כתבה זו התפרסמה במקור באתר gadgetim.co.il
הכל החל בקיץ 2005. בנוקיה החליטו שנמאס להם מקו העיצוב שהוביל מעצב החברה הראשי, פרנקו נובו, והחליטו להתעשת ומהר.הפינים החלו לקדם את רעיון הטלפונים הדקים במעבדות העיצוב, ואכן, באמצע 2006 החל פיתוח הדקיקים החדשים.
באותה העת, סמסונג ומוטורולה שלטו ביד רמה בתחום המכשירים המעוצבים והדקיקים ונוקיה השתרכה הרבה מאחור. הפיתוח הראשוני כלל אב-טיפוס ראשוני שנשא את שם הקוד: Lynn (כיום: Nokia 6500 Classic). התוצאות המוקדמות הניבו אומנם מכשיר דק, אך עיצובו לא התקבל בעין יפה על ידי המנהלים בנוקיה. ה-Lynn עלה שוב על שולחן המנתחים ובספטמבר 2005 יצא שנית לאוויר העולם. הפעם התקבל המכשיר בברכה, וכל שנותר היה מספר ליטושים אחרונים.
המהנדסים הפינים החלו בהוספת חומרה חדשה ופיצ'רים מעניינים. לבסוף בחנו הפינים את מכשירם החדש בפני קבוצות מיקוד ברחבי העולם שאותן, כך מסתבר, צלח הנייד ללא קושי. אז האם יש לנוקיה סלולרי דקיק ומנצח?
אז איך הוא נראה?
מדובר בטלפון הקנדי-בר הדקיק הראשון מנוקיה, וכולנו תקווה שרבים יבואו בעקבותיו, בעיקר לאור העובדה שמוטורולה וסמסונג כבר חוגגות בתחום. אך דקיקות זה לא הכל, וה-6500 כבש את ליבנו גם בעזרת עיצוב ייחודי ואלגנטי.
ה-6500 מגיע בשני צבעים – שחור וברונזה. אנחנו בדקנו את הדגם השחור שללא ספק נראה אלגנטי ועסקי למדי, ובכל מקרה - רחוק מלשדר ילדותיות. חציו העליון עטוף מתכת שחורה ומוברשת הנותנת תחושה יוקרתית משהו ובנוסף, פסי הכסף השזורים לאורכו ולרוחבו מדגישים את העובדה שאנו ניצבים מול מכשיר רציני.
גוף המכשיר עגלגל למדי והוא רחוק מלהידמות למכשירים קודמים בקולקציה של נוקיה. בנוסף, הטלפון נוח מאוד לנשיאה ולשימוש, כאשר משקלו עומד על 95 גרם ועוביו על 9.5 מ"מ בלבד. בצידי המכשיר אין כפתורים כלל, על מנת להחליק את הפינות ולהעניק תחושה של פשטות אלגנטית. מסך ה-2 אינץ', הממוקם בחלקו העליון של הטלפון, מציג רזולוציה גבוהה וצבעים חדים במיוחד. מעליו נמצאת אפרכסת המכשיר ובתוכה, באופן שאינו נגלה לעין הבלתי מתעמקת, ממוקם חיישן התאורה הקובע את רמת התאורה של המסך ומקלדת הטלפון. מקשי הספרות קטנים למדי ומצריכים משתמשים בעלי אצבעות הקטנות מהממוצע, כמו גם אימון של כמה שעות. לעומת זאת מקשי הניתוק, חיוג והבחירה מעוצבים בגודל המתאים ונוחים לשימוש. מקשי הספרות, כמו כל המכשיר, מעוטרים בקצוות מוכספים המדגימים שוב את הדגשת היוקרה בסלולרי החדש.
גם צידו האחורי של הטלפון כמעט ונטול פרטים: עדשת המצלמה ממוקמת ליד גריל הרמקול החזק וליד מבזק המצלמה. לא תמצאו שום אזכור לכמות הפיקסלים במצלמה ובאיזה סוג חיישן נעשה שימוש. במבט לצידי המכשיר לא מצאנו דבר בעל עניין מלבד חריץ מיקרופון זעיר וחיבור microUSB המשמש לכל חיבורי הטלפון (מטען, אוזניות וכו'). החיבור החדש מציע מספר יתרונות, אך גם חסרונות: מעכשיו תוכלו להטעין את המכשיר במקביל להעברת נתונים, אך לא לעשות זאת במהלך האזנה למוסיקה.
