שקעי USB הם חבריו הטובים של האדם המודרני. כמעט כל המכשירים מצוידים בהם וכל מה שצריך לעשות כדי לחבר כל מכשיר לכל מכשיר אחר הוא כבל USB. בערך. כי קודם כל צריך לבדוק שהכבל מצויד בתת-סוגי התקעים המתאימים בכל קצה, שהרי למכשירים גדולים כמו מחשבים יש גודל חיבור שונה מזה של מצלמות או סמארטפונים. שנית, אם אתם רוצים ליהנות מיתרונות התקן החדש והמהיר יותר, USB 3.0, תצטרכו כבל שונה מזה של המכשירים שעבדו על התקן הקודם, משום שרק כבלים חדשים כוללים את השקע המלא המסוגל להעביר מידע מהר יותר ובו-זמנית גם לספק חשמל למכשיר היעד.
בשבוע שעבר פרסמה קבוצת החברות המקדמות את תקן USB טיוטה ראשונה לקראת מעבר לשקעים חדשים, שישימו סוף לבלבול ויאפשרו לזרוק את כל הכבלים חוץ מאחד לסל המחזור של ההסטוריה. השקע החדש, שזכה לכינוי USB Type-C, יחליף את כל גדלי התקעים הקיימים, שמסתכמים בכ-5, לטובת תקע דו-צדדי, אותו ניתן יהיה לחבר לכל מכשיר בלי לבדוק קודם איזה צד הוא הצד העליון ואיזה הוא התחתון.
עוד NEXTER כל הזמן בעמוד הפייסבוק
הרעיון לתקע סימטרי הגיע מאפל, שהציגה אותו יחד עם האייפון 5 לפני מעט יותר משנה. בזמנו, זעמו לקוחות רבים על כך שהחברה מחייבת אותם לקנות סוג נוסף של כבלים על אלו בעלי תקעי 30-פינים של הדורות הקודמים של המכשירים הניידים שלה. מאז התגלו בו כמה חסרונות נוספים, כמו חוסר יכולת לשדר וידאו באיכות Full HD וקיומו של שבב ייעודי המקודד וידאו באיכות נמוכה יותר כדי לתת אשליה כאילו איכות הוידאו המועברת גבוהה יותר. אך בפועל, המשתמשים בכבל מרוצים למדי מהיכולת לחבר אותו למכשיר בלי לבדוק קודם מה הצד העליון, כמו גם מהעובדה שהתקע זהה בשני קצות הכבל, כך שאין צורך לבדוק איזה צד מתחבר למחשב ואיזה צד למכשיר הנייד.
בניגוד לאפל, החברות המקדמות את תקן USB מקפידות בדרך כלל על תמיכה בתקנים ישנים, אך הבלבול שנוצר עם USB 3.0 והתקע המורחב שלו למכשירים ניידים לא הותיר ברירה. לכן, התקן העתידי יכריח את יצרניות החומרה לשלב סוג חדש של שקע בכל המכשירים, בעוד את הלקוחות הוא יחייב לרכוש כבלים חדשים המצוידים בתקע החדש. לאחר המעבר, מבטיחות החברות, התקן החדש יהיה קבוע ולא ישתנה במשך שנים רבות. הוא יאפשר לחבר כל מכשיר לכל מכשיר תוך אספקת מהירויות העברה גבוהות, שיוכלו להשתדרג ללא החלפת הכבלים, חשמל ואף תמונה (עד כה חיבור מסכים בתקן USB נחשב כמעט בלתי-אפשרי).
החברות ימשיכו לעבוד על טיוטות התקן עד אמצע השנה הקרובה, אך מוצרים המבוססים עליו לא צפויים להגיע לשוק לפני 2015.