התחרות בענף הסמארטפונים הובילה היום (ב') את חברת פלאפון להשיק מותג פרטי משלה - Gini. פלאפון משיקה שלושה סמארטפונים במחירים נוחים של 600 עד 1,500 שקל עם גישה לשירות הענן שלה בנפח 10 טרה-בייט. בנוסף, מציעה פלאפון אחריות ל-25 שנה (אם כי לדעתנו עוד 25 שנה יהיו לכם מכשירים שונים לגמרי) וערכת אביזרים הכוללת מגן מסך, כיסוי סיליקון אחורי וכיסוי דמוי ספר (פליפ). היצרנית של דגמי ה-Gini היא חברת סינטקס הסינית.
סמאטרפון הדגל בסדרת Gini הוא ה-N6, המגיע בגוף דקיק בעובי 5.5 מילימטר עם גוף זכוכית, מסך 5.2 אינץ' ברזולוציית Full HD, מעבד 8 ליבות של חברת מדיה-טק הסינית במהירות 1.7 ג'יגה-הרץ, 2 ג'יגה-בייט זיכרון עבודה (RAM) ונפח אחסון של 32 ג'יגה-בייט. המצלמה האחורית בעלת רזולוציית 13 מגה-פיקסל והקדמית לצילומי סלפי עם חיישן 8 מגה-פיקסל. קיבולת הסוללה היא 2,700 מיליאמפר/שעה. התחושה בשימוש הראשוני ב-N6 היא שמדובר בסמארטפון שלא נופל מדגמים של יצרניות מתחרות באותה רמת מחיר. הסמארטפון מגיב היטב, הוא מרגיש קליל מאוד ביד, המסך עצמו עם צבעים יחסית עשירים אבל לא חד מאוד.
מערכת ההפעלה של דגם ה-N6 היא אנדרואיד לוליפופ (5.1). בפלאפון אומרים שכבר בעוד חודש יגיע עדכון גרסה למרשמלו (6) באמצעות טכנולוגיית FOTA (עדכוני גרסה דרך האוויר, ללא צורך לחבר את המכשיר למחשב).
דגם ה-W5 מגיע עם מסך 5.5 אינץ' ברזולוציית HD, מעבד מדיה-טק בעל 8 ליבות במהירות 1.3 ג'יגה-הרץ, 2 ג'יגה-בייט זיכרון, נפח אחסון פנימי של 16 ג'יגה-בייט (כולל כרטיס הרחבה מתנה בנפח 16 ג'יגה-בייט), מצלמה אחורית 13 מגה-פיקסל, מצלמה קדמית 5 מגה-פיקסל וסוללה בקיבולת 3,150 מיליאמפר. הדגם הזה גם מגיע עם מחבר הטעינה החדיש והסימטרי USB Type-C (דגם ה-N6 וה-S4 מגיעים עם מחבר מיקרו USB).
הדגם הזול ביותר הוא ה-S4, שיושק רק בשבועות הקרובים. המפרט שלו עדיין לא נסגר סופית. כרגע ידוע שהוא יגיע עם מסך 5 אינץ', מעבד מדיה-טק בעל 4 ליבות במהירות 1.3 גי'גה-הרץ עם זיכרון 1 ג'יגה-בייט ו-16 ג'יגה-בייט אחסון (כולל כרטיס הרחבה מתנה בנפח 16 ג'יגה-בייט) וסוללה בקיבולת 2,000 מיליאמפר/שעה.
ניסיונות קודמים
פלאפון היא לא הראשונה להשיק בארץ מותג סמארטפונים פרטי, וכנראה גם לא האחרונה: חברת פרטנר (אורנג') עשתה זאת כבר ב-2012 עם המותג אינפיניטי, שנעלם לאחר כשנתיים, אחרי תקופה ארוכה של חוסר עדכון למכשירים; חברת רונלייט, יבואנית סמארטפוני LG, מוכרת בשוק המקומי סמארטפונים תחת המותג Mio, המיוצרים רק עבורה; בתקופה האחרונה, יבואנים נוספים בשוק המקומי בודקים הכנסת מותג פרטי, כזה שיאפשר להם למכור סמארטפונים במחיר זול מאשר המותגים הקוריאנים. רוב יבואניות הסלולר מבינות שהן לא יכולות לשחוק את המותגים הבינלאומיים שלהן. השקת מכשירים במחיר נמוך מאוד לא אפשרית מבחינתן, אבל מותג פרטי מאפשר להן לעשות ככל העולה על רוחן.
לקוח השוקל היום לקנות מותג סמארטפונים פרטי, צריך לשאול את עצמו את השאלה עד כמה המכשיר אטרקטיבי לעומת דגמים של מייזו, וואווי או LG וסמסונג. מותגים פרטיים כבר הוכיחו בעבר שהם לא נמצאים כאן לטווח הרחוק. לא תמיד אפשר להסתמך על עדכוני גרסה, שלא לדבר על הקושי להשיג אביזרים כמו מגני מסך לאחר תקופה מסוימת. בפלאפון מסבירים שהדבר שונה: "עשינו תהליך מלא מול היצרן ולא הדבקנו מדבקה של מותג על הסמארטפון", אומרת רונית אפשטיין, מנהלת חטיבת ציוד קצה בפלאפון. "המותג שלנו ימשיך לאורך שנים. בהמשך נשיק גם פאבלט עם מסך 6 אינץ' וגם טאבלטים תחת Gini".