נשאלת השאלה, למה לשלם יותר על מחשב שהוא בסך הכל מעוצב ותו לא? שאלה טובה. אחרי הכל ניתן לרכוש מחשבי פי.סי ב-2,000 שקל, ואילו המחשב הפשוט ביותר של מק מתחיל ב-4,000 ואפילו לא נותן את אותם הביצועים. וחוץ מזה, מה כבר עושים עם מחשב בבית? מה אני צריך מק בשביל קצת אינטרנט ומעבד תמלילים?
ובכן, צריך. מסתבר שלמתמטיקה הפשוטה הזו יש עוד כמה משתנים שאנשים לא לוקחים בחשבון.
היתרון השימושי ביותר: iLife
רוב האנשים לא משתמשים בהרבה תוכנות מהסיבה הפשוטה שהמחשב מגיע עם מספר מצומצם של אפשרויות, וכל תוכנה נוספת עולה כסף. בתחום הזה, המק מגיע עם חבילת יתרונות מובנית – iLife.
חבילת ה-ilife המגיעה עם כל מק מכילה תוכנות המיועדות בראש ובראשונה למשתמשים הביתיים. מדובר בתוכנות באיכות גבוהה המציעות, כל אחת מהן, סט כלים כמעט מקצועי. דוגמא לתוכנה כזו היא ה-iPhoto, המאפשרת לכם לארגן את האלבומים הווירטואלים שלכם, לתייג תמונות, לערוך אותן עם כלים מתקדמים ולייצא אותן במגוון פורמטים. התוכנה מאפשרת יצירת אפקטים מהירים, גזירת תמונה ושינוי גודל וכל זאת מבלי לפגוע בקובץ המקורי. לאחר שיש לכם סט תמונות מוכן תוכלו ליצור אלבום מרהיב ולשלוח אותו לבית דפוס כדי שיהיה לכם עותק לתת להורים ולמשפחה.
בזכות הפופולאריות של התוכנה נכתבו לה plug-ins רבים אשר מאפשרים בין היתר להעלות תמונות – ישירות מתוך התוכנה – לשירותים מקוונים כגון Flickr או picasa. לאור העובדה שרוב המשתמשים בשני השירותים האלו הם משתמשי חלונות אי אפשר שלא לתהות למה הם מתעקשים לעבוד קשה במקום ליהנות ממה שיש ל-iPhoto ואחיותיה להציע בתחום עריכת הווידיאו, בניית האתרים, והקלטת המוסיקה.
יתרון השיתוף
בתקופה בה הייתי משתמש חלונות ניסיתי פעם אחת להעביר מידע בין מחשבים שהיו על אותה הרשת בבית. מאז לא חזרתי על כך. במק כל שצריך לעשות הוא לסמן וי קטן בהגדרות השיתוף וזהו זה. כל מחשב שאפשר זאת יזוהה על ידי המחשבים האחרים בבר הצדדי שב-Finder ויאפשר גישה לספרייה בשם Drop Box אליה יכולים המשתמשים לזרוק קבצים בצורה נוחה. לא עוד שליחת קבצים באימייל או שימוש ב-Disk on Key.
יתרון החיפוש: Spotlight
מה לגבי חיפוש אחרי קבצים? לא משנה כמה מנסים לארגן את המחשב, תמיד יהיה את הקובץ שהעברנו בטעות לספרייה הלא נכונה. בזכות הטכנולוגיה של spotlight כל הקבצים האלו עוברים אינדוקס וברגע חייכם הופכים לקלים יותר. לא עוד בזבוז זמן בחיפוש אחר הקבצים. לא עוד תהייה איך קראתם לקובץ בו כתבתם את הסיפור שלכם, החיפוש של spotlight לא קורא רק את שמות הקבצים בלבד אלא גם את סוגם ואת מטא-הנתונים שהקובץ מכיל. כך תוכלו למצוא מילים המופיעות בתוך מסמך, סוג המצלמה או העדשה שצילמה תמונה מסוימת, מספר ביטים בשנייה שיש בשיר, ועוד.
Spotlight גם תומכת בחיפושים מורכבים תוך שימוש במילים AND ו-OR על מנת להגדיר חיפוש מסוים. אבל זה לא נגמר שם: אם תחפשו אחר שם של תוכנה, תוכלו להקליד רק את שלושת האותיות הראשונות, והתוכנה תדע לאתר את התוכנה ולהפעיל אותה בהקשה אחת – הרבה יותר מהיר מחיפוש בתוך הספרייה. לבסוף בגרסת Leopard ניתן לערוך חישובים מורכבים ישירות בתוך השדה של Spotligth.
יתרון לכידת תמונות
הרבה פעמים אני רוצה להראות לחברים שלי או להורים שלי משהו על המחשב. לכידת תמונה בחלונות אפשרית, אבל בשביל לעשות את זה צריכים לצלם את המסך, לפתוח תוכנה לעיבוד תמונה, להעתיק את הצילום מהזיכרון, לחתוך את החלק בתמונה שאנחנו רוצים ואז לשמור את הקובץ שוב. במק ניתן ללחוץ על cmd+shift+4 וסמן העכבר הופך לכוונת. בוחרים את החלק שרוצים לצלם וזהו, התמונה נמצאת על שולחן העבודה שלכם מוכנה לשליחה אל מי שצריך. אם בכל זאת אתם זקוקים לצילום מסך מלא תוכלו לבחור ב cmd+shift+3 והקובץ יופיע על שולחן העבודה.
בשורה התחתונה
כל הכלים האלו ועוד הרבה אחרים הם כלים שהמשתמש הביתי צריך. אלו כלים שבמערכת ההפעלה המתחרה למדנו לחיות בלעדיהם. המחיר של המק כולל בתוכו לא רק חומרה – למעשה, המק כבר הפך מזמן לכלי בו כל אחד מאתנו משתמש בשלל דרכים. מאותה הסיבה שאנחנו רוצים מכונת כביסה שלא קורסת אחרי שעת עבודה או מכונית שכיף לנהוג בה, כך גם המחשבים צריכים להיות נוחים לשימוש ואמינים. מחשבי מק אולי משמשים מקצוענים אבל אלו מחשבים שבעצם פונים גם לקהל הביתי, זה שרוצה לדעת שמה שיש לו ביד עובד, פשוט, וקל לתפעול.