כתבה זו התפרסמה במקור באתר gadgetim.co.il
ה-i ב-V3i בהחלט במקום. השדרוג נדרש: ה-V3 המקורי לא כלל פונקציות חשובות שלחלק ניכר מהמשתמשים היו deal breaker בעת רכישת מכשיר. בדקנו את ה-V3i עם נגן ה-iTunes – אחד המכשירים המתקדמים ביותר שיש למוטורולה להציע בתחום המוסיקה, נכון להיום. מדובר בפלא בהנדסת אנוש, בערכה יפה ומלאה – אך נגן mp3 לכל דבר זה לא: ההגבלות האבסורדיות של ה-iTunes, כרטיס הזכרון המיניאטורי ותג המחיר המוגזם של המכשיר הופכים אותו לבעייתי בנישה. בגילגולו החדש והקצת יותר מעודכן, ה-V3i הוא עדיין מכשיר אופנה להמונים.
יתרונות
+ עיצוב מעולה; גוף מטאלי בחבילה רזה (13.9 מ"מ)
+ נגן מוסיקה iTunes עם יכולת הרחבה
+ ערכה עשירה
+ מצלמת 1.3 מגהפיקסל; אופציה לסנכרון מול Outlook בעזרת התוכנה המצורפת
+ המון אפשרויות בממשק, ויכולות התאמה אישית גבוהה
חסרונות
- מקשים לא נוחים להודעות טקסט
- חובה להשתמש ב-iTunes בכדי להעביר שירים אל המכשיר (אפשר להשתמש בנגן המובנה, אבל הוא גרוע); מגבלת 50 שירים במכשיר
- אוזניות לא נוחות; מגיע עם כרטיס זיכרון בנפח קטן
- קישורית USB איטית (1.1)
מה בערכה?
· מכשיר GSM מוטורולה RAZR V3i
· מטען
· מטען לרכב
· אוזניות סטריאופוניות
· כבל USB
· כרטיס זיכרון MicroSD 64mb
· רצועות
· תוכנות Mobile Phone tools ו-iTunes בדיסק
· חוברות ועלונים לצרכן
עיצוב וארגונומיה
מה שלא שבור – לא מתקנים, ובצדק. ה-V3i לא שינה כמעט בכלל את העיצוב המוצלח של ה-V3 המקורי. זהו מכשיר צדפה דק (עובי 13.9 מ"מ) העשוי ברובו מאלומיניום עם השחזה דקה. החזית היא כנראה השינוי הבולט ביותר מהעיצוב המקורי – כעת המסגרת השחורה שמסביב למסך החיצוני גדלה עד כדי כך שהיא כעת מכילה את הלוגו מוטורולה הזורח באור כחול עם התאורה האחורית של המסכים.
כשפותחים את המכשיר, שמים לב למסך הגדול (2.2") והאיכותי.
היינו רוצים לראות מסך QVGA, אבל הרזולוציה הבינונית-משהו (220x176) דווקא יותר ממספקת. איכות התמונה היא גבוהה למרות שמבחינים בפיקסולציה קלה. המסך החיצוני זהה למה שקיים ב-V3: מסך קטן ועמום המציג 65K צבעים. למרות שהוא דוהה בשמש, הוא מציג את מה שצריך: שיחות נכנסות עם תמונת המתקשר, פרטים כללים על מצב המכשיר (סוללה, קליטה, וכו'), ומתפקד כ-Viewfinder למצלמה כאשר הצדפה סגורה. בצידי המסך קיימים מקשים שכבר נהיו מסורתיים במכשירי מוטורולה – מקש ייעודי לרמקול (המתפקד כמקש play\pause לנגן מוסיקה), ווליום ומקש גדול להקלטה אישית\חיוג קולי. ניואנס נחמד הוא שהמקש הגדול מדליק את התאורה האחרוית במסך החיצוני.
המקשים ממוקמים ע"ג פלסטיק גמיש עם גימור מטאלי. למרות היותם שטוחים, הם טקטליים ודי נוחים כככל. מצד שני, הם לא ממש נוחים להקלדות ממושכות ויחד עם רוחב המכשיר ו-iTap (התחליף של החברה למילון ה-T9) לא יתאימו לטקסטרים. קיים מקש ייעודי להפעלת נגן iTunes, ומקש ייעודי נוסף להפעלת הדפדפן.
