כתבה זו התפרסמה במקור באתר gadgetim.co.il


לא פלא שהנוקיה 3100 כל כך הצליח – הרי פשטות, אמינות ומחיר נוח הן התכונות שרובנו מחפשים בסלולרי. אך מאז ימיו של הצביקה ("פיק-אפ דה פון"), התבגר עולם הסלולר לא מעט – מה שפעם היה למתקדם ביותר הפך כבר לנחלת הכלל.

מכיוון שאין נוסחה של ממש לשחזור הצלחתו של ה-3100 בישראל, נוצר המצב שעל משבצת ה"זול ובסיסי" מתחרים כעשרה מכשירים שונים מכל החברות, שניים מהם מנוקיה עצמה. האחד, הנוקיה 2610 הפשטני שעדיין לא נכנס למפעילות, והשני – הנוקיה 6070 המתקדם יותר. ה-6070 טומן בחובו פוטנציאל רציני להיות ה-3100 הבא, אם המחיר לא ימנע זאת ממנו. אין טעם לנסות לכפות עליו את משבצת ה-6100, שהושק במחיר גבוה יחסית כמכשיר עסקי-אלגנטי. למסלול הזה אפשר לכוון את ה-V3i או ה-X820.



יתרונות
+ עיצוב קלאסי
+ מקשים גדולים ונוחים
+ התאמה אישית עם ערכות נושאים, צבעי פונטים וצלילי MP3
+ מצלמה, רדיו FM, תמיכה ביישומי JAVA ו-PTT
+ גלישה מהירה בEDGE; קישורית IR ואפשרות לחיבור USB

חסרונות
- ללא קישורית בלוטות'
- מהירות תפריטים מגושמת, טעינת יישומי JAVA איטית במיוחד
- מסך פאסיבי
- אין דיבורית סטריאופונית בערכה



מה בערכה
מכשיר GSM נוקיה 6070
מטען נוקיה AC-3 (עם חיבור סיכה קטן)
סוללה נוקיה BL-4C (760 mAh)
דיבורית מונופונית
חוברות ועלונים לצרכן


"אין תקציב" לדיבורית סטריאופונית



עיצוב וארגונומיה
הנוקיה 6070 נראה ומרגיש אלגנטי. צעירים לא יראו בו אלא מכשיר אפור ומרובע (ומכאן, משעמם) - אך כמעט על כל מבוגר שפגש התחבב המכשיר מיידית. הוא פשוט מרגיש נכון. מבחינת המפרט אפשר לחשוב על ה6070 כצורת הקאנדיבאר של הנוקיה 6101 – מלבד המסך הראשי והתצורה (צדפה), הם זהים כמעט לחלוטין.


מעטפת המכשיר עשויה פלסטיק קשיח ונעים למגע (בצבע אפור כהה בסלקום וכחול באורנג'). טאץ' נחמד הם האזורים העשויים מכרום (הג'ויסטיק, הגריל באוזנייה ואזור המצלמה) הגורמים למכשיר להראות יותר מודרני ממה שהוא באמת. עובי המכשיר (18.6 מ"מ) נותן למכשיר קצת "בשר" לאחוז בו ויחד עם המשקל (88 גרם) הוא לא מרגיש זול מידי כשמשתמשים בו.


בלי תירוצים של ממש, המסך מאכזב – זהו מסך פאסיבי המראה 65 אלף צבעים. זוויות הצפייה איומות, וגרפיקות דינמיות (וידאו, מצלמה, משחקים, אנימציות) נראים עמומים ומרוחים. כל כך עמומים, שבתנאי חוץ וודאי תאלצו לכווץ עיניכם. תמונות וטקסט דווקא שורדים את העונש הפאסיבי (לרוב), אבל זה פשוט לא מספיק – במכשיר של 2006 ציפינו ליותר.


המקשים, לעומת זאת, פשוט מצויינים. הם גדולים, בולטים ונוחים להקלדה ממושכת. יחד הג'ויסטיק המעולה (ארבע כיווני עם מקש OK) ומקשי הבחירה הענקים – מלבד בעיית האיטיות (ראו "פונקציות וממשק") זהו מכשיר מעולה לטקסטרים באשר הם.


