לאחר עיכובים רבים, השיקה היום אלפא טלקום בישראל את סדרת הפאבלטים של וואווי, Mate 9, שתגיע בגרסה רגילה, גרסת פרו עם זיכרון עבודה של 6 גיגה-בייט ואחסון של 128 גיגה, וגירסת פורשה שממותגת בשיתוף עם חברת הרכב, שתהיה יקרה משמעותית ולא תציע שום בונוס מעבר לאפשרות להגיד שיש לכם מוצר של פורשה.
וואווי מציעה בישראל תיקון עד הבית, או איסוף על ידי שליח, פעמיים בשנה הראשונה ללא תשלום לכל מי שירכוש את המכשיר במסגרת האחריות. התיקון כן יהיה בתשלום במקרה של נזק כמובן. במקרה הזה לא בטוח שמשתלם להזמין טכנאי של החברה, ואפשר לקרוא לטכנאי פרטי.
המייט 9 יעלה 3,400 שקל, הפרו יעלה 3,949 שקל וגרסת פורשה תעלה 1,349 דולר פלוס מסים ותימכר רק בדיוטי פרי בנתב"ג.
וואווי הציגה את הפאבלטים כבר בחודש נובמבר, באירוע של החברה במינכן, והיה אמור להגיע לארץ בדצמבר. הדחייה הארוכה בהשקה בארץ שמה את הפאבלט הזה בתחרות קשה: בימים הקרובים יושק בארץ ה-G6 של LG, הפרו 6 פלוס של מייזו וה-U Ultra של HTC כבר החלו להימכר כאן, הגלקסי S8 של סמסונג יגיע לישראל ככל הנראה בחודש הבא, ואפילו וואווי עצמה אמורה להתחיל במכירת סדרת ה-P10 בישראל בשבועות הקרובים. בקיצור, נראה שמישהו בוואווי לא תזמן את השקת המכשיר הזה בישראל בצורה מספיק טובה.
המייט 9 הוא פאבלט בעל יכולות עיבוד חזקות, מצלמה אחורית כפולה עם עדשות של לייקה וסוללה בקיבולת עצומה. עד כמה הוא היה שווה את ההמתנה?
מסך: המייט 9 מגיע עם מסך ענק בגודל 5.9 אינץ' ברזולוציית Full HD. יש לו שוליים דקיקים (לא כמו אלו של ה-G6 או אלו הצפויים ב-S8), כאשר המסך תופס 77.5% מגוף המכשיר - זה עדיין נראה מרשים. בכל מקרה, השוליים הדקיקים גורמים לפאבלט הזה להרגיש קצת יותר קטן ממה שהוא, אבל עדיין צריך לזכור שזה מכשיר לאנשים שאוהבים סמארטפונים גדולים.
איכות התצוגה טובה מאוד. אמנם, היינו שמחים לשדרוג ל-QHD, אבל אתם לא תצטערו על איכות התצוגה הזו, המציעה צבעים נעימים, עשירים וחדים. הזכוכית היא מסוג גורילה גלאס 3. המכשיר כולל את תוכנת מצב הלילה הקיימת בסמארטפונים רבים בשוק, ומורידה את רמת האור הכחול בלילה, כך שהמסך נראה צהבהב ואמור להקל על הגוף להירדם בלילה.
חומרה: המייט 9 הוא פאבלט מהיר. השתמשנו בו תקופה ארוכה ואנחנו לא זוכרים מקרה שהוא האט לרגע. יש כאן מעבד 8 ליבות מסוג Kirin 960 (מיוצר גם על ידי וואווי), 4 גיגה-בייט זיכרון עבודה, נפח אחסון פנימי של 64 גיגה-בייט ועוד אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס (עד 256 גיגה-בייט). לחלופין, במקום הכרטיס ניתן למקם כרטיס סים.
המייט 9 מגיע עם מודם סלולרי דור 4 (מסוג Cat.12), המתאים לכל הרשתות בעולם. יש כאן גם תקשורת טווח אפס (NFC), בלוטות' בתקן 4.2 ומנגנון טביעות אצבע מהיר, הממוקם בגב המכשיר. מלבד שחרור נעילת הטלפון, ניתן לבצע איתו מחוות שונות, כמו גלילת הווילון העליון להגדרות המהירות.
המייט 9 מאפשר ביטול נעילה אוטומטי כאשר הוא מחבר לאביזר בלוטות' (למשל, הדיבורית ברכב או השעון החכם). לא מצאנו דרך לבצע נטרול אוטומטי על-פי מיקום (למשל, בבית).
מצלמה: בדומה ל-P9 מהשנה שעברה, גם ה-Mate 9 כולל שיתוף פעולה עם חברת הצילום לייקה. הפאבלט כולל את הדור השני של מערך שתי העדשות - חיישן צבעוני של 12 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם F2.2, מיקוד לייזר ומייצב תמונה אופטי התומך גם בתמונות וגם בווידיאו (מניעת רעידות מהיד), וחיישן מונוכרום (שחור-לבן) בעל 20 מגה-פיקסל הלוכד פרטים מורכבים.
התמונות יצאו לנו ברוב המקרים חדות, עם צבעים עדינים ותאורה רבה, למרות שנתקלנו גם בפעמים בהם היו רעשים ומריחות. במקומות סגורים התמונות לא יצאו מושלמות, אבל התוצאות יותר מטובות. ניתן לבצע באמצעות מצב הצילום פרו צילומים עם עומק שדה (בוקה). התוצאה נהדרת והופכת צילומים למקצועיים אפילו יותר. המצלמה מעט התקשתה עם תמונות בתנועה, וציפינו לתוצאות מעט יותר טובות במקרה הזה. ממצלמת הסלפי, המגיעה עם חיישן 8 מגה-פיקסל, לא נפלנו. התוצאות סבירות עם רעשים ברורים.
ממשק: המייט 9 כולל את מערכת ההפעלה העדכנית של אנדרואיד - נוגט (7.0) עליה מותקן הממשק של וואווי, EMUI 5.0. צריך להתרגל אליו, מכיוון שהוא לא כולל מגירת אפליקציות. מה שנחמד הוא שבניגוד לגרסאות קודמות, הוא לא סוגר את האפליקציות באופן קבוע כאשר המסך כבוי.
סוללה: המייט 9 מגיע עם סוללה בקיבולת עצומה של 4,000 מיליאמפר/שעה. זה אומר שגם משתמשים כבדים לא יסיימו את הסוללה ביום. אנחנו ברוב המקרים הגענו לאזור חצות עם כ-30% אנרגיה מהסוללה. וואווי גם כוללת במכשיר את המטען המהיר שלה, הפועל בטכנולוגיה בשם SuperCharge – כחצי שעה של טעינה מספקת 58% מהסוללה. מחבר הטעינה הוא USB-C.
בשורה התחתונה: המייט 9 הוא פאבלט מוצלח, כאשר הוא מצטיין בהמון תחומים, אבל המחיר שלו קצת פחות אטרקטיבי, במיוחד כשמבינים שמדובר במכשיר שכבר הוכרז לפני מספר חודשים.
ציון: 9