למה בכלל אנחנו יוצאים לחופשה? לפי סקר שערכה אינטל, רובנו כנראה נמשיך להשתמש בסמארטפון גם בחו"ל או בצימר בגליל, ונבדוק מיילים מהעבודה למרות שכבר לקחנו ממנה חופש.
הסקר, שנערך בחודש מרץ ופורסם היום (ג'), כלל 13,000 משתתפים בגילאי 21-54, שנשאלו מה היו תוכניותיהם לשימוש בסלולר בחופשות האחרונות שלהם ומה קרה בסוף בפועל.
הנתון המדהים ביותר שובר את הסטיגמה לפיה הצעירים הם המכורים ביותר למכשירים הסלולריים: 49% מהצעירים בני ה-20-40 בארה"ב מוכנים להשאיר את הסמארטפון מאחור בזמן חופשה, לעומת 37% בלבד מהמבוגרים בגילאי 40-50.
נתון מעניין נוסף מראה שגברים פתוחים יותר לאפשרות הוויתור על המכשיר הסלולרי בחופשה - 47%, לעומת 37% מהנשים.
לא כל מי שמוכן להתנתק בחופשה אכן עושה זאת בסוף: 55% מהאמריקאים שסיפרו כי תכננו להתנתק הודו שבפועל לא התנתקו. 68% הודו שבדקו את המייל של העבודה לפחות פעם ביום במהלך החופשה. סיבות נוספות שאנשים לא מתנתקים: רצון להישאר מחוברים למשפחה, שימוש במכשירים לניווט או להאזנה למוזיקה, רצון להישאר מחוברים לרשתות חברתיות וחוסר יכולת כללית להיפרד מהמכשירים.
אלה שכן התנתקו סיפרו שהחופשה הפכה לנעימה יותר לאחר הוויתור על המכשירים, וכי הם התחברו טוב יותר לעמיתיהם לחופשה.
65% מהאמריקאים הגדירו ניתוק כחוסר גישה לאינטרנט, ומחצית הגדירו ניתוק כאי ביצוע שיחות.
בהשוואה למדינות אחרות, נראה שהאמריקאים הם הגרועים ביותר בהתנתקות: בסינגפור 61% לא בדקו את המייל של העבודה בחופשה כלל, בקנדה 60%, בגרמניה ובמקסיקו 59%, בצרפת 56%, בהולנד 54%, בברזיל 53%, בספרד 52% ובארה"ב רק 49%.
שווה לציין כי בסך כל המדינות בהן בוצע הסקר, גם אחוזי הנכונות להתנתק בזמן חופשה גבוהים בהרבה: 57% בקרב הצעירים בגילאי 20-40 ו-40% מהמבוגרים יותר.