מאחור, ה-6070 שטוח כמעט לחלוטין. בחלקו העליון של המכשיר ממוקם פס מתכת הכולל את עדשת המצלמה ומראה קטנה וחביבה "לצילום עצמי" (היא יותר אסטתית מאשר שימושית). בכל אופן, יחד עם יציאת הIR בצידו הימני של המכשיר – הם עדיפים על כלום. צידו השמאלי של המכשיר כולל את מקשי הווליום - גדולים, אבל קשים ללחיצה.



פונקציות וממשק
הנוקיה 6070 הנו אחד המכשירים האחרונים שתמצאו עם ממשק סדרה 40 'הישנה'. תוכלו לקרוא את כל הפרטים אודות המערכת בסיקור שלנו על הנוקיה 6101. באופן כללי, זוהי אותה הגרסה מלבד שינויים ספורים: אין תמיכה בצלצולי aac (רק mp3), ניתן לשנות צבעי פונטים במסך הראשי ויש פחות זיכרון פנוי לאכסון תכנים (3.3 mb לעומת 4.2 mb ב-6101). איכות השיחה גבוהה מאוד - הווליום גבוה במידה מספקת. מצד שני, הספיקר יכול היה להיות חזק יותר - מההתנסות שלנו, הוא זהה לחלוטין לספיקר שנמצא בנוקיה 3100.


בעיית האיטיות בתפריטים נשארה מה-6101: עוברת כמעט שניה לאחר לחיצה על מקש המוביל לתפריט כלשהו (או החלפת מילים במילון T9). מדובר בתופעה מורטת עצבים שקל להבחין בה במיוחד בזמן שאתם מפעילים יישום JAVA – לוקח למשחק די הרבה זמן להטען (7 שניות לסנייק, אם תהיתם), וגם לאחר מכן המסך הפאסיבי ואיטיות המשחק יהרסו לכם את החשק לשחק. אולי קצת התפנקנו מהמכשירים המתקדמים יותר שפשוט "טסים" בפעולות הטריוויאליות הללו - אך אלו המשדרגים מהנוקיה 3100\6100, סמסונג X200, מוטורולה C380\C390, סוני אריקסונים הזולים יותר (ושות') לא יבחינו בבעיה – כולם איטיים כמעט באותה המידה.


ל-6070 מצלמת VGA בסיסית. הצילומים הקטנים יתאימו רק להודעות מולטימדיה חפוזות או לצירוף לאנשי קשר. קצב הרענון הנמוך של המסך העמום בתור viewfinder מקשה לראות מה בדיוק אתם מצלמים - ובסופו של דבר, חווית הצילום (אם אפשר לכנות אותה ככה) רעה.



קישוריות וחיי סוללה
אולי לא היינו מבחינים בחסרונו של הבלוטות' אילולא היו כ"כ הרבה מכשירים בטווח המחיר הזה עם הקישורית (בשליפה מהכובע - מוטורולה V3\C390, נוקיה 6230). אפשר להעלות את רמת המחיר ל1,050 ₪, ואז מספר המכשירים הכולל בלוטות' קופץ לכעשרה מכשירים, אם לא יותר. הבנתם את הנקודה – או שה-6070 דורש ירידת מחיר קלה (למרות המבצע של סלקום מגשר על הנושא), או שבאמת כדאי להעיף מבט על מכשירים אחרים בשביל לזכות בתענוג האלחוטי.
יכול להיות שאנחנו נסחפים - לא לכל אחד בלוטות' הוא הכרח (למעשה, למרבית מקהל היעד של המכשיר זו בכלל לא דרישה), אבל לדעתנו, זו הדרך הטובה ביותר להעביר תכנים אל ומחוץ למכשיר שלכם, ובחינם. בכל אופן, אפשר לקשר את המכשיר למחשב בעזרת כבל USB (נרכש בנפרד) או לנסות את מזלכם עם IR (מנסיוננו, הוא בר-שימוש בהעברת תמונות וצלצולי MIDI בין מכשירים סלולארים בלבד).

