ה-OnePlus 5, שהושק לפני קצת פחות מחודש, הספיק לשבור שיא במכירות כבר ביומו הראשון, הודות למפרט הטכני הנדיב שלו והמחיר היחסית סביר; הוא אמנם טרם הושק רשמית בישראל, אבל ניתן להזמינו באתרי מכירות כמו GearBest, שם הוא מוצע תמורת 2,070 שקל כולל משלוח לישראל עבור גרסת ה-8GB זיכרון עבודה ו-128GB אחסון, או 1,750 ש"ח עבור גרסת ה-6GB ו-64GB.
נכון ש-24 שעות הן לא פרק זמן מספק כדי להגיע למסקנה נחרצת, אבל מכשיר הדגל החדש של היצרנית הסינית והצעירה יחסית בהחלט נותן פייט לחברות הגדולות והותיקות.
1. עיצוב
ניכר כי ב-OnePlus שאבו לא מעט השראה מהאייפון 7 פלוס של אפל, ובמבט ראשוני הוא די מתעתע ועשוי לגרום לכם להרגיש כאילו אתם אוחזים במכשיר שתוכנן בקופרטינו. עיקר הדמיון בא לידי ביטוי בגבו של המכשיר, הודות לשתי המצלמות האחוריות בו ופסי האנטנה, וההבדל המרכזי הוא בחיישן טביעת האצבע האליפטי שבחלקו הקדמי, לעומת זה שבאייפון שצורתו עיגול.
עוביו של המכשיר מסתכם ב-7.25mm, מה שהופך אותו למכשיר הדק ביותר מתוצרתה של החברה, ומשקלו מסתכם ב-153 גרם. נתונים אלו הופכים אותו אמנם לקליל ונוח לאחיזה, אך כדאי לצוות לו בהקדם האפשרי כיסוי, מאחר והוא מחליק מהיד די בקלות.
2. מסך ותצוגה
ה-One Plus 5 מגיע עם מסך בגודל 5.5 אינץ' מסוג Optic AMOLED ברזולוציית Full HD 1080p (צפיפות פיקסלים של 401ppi). מדובר במסך זהה לשני הדגמים האחרונים שהשיקה החברה, ה-OnePlus 3 ו-OnePlus 3T, אך ההרגשה היא שלא מדובר כאן בהתפשרות; למרות שצפיפות הפיקסלים לא מרשימה יתר על המידה ונותרה זהה בשלושת הדגמים האחרונים, עדיין מדובר בתצוגה מרהיבה עם בהירות, ניגודיות וצבעים מדויקים ואמיתיים, בדיוק כמו שצריך.
מאפיין שעשוי לאכזב את חלקכם הוא השוליים של המכשיר: בניגוד למכשירי דגל כמו ה-Galaxy S8 וה-LG G6, המגיעים עם עיצוב נטול מסגרת, ניתן לראות שב-OnePlus 5 השוליים לא ממש קוצצו, מה שמקנה למכשיר מראה מעט מיושן עם יחס גוף-מסך של 73%. הסיבה לכך היא שבחלקו התחתון של המכשיר ממוקם קורא טביעת האצבע, כך שלא ניתן היה לשחק יותר מידי עם שטח המסך. יחד עם זאת, השוליים הצדדיים שלו כן קוצצו, כך שלפחות לרוחב המכשיר, המסך מתפרש מצד לצד ומציע חווית שימוש וצפייה מרשימה ומספקת למדי.
3. לחצנים וחיבורים
OnePlus שמרה על אותם לחצנים ויציאות המוכרים מהדגם האחרון שלה, ה-OnePlus 3T: בצד ימין ממוקם כפתור ההפעלה ונעילת המסך (ומעליו פתח יציאת הסים הכפול), בצד שמאל למעלה כפתור המאפשר לשחק עם ההתראות של המכשיר (שלושה מצבים: רטט, "נא לא להפריע" וצלצול רגיל) ותחתיו כפתור הווליום הסטנדרטי. בחלקו התחתון של המכשיר תמצאו רמקול בודד ואת יציאת האוזניות הטובה והמוכרת שנשארה איתנו. כאמור, בחלקו התחתון של המכשיר ממוקם סורק טביעות האצבע, שמתפקד גם ככפתור הבית, ולצידיו כפתורי המגע "חזרה" ו"יישומים אחרונים".
