חברת סמסונג השיקה הבוקר בישראל את מכשיר הדגל החדש שלה – הגלקסי S10, אותו הציגה לראשונה בסן פרנסיסקו לפני קצת יותר משבוע. באותו אירוע הציגה סמסונג גם את המכשיר הראשון שלה עם מסך מתקפל – הגלקסי Fold, אך לעיתונאים לא ניתנה האפשרות לגעת בו.
את הגלקסי S10 לעומת זאת קיבלנו לבדיקה, וליתר דיוק את הדגם החזק יותר שנקרא S10+ ואחרי עשרה ימים אינטנסיביים איתו, אנחנו רוצים שתדעו את הדברים הבאים לפני שאתם שולפים את האשראי.
עיצוב
הגלקסי S10+ מעוצב בצורה דומה למדי לקודמו בתפקיד סמארטפון הדגל של החברה, כאשר
זכוכית קמורה בחזית ובחלקו האחורי של המכשיר, הופכים את האחיזה במכשיר לנוחה מאוד מצד אחד, אבל מאידך גם הופכת אותו לחלקלק ואפילו חמקמק. הגלקסי דק ומרשים והשינויים הקלים שסמסונג ערכה כדי להכניס טכנולוגיות חדשות למכשיר, רק משפרים את המראה הכללי ומוסיפים טאץ' קטן של יוקרה וקדמה.
העדשות של המצלמה מונחות מאחור בתוך רצועה אחת שמעניקה למכשיר סימטריות נדירה למדי, בטח בעידן ריבוי המצלמות. המצלמה הקדמית היא כפולה בדגם הפלוס (מצלמה בודדת בדגם הרגיל) ולראשונה מסמסונג, המצלמות הקדמיות "צפות" בתוך המסך (במה שזכה לכינוי "ניקוב", כמו בניירות של קלסר). בעיני, החור הזה מעניק לו מראה שלם ללא מגרעת מציקה. סמסונג טרחה אפילו לשתול לד אליפטי סביב במצלמה הקדמית כדי לתזכר את המשתמש לגבי להיכן להסתכל כאשר מצלמים סלפי.
חיישן טביעת האצבע עבר מחלקו האחורי של המכשיר אל מתחת למסך בחלקו הקדמי תחתון. זו פעם ראשונה שסמסונג מצליחה להטמיע שם את החיישן ולפי השבוע הראשון בו אני משתמש במכשיר, יש עדיין מקום לשיפור בתפקוד החיישן שמצליח לעבוד היטב רק ב-80 אחוזים מהפעמים בערך וגם את אחוזי ההצלחה האלו הוא השיג באיטיות די מרגיזה. במהלך הכנת הסקירה שחררה סמסונג לא פחות משני עדכונים שונים הנוגעים לחיישן טביעת האצבע – מה ששיפר בהחלט את אחוזי הדיוק שלו ואף את מהירות התגובה והפך את החוויה הכללית לפחות מתסכלת.
מסגרת המכשיר היא מתכתית וכוללת לחצן הפעלה בצדו הימני, מיקרופון ומגירה לשני סימים או לסים וכרטיס זיכרון בחלקו העליון (בדגם שיימכר בישראל יהיה מקום רק לסים אחד), שקע מסוג USB-C, שקע אוזניות 3.5 מ"מ (בסמסונג עדיין לא ויתרו עליו - אצל המתתחרות הגדולות כבר אין) ורמקול שמע בחלקו התחתון.
בצדו הימני תמצאו את לחצן עוצמת השמע ומתחתיו הלחצן המיותר ביותר בישראל כיום – לחצן ביקסבי (העוזר\ת האישי\ת) שאינו פעיל בעברית עדיין (אבל שאפשר להחליף לו את הייעוד). הרמקול בחלקו העליון של המכשיר משמש גם כספיקר שני וביחד הם עושים את העבודה מצוין בכל מה שקשור לניהול שיחות בספיקר או בשמיעת מוסיקה. גם בשימוש באוזניות, איכות הסאונד היא לא פחות ממצוינת. המכשיר הוא נגד מים ואבק בתקן IP68 - אל תתביעו אותו, אבל הוא אמור לשרוד נפילה אקראית לכיור או לאסלה.
בשורה התחתונה: העיצוב המזוהה עם סמסונג נשאר חביב כשהיה ואף משתפר מעט עם השינויים שסמסונג הטמיעה במסך ובמערך הצילום.
המסך
המסך במכשיר הוא בגודל 6.4 אינץ' (6.1 בדגם הרגיל) והוא מיוצר בטכנולוגיה חדשה שבסמסונג מכנים Dynamic AMOLED והוא מגיע ברזולוציה של 1440P ותומך לראשונה בסמארטפון, בפורמט HDR10+ (אל תדאגו. עדיין אין הרבה תוכן כזה). במילים אחרות, אתם אמורים לקראות בהיר יותר, חד יותר וצבעוני יותר.