מה שלא אהבנו היא דווקא סכמת הצבעים של המכשיר. מוטורולה קוראים לזה "כחול כסוף", אבל אנחנו לא עיוורים – זה סגול. ראינו צבעים מושכים יותר במפעילות אחרות באירופה (למשל, הצבע האדום או הורוד). הלוגו של סלקום קיים בשלושה מקומות במכשיר, ועצם היותו סגול לא גורע מזה. חבל שאין יותר אפשרויות צבע לבחור מהן.
פונקציות, ממשק
ממשק המשתמש של מוטורולה חטף המון ביקורת בשנים האחרונות. אין לנו יותר מידי מה לחדש בנושא, מלבד הבעיות הסטנדרטיות שלא ממש תוקנו: הסינכרון עדיין בעייתי מול המחשב (במיוחד דרך קישורית בלוטות', חיבור USB עובד הרבה יותר טוב), גרפיקות התפריטים עדיין נראות מיושנות, ואין יותר מידי אפשרויות חדשות מהמכשירים הקודמים. דברים שכן שמחנו למצוא הם למשל אפשרות לבטל את האישור הכפול בעת צילום תמונה שכעת גם במסך מלא. אלה הניאונסים הקטנים שהופכים את המערכת מנסבלת בקושי, לסבירה. לא ציפינו ליותר מכך בדור הנוכחי של מכשירי מוטורולה. איכות השמע בזמן שיחה גבוהה מהממוצע. במכשיר קיימת ארגונית בסיסית הכוללת יומן, שעון מעורר, מחשבון ואפשרות למזכרים קוליים. רשימת אנשי הקשר גם היא זהה בתצורתה למכשירים הקודמים של החברה, תוכלו לקרוא עליה ועל הממשק של מוטורולה בסיקור שלנו על ה-ROKR E1.
נגן MP3
למכשיר נגן מוסיקה מובנה של אפל – ה-iTunes. זהו ה-killer app של המכשיר והסיבה העיקרית לרכישתו. הנגן מאפשר לברור בין השירים תוך סינון האמנים והאלבומים בנפרד, בדומה לנגן Walkman. למעשה, קל לדמות את הנגן למין גרסה משופרת במיוחד (עם מסך גדול וממשק היררכי) ל-iPod Shuffle. ניתן להריץ רשימות השמעה ברצף או באקראי אך לצערנו זה פחות או יותר כל מה שניתן לעשות.
ניתן להעביר את הנגן לרקע ולהשתמש בתכונות המכשיר בזמן השמיעה – השמע עצמו באיכות גבוהה במיוחד.
רצינו להוסיף עוד קצת באס, אבל אין שום אקוולייזר או פונקציות מיוחדות אחרות. כשהצדפה סגורה, מקש הרמקול מאפשר שליטה קלה בנגן (play\pause בלבד).
מדובר בחסרון שהנגן מבוסס JAVA – טכנולוגית JAVA עובדת יחסית לאט במכשיר, והנגן מראה את זה בבירור. הגרפיקות הדלות שרואים כשעוברים בממשק ההיררכי של iTunes זזות בגמגום איטי. חסרון נוסף היא החובה להשתמש בתוכנת iTunes בכדי להעביר את השירים אל המכשיר - אין דרך אחרת. מהירות העברת השירים דרך קישורית USB 1.1 מאוד בעייתית כשמעבירים 10 שירים בכ8 דקות, ובואו לא נתחיל לדבר אפילו על מגבלת 50 השירים. בתור מכשיר מוסיקה אהבנו יותר את ה-ROKR E1 – לפחות שם היה לנו כרטיס זיכרון גדול יותר ישירות מהקופסא.
מצלמה
ה-V3i מצוייד במצלמת 1.23 מגהפיקסל, הזהה כמעט לחלוטין בתפקודה לזו שבמוטורולהA840 . ניתן לצלם תמונות ברזולוצית 960x1280, וכאן (סוף סוף) התמונה מוצגת על מסך מלא. ניתן לשנות איזון לובן וחשיפה (-2 עד +2), אבל מרבית ההגדרות לא ישנו את התוצאה יותר מידי. צילום הוא לא הצד החזק של מוטורולה, ובמיוחד לא בתחום ה-1.3 מגהפיקסל. מה שכן, התמונות יספיקו בהחלט לצילומים חטופים ופשוטים, או לתמונות איכותיות לשליחה ב-MMS. אם בכל זאת אתם רוצים להשקיע ולהוציא תמונות איכותיות במיוחד, כדאי שתקראו את מדריך 15 הטיפים לצילום סלולרי.