עוד ב-Geektime:
עומדים לטוס לארה"ב? בשורה טובה
מארק צוקרברג הרוויח 3.5 מיליארד בשבוע
4. מצלמה
עם ה-OnePlus 5 הצטרפה גם היצרנית הסינית למגמת המצלמות האחוריות הכפולות. מערך הצילום כולל מצלמה בת 16 מגה-פיקסל ומצלמה משנית בת 20 מגה-פיקסל, שיחד מבטיחות להציג תוצרים שייראו כאילו צולמו באמצעות מצלמת DSLR. כמו באייפון 7S, המצלמה הכפולה תאפשר לצלם בין היתר בשיטת "בוקה", כלומר תמונות עם עומק שדה רדוד - רקע מטושטש סביב פוקוס מירבי על אוביקט מסוים. לצילום הסלפי המושלם, המכשיר בעל מצלמה קדמית בת 16 מגה-פיקסל.
אנחנו חייבים להודות שהמצלמה מצוינת, מציגה צבעים אמיתיים ותואמים למציאות ומגיבה מהר. גם המצלמה הקדמית מרשימה וכוללת פלאש (או ליתר דיוק שימוש בתאורת המסך) שניתן להפעיל במידת הצורך. למרות שהמצב האוטומטי והפשוט של המצלמה לגמרי מספיק, אלו מכם שמעוניינים יכולים לעבור למצב "פרו" ולשחק עם הגדרות ה-ISO, איזון הצבע הלבן ולצלם קבצי RAW לעריכה מקצועית יותר, כמו גם צילום פנורמה, הילוך איטי ו-Time Lapse.
המינוס היחיד במצלמה, כמו במרבית המצלמות בסמארטפונים, בא לידי ביטוי בזום, שקצת מעוות את התמונה והצבעים בה (לצורך השוואה, האייפון 7 הציג תוצרים מרשימים יותר גם בזום גבוה).
5. סוללה
ה-OnePlus 5 מגיע עם סוללה מובנית בנפח של 3,300mAh שתומכת ב-Dash, טכנולוגיית הטעינה המהירה של החברה. וואן פלוס מיישרת קו עם שאר יצרניות הסמארטפונים, וגם הוא מגיע עם חיבור USB-C. לטענת היצרנית הסינית, למרות העיצוב הדק של המכשיר הם הצליחו לשפר את ביצועי הסוללה ב-20% בהשוואה לדגם הקודם, ולמרות שהשתמשנו במכשיר רק לאורך יממה, נראה כי יש אמת בדבריהם. גם כאשר המכשיר היה עם 30% סוללה וניסינו לרוקן אותו כמה שיותר מהר, מה שאומר שבהירות המסך הייתה מקסימלית, הפלאש פעל ויוטיוב ניגן – המכשיר פשוט סירב להתרוקן. בסופו של דבר, כשהיינו עם 3% סוללה, חיברנו אותו לשקע ההטענה – ותוך רבע שעה הסוללה עלתה ל-30%, וארבעים דקות לאחר מכן היא כבר הייתה על 80% סוללה. כלומר, לא יהיה מוגזם להניח שתוך שעה אתם בכיף יכולים להגיע מאפס סוללה ל-100%.
6. ביצועים
ה-OnePlus 5 מתבסס על ה-SoC המתקדם ביותר כיום – ה-Snapdragon 835 של קוואלקום, בדיוק כמו ה-Mi 6 של שיאומי וה-S8 של סמסונג. כמו כן, הוא מגיע בתצורה של 6GB או 8GB זיכרון עבודה ו-64GM או 128 GB אחסון פנימי בהתאם (ללא אופציה להרחבה).
הדגם שאנחנו קיבלנו לסקירה מגיע עם 8GB RAM ו-128GB אחסון. למרות שבילינו בינתיים רק יממה יחד, וכל סמארטפון בימיו הראשונים עף, באמת שלא הבחנו בלאגים או תקיעות. מעבר בין היישומים השונים, טעינה של אתרים ואפליקציות – הכל עבד חלק ומהר.
הרמקול עוצמתי (אולי אפילו יותר מידי), וכאשר הווליום על המקסימום הוא מאוד לא נעים ואף צורם באוזן.
7. ממשק
המכשיר מגיע עם מערכת הפעלה OxygenOS המבוססת על אנדרואיד נוגט, מערכה הפעלה נקייה, פשוטה ונוחה לתפעול, "כמו של פעם". למעט אייקונים קצת מוזרים, שדורשים הסתגלות (כמו זה של התמונות למשל שנראה כמו לוגו של בנק די מוכר), משתמשי אנדרואיד ותיקים צפויים להרגיש בבית ולתפעל את המכשיר בקלות יתרה.
אלו הם הרשמים הראשוניים שלנו מהמכשיר, ובאופן לא מפתיע עד עכשיו הכל נראה די מושלם. בכל מקרה, סקירה מלאה ומפורטת יותר של ה-OnePlus 5 תעלה בהמשך.
המכשיר ניתן לנו לצורך סקירה באדיבות אתר GearBest