לעין האנושית הממוצעת כבר קשה גם כך להבדיל בין הרזולוציות השונות, אבל אין ספק שמדובר במסך מרשים שמאוד אהבנו את איכות הצפייה בו ואשר קל לצפות בו גם באור יום בחוץ, בתנאי שתגבירו את התאורה כמעט עד הסוף, כמובן על חשבון חיי הסוללה שלכם. העובדה שבסמסונג הצליחו לייצר מסך כמעט מקצה לקצה מקנים למכשיר מראה יוקרתי ועדכני. שני המסכים הם ביחס צפייה של 19:9 והם מצופים בשכבת הגנה מסוג גורילה גלאס 6 (הזכוכית בחלקו האחורי של המכשיר היא גורילה גלאס 5)
בשורה התחתונה: סמסונג לקחה את המסך המצוין שלה שגם כך הוא בין הטובים בשוק – והפכה אותו לטוב אפילו יותר.
המצלמות
מערך הצילום בגלקסי S10+ הוא אחד המקומות בהם סמסונג שיפרה את הנתונים מהמכשיר הקודם ובדגם שבדקנו היא הוסיפה עדשה אחת למצלמה הראשית שכללה כבר שתי עדשות בדגם הקודם והיא הוסיפה עדשה אחת למצלמה הקדמית שכללה עדשה אחת בדגם הקודם. התוצאה: מערך צילום הכולל חמש עדשות ופלאש אחד.
העדשה שנוספה למצלמה הקדמית אחראית על צילומים עם עומק שדה. פיצ'ר שהיה קיים גם בדגם הקודם שהיה עם עדשה אחת בלבד כאמור, אבל העדשה הנוספת בדגם החדש משפרת בצורה דרמטית את החיתוכים של האובייקט לעומת הרקע מאשר היו בדגם הקודם. העדשה שנוספה למצלמה הראשית היא עדשה סופר רחבה אשר מאפשרת צילום בזווית של 123 מעלות.
מי שאוהב לצלם ושם דגש על איכות המצלמה בסמארטפון שהוא רוכש, ייהנה מאוד מהמצלמות בגלקסי +S10. בין אם זה משהו באלגוריתם של המצלמות החדשות או בין אם זה המסך המשופר – ההרגשה היא שהתמונות יוצאות טובות יותר בדגם הזה מאשר בדגם הקודם, גם אם מדובר באותן עדשות בדיוק. התמונות שצולמו בעדשה הסופר רחבה יוצאות טובות, חדות ובהירות ולמרות העיוות הקל (והטבעי) בקצוות התמונה ולמרות שסמסונג לא ציידו את העדשה הזו בפוקוס אוטומטי – זה עדיין פיצ'ר חביב שאנשים ישמחו לתוספת שלו.
דוגמאות צילום
בשורה התחתונה: המצלמה בגלקסי +S10 היא ללא ספק אחת מהטובות שקיימות בשוק הסמארטפונים כיום.
מתחת למכסה המנוע
מתחת למכסה המנוע סמסונג הטמינה את המעבד החדש ביותר שלה, Exynos 9820 וביחד עם לא פחות מ-8 גיגה של RAM ו-128 גיגה של אחסון (בגרסה שקיבלנו), הם מריצים את המכשיר ללא כל דופי וללא תקיעות ושהיות מיותרות. (בגרסאות ה-512 גיגה ו-1 טרה, המכשירים מגיעים עם 12 גיגה של RAM).
מעבר לנתונים הטכניים המרשימים, מה שעוד עוזר ליעילות ומהירות התפעול השוטף של המכשיר הוא ממשק המשתמש החדש של סמסונג – One UI, שהחליף את הטאץ' וויז הוותיק (והקצת מאוס אם מותר לציין). הממשק הזה מגיע לראשונה מובנה במכשיר גלקסי כלשהו, כאשר בגלקסי 9 הממשק הגיע כחלק מהעדכון לאנדרואיד 9 (Pie).
מבחינה ויזואלית ניתן להבחין מיד בקווים העגולים יותר ונעימים יותר של האייקונים וכן בצבעוניות שלהם ושל כל יתר המערכת, כאשר גם בתפריטים אשר נמצאים בהגדרות המכשיר ניתן לראות צבעים חדשים אשר צצו להם לפתע ומעניקים רעננות חדשה למערכת ההפעלה.
