הכניסה המאסיבית של היצרניות הסיניות לישראל בשנתיים האחרונות, גרמה גם ליצרניות הדרום קוריאניות להביא מכשירים טובים במחירים נמוכים מבעבר. בעוד שקטגוריית הסמארטפונים ב-2,000 שקל הפכה לפופולארית מאוד, גם מכשירים ב-1,000 שקל מגיעים עם חומרה לא רעה עבור משתמשים אשר לא דורשים מהסמארטפון שלהם יותר מדי. ה-X Power של LG נחת לא מזמן בישראל וכולל את אחת הסוללות המרשימות שראיתי בסמארטפון, לצד מחיר של 1,100 שקל בלבד.

מסך

ה-X Power מציע מסך בגודל מכובד של 5.3 אינץ' עם ציפוי זכוכית מסוג גורילה גלאס 3 של חברת קורנינג. גודל המסך מצליח לקלוע בין אנשים אשר מחפשים פאבלט, לכאלו שלא רוצים סמארטפון עם מסך ענקי. עם זאת, הרזולוציה היא HD בלבד ולא Full HD, בצפיפות פיקסלים של 277 נקודות לאינטש. בהתאם לקטגוריה של המכשיר, אל תצפו כאן לאיכות גבוהה במסך. מדובר בתמונה מספקת אבל לא חדה מאוד. חיישן זיהוי התאורה האוטומטי לא מבריק בביצועים שלו, כך שהייתי צריך לעבוד במצב ידני. רמת התאורה טובה, אבל לא חזקה מספיק להתמודדות עם אור שמש ישיר. ישנו גם מצב תאורת לילה, בו המסך נוטה לצבעים צהובים/אדומים. LG נתנה לו כאן את השם "מצב קריאה" וצריך להפעיל אותו באופן ידני.

חומרה

ה-X Power הוא לא מכשיר מהיר, אבל הוא גם לא איטי. הוא יושב איפשהו באמצע. לא נתקלתי באיטיות רבה והמכשיר לא נתקע, אבל גם לא קיבלתי ביצועים מהירים. המעבד מרובע הליבות שייך לחברת MediaTek, זיכרון העבודה עומד על 2 ג'יגה-בייט ויש גם נפח אחסון של 16 ג'יגה-בייט עם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס (עד 2 טרה-בייט). הרמקול של המכשיר מציע ביצועים בינוניים במהלך ביצוע שיחות בדיבורית.

עיצוב

ה-X Power עשוי מפלסטיק, כאשר הגב שלו מחוספס. דבר זה נותן לו מראה קצת מיוחד. העובי עומד על 7.9 מילימטר והמשקל הוא 139 גרם. לא מדובר בסמארטפון היפה ביותר שראיתי בקטגוריה, אבל הצבע שלו – כחול כהה-סגול – מצפה את המסגרת והופך אותו למכשיר שנראה בסך הכל בסדר גמור.

עוד מ-The Gadget Reviews:
האוזניות הטובות ביותר לטיסות עולות כמו כרטיס
צמיד הספורט החכם של גארמין תומך גם בעברית

ממשק

LG מציעה כאן את אנדרואיד מרשמלו (גרסה 6.0.1), עליה היא מלבישה את ממשק הבית שלה. הממשק כולל את תכונת Knock Code, המאפשרת לפתוח את המכשיר באמצעות הקשת תבנית על המסך כאשר הוא כבוי. ניתן גם להעיר את המסך באמצעות הקשה כפולה עם האצבע. הממשק כולל את מגירת האפליקציות של אנדרואיד, אבל ניתן גם לבחור מצב תצוגה שכל האפליקציות מופיעות על גבי עמודי הבית (כמו במכשירי הדגל של החברה).

מצלמה

נקודת התורפה בסמארטפונים הזולים היא בדרך כלל המצלמה. גם ב-X Power מדובר במצלמה בינונית, שבאה לתת פתרון עבור צילומים לוואטסאפ, פייסבוק ואינסטגרם. המצלמה כוללת חיישן 13 מגה-פיקסל, פלאש ומפתח צמצם f2.2. התוצאה היא צילומים סבירים באור יום. קשה לצלם ילדים קטנים שזזים מהר והתוצאה היא תמונות מרוחות. מצד שני, בתנאי צילום אידאליים ואנשים שלא זזים יותר מדי, התמונות יוצאות באיכות מספקת. צילומי לילה ללא פלאש מספקים תוצאות מגורענות ולא ברורות. מצלמת הסלפי כוללת חיישן 5 מגה-פיקסל ומפתח צמצם f2.4. ניתן לבצע צילום סלפי באמצעות החזקת היד באוויר וסגירתה לאגרוף. כך לא צריך למתוח את היד וללחוץ על כפתור הצילום. תוצאות צילום הסלפי ירודות מאוד.

סוללה

הסמארטפון הזה לא קיבל סתם את השם X Power, יש כאן סוללה בקיבולת עצומה של 4,100 מיליאמפר/שעה. בניגוד למכשירים אחרים של LG, לא מדובר בסוללה שניתן לפרק. סיימתי את היום עם 56%, כאשר היא החזיקה לי עד שעות הלילה ביום שלמחרת. בהחלט מרשים. למרות שמדובר במכשיר ברמת מחיר נמוכה, הוא כן כולל טכנולוגיית הטענה מהירה, שמספקת 17% אחרי רבע שעה וטעינה מלאה אחרי שעתיים. חבל רק שמחבר הטעינה הוא מיקרו-USB ולא USB-C.

בשורה התחתונה: מצד אחד, ה-X Power הוא סוס עבודה בכל הקשור לביצועי הסוללה שלו, וגם המסך וכוח העיבוד סבירים. מהצד השני, המצלמה מאכזבת. מי שמחפש מכשיר להורים שלו, לילדים או רוצה לחסוך במחיר, ימצא את הדגם הזה לרלוונטי מאוד.

ציון: 8


הכתבה פורסמה במקור בבלוג The Gadget Reviews