פתיחת מכסה הסוללה האחורי אינה קלה כמו בטלפונים אחרים, ודרוש מאמץ של שרירי האצבעות כדי להחליק אותו מטה. מתחת למכסה מסתתרת לה סוללת ה-830 mAh. חיי הסוללה צפויים לעמוד על 300 שעות המתנה או 5 שעות שיחות, כך לפי היצרן. במציאות הדברים שונים במקצת: סוללת הטלפון תחזיק מעמד במשך שלושה ימים לערך, בשימוש יומי של כ-15 דק' שיחה ועוד כ-45 דק' של שימוש בשאר תכונות המכשיר – לא מרשים במיוחד.
ואיך הוא נשמע?
ה-6500 Classic לא רק מספק תכונות משוכללות, כי אם גם שם דגש על קליטה טובה ואיכות שיחה נקייה מרעשים. השיחות נשמעות ברורות וחזקות במיוחד משני הצדדים וסביר כי לא תחוו בעיות תקשורת עם המכשיר. בנוסף, תוכלו להפעיל את אופציית שיפור איכות השמע במהלך שיחה. אפשרות שיחות הוידאו נמנעה מהמשתמש עקב חסרונה של המצלמה הקדמית. רטט המכשיר חלש במקצת, אך על כך מפצה הרמקול החזק במיוחד, שבעזרתו לא תוכלו לפספס שיחות נכנסות גם במקום הומה אדם.
המכשיר לא מביא עימו בשורה משמעותית בתחום ממשק המשתמש. הוא מצויד במערכת ההפעלה סדרה 40 בגרסה 5 של נוקיה. הניווט בתפריטים והשליטה דומים זהים כמעט לחלוטין לאלו בגרסה הקודמת. הטלפון עדיין מציע מגוון רחב של אפשרויות התאמה לפי בחירת המשתמש אך ארגון הכפתורים בתפריט מקשה על השימוש בו, לפחות בתחילה.
במצב ההמתנה מציג המסך את תמונת הרקע שנבחרה מראש, כאשר בנוסף למחוון עוצמת הקליטה ומצב הסוללה, מוצגים גם תאריך ושעה בחלקו העליון של המסך. אופציה חדשה בגרסה 5 היא האפשרות לכתיבת הערות הישר ממצב ההמתנה והצגתם על המסך הראשי – פיצ'ר שלא קיים גם בסמארטפונים המתקדמים של החברה. שני הכפתורים הרכים ניתנים לתכנות וניתן לבחור לאיזה יישום הם יקשרו. ספר הטלפונים ב-6500 מציע מקום ל-1000 אנשי קשר ו-5 מספרים לכל אחד.
תפריט ההודעות נשאר ללא שינוי נראה לעין. וכדרכה של נוקיה, נראה מסודר ונקי. מלבד הודעות טקסט סטנדרטיות, ה-6500 מסוגל לקבל ולשלוח דואר אלקטרוני והודעות מולטימדיה הכוללות פלאש וקבצי מוזיקה. שליחת הודעת טקסט או MMS מתבצעת באותו עורך ההודעה וכל שנזקק בכדי להפוך את המסרון להודעת מולטימדיה הוא להכניס תמונה או כל סוג של קובץ אחר. תכונת ה-T9 פועלת בצורה מעולה על גבי ה-6500, כפי שכבר הורגלנו ממכשירים קודמים של החברה, ורק המקשים הזעירים הצליחו להרוס את החוויה.
קליינט הדואל אינו עוד יישום Java צולע, כי אם קליינט מלא ומשוכלל שמגיע היישר מהסמרטפונים המשוכללים של נוקיה. הממשק החדש מקל על שליחת האימיילים וקריאתם, ותומך ב- POP3, SMTP ו-MAP4, וכמובן בריבוי תיבות דואר אלקטרוני. לאחר סיום כתיבת הדואל תוכלו בקלות לבחור את הנמען היישר מספר הטלפונים של הטלפון – קל ופשוט.
קישוריות
התאכזבנו מעט לגלות כי ה-6500 החדש מצויד בחיבור microUSB הנחשב לפחות נפוץ לעומת ה-miniUSB הפופולרי. בחיבור כבל הנתונים למחשב תצטרכו לבחור במסך הטלפון באיזה מצב חיבור תרצו להשתמש: העברת נתונים, מה שיגרור הצגת המחשב ככונן נייד ב"מחשב שלי" או שימוש במצב PCsuite, המאפשר שימוש בתוכנת הסנכרון של נוקיה. ה-6500 תומך גם בבלוטות 2.0 עם פרופיל A2DP, שבאמצעותו תוכלו לחבר אוזניות סטריאופוניות אלחוטיות. בנוסף, המכשיר תומך בטכנולוגיות הדור השלישי, להעברת מידע במהירות, וגם בנוסף ב-EDGE ו-GPRS היכן שפריסת רשת הדור ה-3 לוקה בחסר. אין אינפרא אדום (יקום מי שחסר לו) ואין הרחבת כרטיס זיכרון.