בסמסונג גם שמו דגש יתר על האפשרות לעבוד עם המכשיר ביד אחת כאשר משחקים קטנים עם המיקומים של האייקונים מקלים על המשתמש להגיע ללחצנים מסוימים כמו למשל בהורדה של מסך ההתראות. משיכה ראשונה תחשוף (כרגיל) את ההתראות ושורה של אייקוני מערכת בחלק העליון (לחצני הווייפיי, בלוטות' וכו') ואילו משיכה נוספת תגדיל את השעה והתאריך ותקרב את אותם אייקונים אל החלק התחתון של המכשיר – מה שמקל על המשתמש להגיע אליהם. גם בר תאורת המסך הגיע לחלק התחתון ביותר בדיוק מאותה סיבה.
נתוני הבנצ'מארק השונים הקיימים ברחבי הרשת ממקמים את ה-S10 פלוס בחלקה העליון של טבלת הביצועים לצד האייפון XS Max ולצד ה-Mi9 של חברת שיאומי שמציגים את הנתונים הגבוהים ביותר כיום. חוויית השימוש היא מעולה ונעימה ומגיעה לסמסונג מילה טובה אחרי שנים של ממשק משתמש בינוני במקרה הטוב.
בשורה התחתונה: מדובר במכשיר מהיר מאוד ויציב מאוד שחוויית השימוש בו היא מהטובות שיש כיום.
הסוללה
עובדה פיזיקלית פשוטה, שסמסונג נאלצה בשלב מסוים בהיסטוריה שלה ללמוד היא שככל שהמכשיר דק יותר מצד אחד ומתוחכם יותר מצד שני – קשה יותר להכניס פנימה סוללה גדולה וחזקה יותר כדי שנוכל להריץ את המכשיר יום שלם ללא צורך בטעינה.
בשורה התחתונה, מסתמן שבסמסונג השכילו לייצב את טכנולוגיית הסוללה שלהם ובגלקסי S10+ הסוללה, בקיבולת של 4,100 מיליאמפר\שעה, היא טובה מאוד ומצליחה להחזיק את המכשיר בחיים במשך יום שלם, כל עוד אנחנו לא מתפרעים עם תאורת מסך מקסימלית במשך חלקים נרחבים של היממה. ברגע שתתפתו להגביר את תאורת המסך, תוכלו להרגיש את הירידה בחיי הסוללה בצורה ברורה. נדגיש שבדגם הרגיל של הגלקסי S10 הסוללה היא קטנה יותר (3,400 מיליאמפר\שעה) והנתונים לגביה הם שונים.
בשורה התחתונה: הסוללה בגלקסי S10+ היא טובה מאוד ואינה נופלת מהמתחרות הישירות שלה באייפון XS Max או בוואווי P20 Pro
הכל כל כך טוב - אז לרוץ ולקנות?
סמסונג מחזקת את מעמדה ביצרנית הסמארטפונים הגדולה והמצליחה בעולם והגלקסי S10+ רק תורם למעמד הזה למרות שהחידושים והשיפורים מהדגם הקודם אינם דרמטיים. יישור הקו עם המתחרות בכל מה שנוגע לאיכות ונראות המסך (ללא ספק אחד המסכים הטובים בשוק), איכות מערך הצילום (כנ"ל) והטמעת חיישן טביעת האצבע מתחת למסך (מצריך שיפור), הינו הכרחי מבחינת התחרות אבל מאידך הוא לא מבשר על מהפיכות טכנולוגיות.
לקבוע שהגלקסי S10+ הוא אחד מהסמארטפונים הטובים ביותר בשוק כיום, זה טריוויאלי לחלוטין ואבוי לחברת סמסונג אם לא הייתה מצליחה במשימה הזו, אבל אם ייגש אליי מישהו שמחזיק ברשותו גלקסי S9 או אפילו גלקסי S8 וישאל לדעתי, האם לשדרג את המכשיר לגלקסי S10, אמליץ לו לעשות זאת רק אם יש לו 4,000 שקלים מיותרים שאין לו צורך אחר בהם. יתרה מכך - מי שרוצה גלקסי, עדיין יכול לקנות את ה-9, שעולה כ-2,500 שקלים בלבד.
מחירים
מחברת סאני, היבואנית הרשמית של מכשירי סמסונג לישראל נמסר שבארץ יימכרו שלושה דגמים שונים של המכשיר:
הגלקסי S10e שהוא הדגם הפשוט יותר מבין השלושה ועם נתונים טכניים פחות מתקדמים. הוא יעלה בגרסת הבסיס 3,000 שקלים.
הגלקסי S10 הרגיל (עם מסך בגודל 6.1 אינץ') שבגרסת הבסיס שלו יעלה 3,500 שקלים.
הגלקסי S10+ שבגרסת הבסיס שלו יעלה 4,000 שקלים.
הגלקסי החדש יהיה זמין במפעילות הסלולר (פלאפון, סלקום, פרטנר), ובחנויות כמו מחסני חשמל, דינמיקה, בסט מובייל ורשתות נוספות בטווח מחיר של 2,900 עד 4,100 שקלים בהתאם לדגם.