הילדים שלכם בטוח היו מעורבים בשיחה אלימה, גסה, קריאות לחרם. עובדתית - 87 אחוזים מהצעירים לקחו חלק או היו עדים למקרים של בריונות ברשת. אז איך אתם יכולים לשמור עליהם? יש לא מעט אפליקציות שמציעות להורים סוג של פיקוח - עכשיו יש צעד קדימה. הכירו "פאמילי קיפרס" הישראלית.
"לראשונה ההורה נרשם יחד עם הילד, שם יש לו יכולת לראות כל דבר שקורה לילד בטלפון, לא משנה באיזו רשת חברתית הוא נמצא, גם אם הוא גולש ב'דארקנט'", אומר תמיר ליאון, שותף בסטארט-אפ. "האפליקציה לוקחת את זה ומתחילה לנתח את המידע. זאת אומרת, אם יש תמונות פוגעניות או מסרים פוגעניים - אתה מקבל דיווחים והתוכנה מתחילה ללמוד את הילד".
מה עוד תוכלו בעזרת "פאמילי קיפרס"? תוכלו לקבל נתונים על משך הזמן שהילד מבלה בכל אפליקציה, אפשרות לחסום אפליקציות באופן זמני וגם קבוע - כולל רשתות חברתיות ומשחקים, לקבל התראות על מה שנשלח והתקבל בסלולרי של הילד שלכם, לצפות בהודעות וואטסאפ גם אחרי שנמחקו, ולבדוק מתי נעשה השימוש האחרון בסמארטפון.
"אני לא הולכת להוריד את האפליקציה, בגלל שאני חושבת שזה פוגע בפרטיות", אומרת טלי פלג, מדריכת הורים בשיטת אדלר. "למרות שיש לי את הרצון ובטח להרבה מאוד הורים לדעת בדיוק מה קורה, כי אנחנו מפחדים ויש לנו חוסר שליטה, אבל הפיתרון הוא לא לעלות את השליטה אלא לשפר את מערכת היחסים".
"אני מדבר על ילד שקיבל טלפון בפעם הראשונה, אני לא מדבר על ילדים בני 18 או 20. אני רוצה שההורה ילווה את הילד תקופה ואז ישחרר אותו", מוסיף ליאון.
"אני רואה את האפליקציה כמחריבת יחסים, אז אני לא אשתמש בזה ואני לא יכולה להמליץ עליה. יש כאן אמא שיושבת עם הילד ושומעת את כל הקוליות שלו. והוא בכיתה ג', ורק קיבל את הטלפון", מציינת פלג.