגיה ונטענת במלואה, מאפס למאה תוך פחות מדקה.
כשהחברה הציגה את אב הטיפוס הראשוני, המארז עוד היה די שמנמן, ונטען באמצעות תקעי בננה גדולים. אבל בינתיים, סטורדוט עשתה קפיצת דרך משמעותית בדרכה אל המוצר הסופי והציגה סוללה קטנה פי 12, שיושבת בגבו של טלפון סלולרי סטנדרטי והיא בגודל המוכר של סוללות קיימות. נקודות הטעינה כוללות שורה של עיגולי מתכת אלגנטיים בגבו השל הטלפון.
כיוון שהסוללה החדשנית צורכת הספק זרם גבוה פי עשרות מונים מכל סוללה קיימת ומוכרת בשוק, היא גם תחייב מטען מיוחד משלה. בשלב זה המטען עדיין גדול ומסורבל, אבל מן הסתם גם הוא יהיה קטן יותר. טלפונים ראשונים שיופעלו עם הסוללה של סטורדוט, אמורים לצאת לשוק ב-2016.
שורפים טלפון ביום
דורון מאיירסדורף, מנכ"ל סטורדוט, ציין שהטלפונים שיצאו לשוק עם הסוללה החדשנית, שהמשמעות שלה למעשה היא שלעולם לא נחווה יותר מצב של סוללה מתה בסלולרי, יהיו יקרים בלא יותר מ-50 דולר לעומת דגם מקביל עם סוללה מסורתית. מאיירסדורף ציין שהם כרגע עובדים על התאמת ערכות השבבים המצויות בשוק לטלפונים סלולריים, כדי לטפל בזרם הגבוה שהסוללה שלהם צורכת. דניאל אהרונוב, סמנכ"ל הפיתוח של סטורדוט, העיר בחיוך שכרגע הם שורפים לפחות טלפון אחד ביום במהלך הניסויים.
סמסונג היא אחת המשקיעות הגדולות בסטורדוט, אבל החברה לא מגבילה את עצמה וכנראה תמכור גם ליצרנים נוספים את האפשרות לייצר את סוללה המהפכנית. נשיא סמסונג העולמית לחדשנות ואסטרטגיה, יאנג סון, שהיה אורח הכבוד של האירוע, ציין כי ישראל היא מעבדה מצוינת לנסיונות ולשחק עם רעיונות וחומרים חדשים.
ומה לגבי חוסר הסבלנות שלנו כצרכנים, שרוצים את כל החידושים בטלפון שלנו עכשיו ומיד? בעניין זה העיר סון: "לחדשנות לוקח זמן. חלק מהדברים תראו בעוד כמה שנים, בערך ב-2020. בחלק מהדברים אנחנו צריכים להיכנס אליהם כבר עכשיו, כדי לייצר את המוצרים של העתיד".