מולטימדיה
נגן המוזיקה הקיים ב-6500 Classic החדש לא מאכזב: הוא מאפשר ארגון רשימת השירים לפי שם האמן, שם האלבום וסגנון, ותומך בפורמטים פופולרים (MP3, MIDI, AAC, AAC+, WMA). בקופסת הטלפון תמצאו את אוזניות מדגם HS-82, אך אם לומר את האמת, הסיכוי שתתאהבו בהן נמוך למדי: הן לא נוחות על האוזן, ואיכות הצליל המופק מהן נמוכה למדי. הנגן מאפשר גם אפשרות של אקולייזר מתקדם ופיצ'ר של הרחבת סטריאו. האקולייזר עושה את עבודתו בנאמנות ובמהירות. ה-Classic מצויד ברמקול אחד בלבד, שאומנם מפיק צליל חזק במיוחד, אך עם זאת לא איכותי. להפתעתנו, למרות שהרמקול ממוקם באחורי המכשיר, הצליל אינו מתעמם כאשר הטלפון מונח על שולחן ישר. לרוע המזל, בנוקיה לא השכילו לצייד את ה-6500 ברדיו FM מובנה, אך במידה ומאסתם משמיעת השירים בזיכרון הפנימי הענק של המכשיר ( 1 ג'יגה), תוכלו לצפות בסרטונים: נגן הוידיאו תומך בפורמטים 3GP ו- MP4 ותוכלו להציגם על גבי מסך מלא, כמו גם להריצם קדימה ואחורה ללא בעיה.
גם שינוי משמעותי בגלריית התמונות של ה-6500 לא הורגש. למען האמת, אין חיבה גדולה בליבנו כלפי הגלריה המאפיינת את מכשירי סדרת 40, הנופלת מזו הנמצאת בסמארטפונים של נוקיה. תוכלו להציג את התמונות על מסך מלא, וגם לערוך אותם בעזרת עורך תמונות מובנה. נקודת האור הכמעט בודדת בממשק היא האפשרות להציג את התמונות כ-Slideshow, כמו גם אופציית חיפוש תמונות יעילה.
יש גם מצלמה
ה-6500 חמוש במצלמת 2.0 מגה פיקסל המצלמת ברזולצייה 1600x1200, וכפי שהורגלנו בעבר ממכשירי סדרת 40, תפריט המצלמה אינו עשיר באופציות רבות אך עדיין מספק את הצלם הזריז. הוא כולל תפריט לאיזון הלובן בתמונה, שלוש רמות איכות, צילום מהיר, מצב פורטרט ומצב רחב. המבזק המובנה ניתן לתכנות כך שיפעל אוטומטית או ידנית. איכות המצלמה לא הרשימה ונתקלנו בהרבה "רעש" בתמונות. למעשה, אם אתם בונים על מצלמה איכותית, כדאי שתבחרו את ה-T650 החדש של סוני-אריקסון. אכזבה נוספת מצאנו גם בצילום הוידיאו: איכות הצילום המוצעת היא QCIF בלבד. למעשה, ה-Nokia 6233 מצלם באיכות VGA וזול במחצית מה-6500. אכן, אכזבה.
לקנות או לא לקנות - זו השאלה
ה-6500 החדש של נוקיה, הנמכר ברשת סלקום הפתיע אותנו למדי: הוא הראה לנו שגם נוקיה יכולה לשחק במגרש של הדקיקים והמעוצבים ולא לדלג על מגוון התכונות. נהננו מהמסך האיכותי, מנגן המוזיקה המאפשר התאמה אישית, מהרמקול החזק ואיך לא - מהממשק הנוח והפשוט. התאכזבנו מהמקשים הקטנים המצריכים תרגול, מהמצלמה שעשתה הרבה רעש, ומחסרונה של המצלמה לשיחות וידיאו. בסופו של דבר, באותו מחיר בו מוצע ה-6500 Classic תוכלו לקנות את ה-T650 החדש של סוני-אריקסון המציע גם מצלמה איכותית יותר.