קישוריות וחיי סוללה
עוד מצוייד ה-V3i בקישוריות סטנדרטיות למכשירי מוטורולה. ניתן להתחבר ולהסתנכרן מול מכשירים ואביזרים שונים דרך בלוטות', לגלוש דרך GPRS ולהסתנכרן ולהעביר קבצים למחשב דרך USB. הכבל, לשמחתנו, מצורף לערכה, כולל כל התוכנות שצריך.
חיי הסוללה סבירים בהחלט עם יומיים וחצי בשימוש בינוני במכשיר.
מחיר והצעות אחרות
אנחנו לא יכולים להמליץ לאנשים המחזיקים ב-RAZR V3 לשדרג ל-V3i – השיפורים לא משמעותיים בצורה כזו שמצדיקה רכישת מכשיר חדש. אלה יעדיפו ודאי להעיף מבט על ה-V3x, שמהווה שדרוג מאסיבי יותר. לעומת זאת, אנשים שנמנעו מקניית ה-RAZR מלכתחילה בגלל המפרט הבסיסי יוכלו להנות מהפונקציונאליות שחיפשו - ה-V3i מיועד בעיקר בשבילם, במיוחד במחיר נוח יחסית של 39 שקלים לחודש ברשת סלקום. אם הרשת אינה מהווה שיקול, אגב, בעשרה שקלים יותר לחודש תוכלו לרכוש את המוטורולה V3c החדש של פלאפון הזהה ל-V3i כמעט לחלוטין – ובנוסף מציע גם תמיכה מובנית ב-Navigator ויכולות דור שלישי (שלא נדבר על גירסה ורודה, היסטרי), למרות שמוותרים על ה-iTunes. במבט הכולל, זה שווה את זה.
דגם וחברה
מוטורולה V3i
נוקיה 6131
פונקציות עיקריות מכשיר צדפה (Quadband) דק במיוחד - 13.9 מ"מ. גוף מטאלי.
מסך פנימי 2.2", ברזולוצית 220x176 (מציג 262K צבעים); מסך חיצוני TFT ברזולוצית 90x65 (מציג 65,000 צבעים)
קישורית בלוטות' ו-USB.
חריץ הרחבה MicroSD; 10 מגה זיכרון פנימי
נגן מוסיקה iTunes; מצלמת 1.23 מגהפיקסל מכשיר צדפה נודד (Quadband); עובי 20 מ"מ.
מסך פנימי 2.2" ברזולוצית QVGA (מציג 16.7 מיליון צבעים); מסך חיצוני TFT ברזולוצית 160x128 (מציג 262K צבעים).
קישורית בלוטות', USB, IR, וגלישה מהירה ב-EDGE.
חריץ הרחבה MicroSD; 10 מגה זיכרון פנימי
מצלמת 1.3 מגהפיקסל; נגן מוסיקה ורדיו FM סטריאופוני; ממשק סדרה 40 החדשה עם מצב ההמתנה ותמיכה בפלאש;
חסרונות על פני המתחרים אין רדיו; אין גלישה מהירה בEDGE, מצלמה ומסכים נחותים יותר; אין קישורית IR נגן מוסיקה בסיסי יותר; עבה יותר
מחיר ממוצע כ-2,150 ₪ (סלקום) כ-2,200 ₪ (שוק בלבד, כרגע לא משווק במפעילות)
סיכום
המכשיר יפהפה ומציע המון תכונות שחסרות ב-V3 המתיישן. הערכה מלאה בכל טוב ונגן iTunes הוא שדרוג רציני מהנגן המופשט של מוטורולה. עם זאת, מהירות ההעברה האיטית של השירים, החיוב להשתמש בתוכנת המחשב iTunes וכרטיס הזיכרון הקטן שבערכה לא יעמדו בסטנדרטים הבסיסיים של האודיופיל הממוצע, שיעדיף להשאר עם הנגן שלו (או ללכת על מכשיר מוסיקה טוב יותר, כמו ה-W800i).