מבחינת אפשרויות גלישה, ה-6070 תומך בגלישה מהירה ב-EDGE (סלקום בלבד). הדפדפן המובנה בסיסי מאוד (למרות שאת הבייסיקס הוא עושה בצורה יותר מסבירה), עדיין כדאי להוריד Opera mini למכשיר ולגלוש דרכו עם יותר אפשרויות.

ה-6070 החזיק לנו מעמד כיומיים וחצי בשימוש בינוני (גלישה מרובה, הודעות וקצת שיחות). נוקיה הכריזה כי הסוללה מסוגלת לתת 3 שעות דיבור, או כ-300 שעות המתנה. זמן הטעינה הוא כשעתיים.



מחיר והצעות אחרות
עד כמה שקל לחבב את ה-6070, יש המון הצעות אחרות בטווח המחיר הזה (900 ₪ ומטה), רבות מהן כוללות בלוטות' או יתרון אחר. באורנג' המוטורולה V3 כולל בלוטות' ומסך הרבה יותר טוב (שלא להזכיר שיק), בעוד שסוני אריקסון מציעים את ה-K310i שנותן הרבה יותר זיכרון פנימי על חשבון הרדיו.

לחיילים ומתגייסים השוקלים שדרוג בתוך הרשת, אנחנו ממליצים לשים עין על המבצע המצוין של סלקום שנותן את ה-6070 ב9 ₪ לחודש (סה"כ 324 ₪) - רק שימו לב שאתם נדרשים למינימום 30 ₪ בחיוב החודשי שלכם שנמשך לאורך כל תקופת ההתחייבות.

אז מיהו ממשיך דרכו האמיתי של ה-3100? מבחינה לוגית ה-6070 נשמע מתאים, אך הנוסחה להצלחה כזאת לא טמונה רק במפרט או רק במחיר, אלא ביחס בין שניהם. זה לא דורש יותר מידי מחשבה, יש רק מכשיר אחד שעונה על כל הדרישות הנ"ל: הנוקיה 6230 המעולה. לא מאמינים לנו? תשאלו את חיות יוגב (סמנכ"לית השיווק של יורוקום-נוקיה).

דגם וחברה
נוקיה 6070

סוני אריקסון K310i
(בקרוב ברשתות)
פונקציות
עיקריות קאנדיבאר עם מסך פאסיבי ברזולוציית 160 x 128 (65אלף צבעים)

ממשק סדרה 40; רדיו FM; מצלמת VGA; PTT; קישורית USB, EDGE ו-IR; קליינט מייל מובנה; תמיכה במשחקי JAVA, צלצולי MP3, 3.2 מגה זיכרון מובנה; קאנדיבאר עם מסך פאסיבי ברזולוציית 160 x 128 (65אלף צבעים)

מצלמת VGA; קישורית USB ו-IR; קליינט מייל מובנה; תמיכה במשחקי JAVA, צלצולי MP3, 15 מגה זיכרון מובנה;
חסרונות על
פני המתחרים זיכרון פנימי מועט יותר; אין רדיו; אין EDGE;
מחיר כ-970-1,050 ₪ ברשתות
כ-850 ₪ בחנות פרטית
מבצע סלקום לחיילים: 324 ₪ משוער, כ720 ₪



שדרוג חובה לחיילים
הנוקיה 6070 הוא שדרוג סולידי למי שנהנה מה-3100 המיתולוגי ורוצה להשאיר את הסלולארי פשוט ולעניין. בודדים יתלוננו על המחסור בבלוטות', אבל קהל היעד האמיתי של המכשיר (ז"א, מרבית האוכלוסיה) בכלל לא יחפש אותה. הוא מיועד למעוניינים במכשיר פשוט, מוצלח וזול - בלוטות' בכלל לא חלק מהמשוואה.

המבצע המעולה של סלקום הופך את המכשיר למשתלם במיוחד לחיילים (למעשה, זוהי העסקה הטובה ביותר שיש כרגע לחיילים בכל הרשתות). בכל הנוגע לשאר האוכלוסיה, אלה שאינם יכולים לשים ידם על המבצע יאלצו להתמודד עם ההחזרים החודשיים, או פשוט לחפש מכשיר אחר.